Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare Handmade tuo esiin suomalaista käsityöosaamista ja kutsuu diy-työpajoihin
Uutinen

Habitare Handmade tuo esiin suomalaista käsityöosaamista ja kutsuu diy-työpajoihin

Habitaressa syksyllä nähtävä uusi Handmade-alue nostaa esiin käsin tekemisen ja suomalaisen käsityöosaamisen. Habitare Handmade tarjoaa katsauksen kotimaisiin käsityötuotteisiin ja monipuoliseen materiaalitarjontaan sekä kutsuu kävijän osallistumaan diy-työpajoihin ja seuraamaan alueella esittäytyvien toimijoiden työnäytöksiä. Alue toteutetaan yhteistyössä käsi- ja taideteollisuusalalla pitkään toimineen suunnittelijan ja yrittäjän Susanne Hamarin kanssa.   

Habitare Handmade vastaa digiajassa vahvistuneeseen kaipuuseen käsillä tekemisen äärelle. Uudella alueella nähdään kotimaisia sisustus- ja designtuotteita sekä toteutetaan työpajoja ja -näytöksiä.   

”Handmade syntyi ajatuksesta tuoda esille ja tarjota kävijöille kotimaassa valmistettuja tuotteita ja suomalaista käsityöosaamista, tätä taitoa ja osaamista on Habitaressa aiemmin ollut esillä vähemmän. Suomessa on paljon laadukkaiden sisustustuotteiden valmistajia ja monipuolista osaamista. Alueella nähdään paljon erilaista materiaalitarjontaa: materiaalien taitajia ja tekijöitä keramiikasta nahkaan, metalliin ja puuhun sekä uusiokäyttöä kiertotalous huomioiden”, Susanne Hamari kertoo alueen suunnittelun ja ideoinnin lähtökohdista.   

Habitare Handmade tarjoaa kävijöille mahtavan mahdollisuuden itse tekemiselle ja työnäytösten seuraamiseen. Kävijät voivat lisäksi seurata tuotteiden valmistamisen prosessia ja osallistua alueella järjestettäviin diy-työpajoihin, tutustua eri materiaaleihin ja hankkia tarvikepaketteja. Mukana olevat yritykset tuovat osaamistaan esiin muun muassa työnäytösten muodossa.   

”Habitare Handmaden ideana on myös näyttää suomalaisten tekijöiden osaamisen korkea taso ja esitellä monipuolisesti laadukkaiden tuotteiden valmistamiseen liittyviä tekniikoita ja prosesseja. Mitä kaikkea vaaditaankaan tuotteiden valmistuksessa? Käsityömenetelmiä, koneita ja laitteita sekä vankkaa tieto taitoa, hyvää suunnittelua ja muotoilua sekä paljon aikaa. Alueen työpajoissa voi myös innostua uudesta harrastuksesta”, käsi- ja taideteollisuusalaa opiskellut ja alalla pitkään kiertotalousyrittäjänä toiminut Hamari sanoo.   

Lisätiedot:    

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com  

Susanne Hamari, Think Today, susanne.hamari@thinktoday.fi  

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @habitarefair | facebook.com/habitare | #habitare2023 

Lue lisää