Tulo-ohjeet   

Vaunukansa sisään Pohjoiselta sisäänkäynniltä

Jos tulet messuille vaunujen tai rattaitten kanssa, pääset kätevimmin sisään Pohjoiselta sisäänkäynniltä, vältät hissijonon ja porraspulman. Perjantai on hyvä messupäivä vaunukansalle ja eläinallergisille, sillä PetExpo lemmikkieläintapahtuma starttaa omassa hallissaan vasta lauantaina.

Messukeskukseen on helppo tulla kaikista ilmansuunnista!

Messukeskus sijaitsee Itä-Pasilassa, osoitteessa Messuaukio 1. Messukeskuksen pysäköintitaloon ajetaan Ratapihantieltä, osoite navigaattoria varten on Ratapihantie 17. Pysäköintitaloon voi ajaa myös Messukeskuksen itäisen sisäänajoportin kautta.

Raitiovaunut 7A, 7B ja 9 pysähtyvät Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edessä.

Bussilinjat 506 ja 69 tuovat Messukeskukseen. Linjojen 504 ja 505 lähin pysäkki sijaitsee Pasilan asemalla.

Kauko- ja lähijunat
pysähtyvät Pasilan asemalla, josta on 300 metrin kävelymatka Messukeskukseen. Matka Helsingin keskustasta Pasilaan kestää junalla vain viisi minuuttia.

Helsinki-Vantaan lentokentältä
pääset Pasilan asemalle I- ja P-junilla puolessa tunnissa. Taksi tuo lentokentältä Messukeskukseen noin 15 minuutissa.

Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edessä.
Ajo-ohjeet ja pysäköinti

Messukeskuksen pysäköintitaloon ajetaan Ratapihantieltä, osoite navigaattoria varten on Ratapihantie 17. Kongressiparkkiin pääsee Ratamestarinkadulta, osoite navigaattoria varten on Ratamestarinkatu 14.

Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana. Pysäköinti maksetaan joko automaattiin tai sisällä lippukassalla.

Toimi näin:
• Sisään ajessasi ota kertalippu automaatista, puomi aukeaa.
• Maksa kertalippu maksuautomaattiin (pohjoisella sisäänkäynnillä, pysäköintilaitoksen A-portaan tasolla, ja A-portaan sisäänajotasolla, taso 4) tai lippukassalle.
• Ulosajossa puomi nousee, kun asetat lipun puomin lukijalaitteeseen.
• Jos pysäköintilippusi katoaa, voit ostaa kadonneen lipun uuden automaatista hintaan 20 €. Automaatissa on tätä varten valmis painike.

Messukeskuksen paikoitusalueella ja pysäköintitalossa on yhteensä 4 600 pysäköintipaikkaa. Pysäköintitalon tasojen maksimikorkeus on 2,2m, joten sitä korkeammat autot tulee ajaa kenttäalueelle. Pysäköintialueella leiriytyminen on kielletty.
Suurten tapahtumien aikana käytössä on useimmiten myös läheisen Hartwall Areenan pysäköintialue.

Tilausbussit
Tilausbusseille on tapahtumakohtaisesti varattu oma alue. Seuraa pysäköinninvalvojan ohjeistusta paikan päällä. Bussinkuljettaja saa sisäänajossa pysäköintilipukkeen, jonka pysäköinninvalvojamme vaihtaa maksuttomaan poistumiseen oikeuttavaan lipukkeeseen.

Pysäköinti Messukeskuksen hotellivieraille
Hotelliasukkaana voit pysäköidä Holiday Inn Helsingin pysäköintihallissa. Pysäköintimaksu on 26 € / vuorokausi, 14 € / 2-6 tuntia ja 7 € / 0-2 tuntia.

Pysäköinti invaliditunnuksilla
Pysäköinti invaliditunnuksilla on maksutonta. Pysäköintitalon liikenteenohjaaja antaa invalidikortin esittäjälle maksuttoman ulosajolipun; kongressiparkkiin pysäköinyt saa ulosajolipun kokouspalvelusta tai vaatesäilytyksestä. Messukeskuksen pysäköintitalossa P1 alimmalla tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on kaksikymmentä invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Taksit voivat ajaa suoraan Messukeskuksen sisäänkäynneille. Liikenteenohjaajilta tai hallimestarilta saat tarkemmat tiedot pysäköintijärjestelyistä kunkin tapahtuman aikana.

 Juna. Kätevin tapa tulla messuille!

Messukeskus
Messuaukio 1, PL 21
00521 Helsinki
puh. 040 450 3250
faksi 09 142 358
E-mail: info@finnexpo.fi

Messukeskuksen pysäköintitalon
osoite on Ratapihantie 17.

Kartta Messukeskukseen
Reittiopas
Junaliikenteen aikataulut
Raitiovaunu 7A
Raitiovaunu 7B
Raitiovaunu 9
Bussi lentoasemalle
Pääkaupunkiseudun opaskartta

Näin löydät Messukeskukseen:
Messuaukio 1, PL 21,
00521 Helsinki
puh. 040 450 3250