Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Sairaanhoitajat yhteiskunnallisten ilmiöiden ytimessä – Sairaanhoitajapäivillä keskustellaan hoitotyön ajankohtaisista aiheista
Uutinen

Sairaanhoitajat yhteiskunnallisten ilmiöiden ytimessä – Sairaanhoitajapäivillä keskustellaan hoitotyön ajankohtaisista aiheista

Luento Sairaanhoitajapäivillä.
Sairaanhoitajapäivien luento-ohjelmassa on laaja kattaus ajankohtaista asiaa hoitotyön ammattilaisille.

Sairaanhoitajapäivät kokoaa sairaanhoitajat verkostoitumaan ja kouluttautumaan Ammattitaidolla tulevaisuuteen -teeman äärelle. Monipuolinen luento-ohjelma tarjoaa terveydenhuollon suurimmalle ammattiryhmälle tilaisuuden päivittää ammattitaitonsa ja osaamisensa ajan tasalle ja virittäytyä tulevaan. Alan uutuuksia esittelevässä näyttelyssä on mukana lähes 130 näytteilleasettajaa, mukaan lukien lähes kaikki vuoden alussa toimintansa aloittaneet hyvinvointialueet. Sairaanhoitajapäivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 21.–22.9. 

Tapahtuman luento-ohjelmassa on laaja kattaus ajankohtaista asiaa hoitotyön ammattilaisille. Alla poimintoja ohjelman puheenaiheista:

Mitä terveydenhuollon henkilökunnan tulee tietää järjestäytyneestä rikollisuudesta, on yksi Sairaanhoitajapäivien päivänpolttavista aiheista. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren puhuu Suomen järjestäytyneen rikollisuuden tilannekuvasta, katujengeistä ja nuorison pahoinvoinnista.

Sairaanhoitajan työssä hyvien tunnetaitojen merkitys on ehkä suurempi kuin missään muussa ammatissa. Liian vähälle huomiolle jääneitä tunnetaitoja tarvitaan, jotta potilaskohtaamiset ylipäätään onnistuvat, ja jotta omassa työssä jaksaa.  Väitöskirjatutkija, Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa kertoo, miten tunnetaitojaan voi kehittää.

Somelääkäri-Attena tunnettu Vuoden päihdelääkäri 2023 -tunnustuksella palkittu Atte Virolainen puhuu haastavaksi koetun asiakasryhmän, päihteidenkäyttäjien, kohtaamisesta terveydenhuollossa. Luennolla kuullaan, mitkä vuorovaikutusmallit toimivat ja mitkä eivät. Viisaan ja humaanin Virolaisen oppeja voi ammentaa mille tahansa elämän- ja terveydenhuollon alalle.

Sairaanhoitajapäivien avajaisissa jaetaan Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023. Tämän vuoden tunnustuksen saaja on tehnyt uraauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä usein haastavaksikin koetun asiakasryhmän parissa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Luento-ohjelman aikataulu on nähtävissä tapahtuman verkkosovuilla www.sairaanhoitajapaivat.fi.

Näyttelyssä mukana 20 hyvinvointialuetta

Vuoden alussa aloittaneiden hyvinvointialueiden toimintaan voi tutustua laajasti Sairaanhoitajapäivien näyttelyssä. 20 hyvinvointialueen lisäksi myös HUS on mukana tapahtumassa. Kaiken kaikkiaan mukana on 128 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea.

Näyttelyalueen Klinikka-lava tarjoaa maksutonta ohjelmaa kävijöille. Ohjelma-aiheita ovat muun muassa hyvinvointialueiden mobiiliratkaisut, erikoissairaanhoidon urakehitysmahdollisuudet ja vertaistuki asiakkaiden omahoidon tukena. Diakonissalaitoksen psykotraumatologian keskuksen projektipäällikkö Lotta Carlsson pitää puheenvuoron kidutetuista sairaanhoitajan vastaanotolla. Puheenvuoron taustalla on Istanbulin protokolla, joka on käsikirja kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tehokkaasta tutkimisesta ja dokumentoinnista. Carlssonin pitää puheenvuoronsa näyttelyn Klinikka-lavalla perjantaina 22.9. klo 9.

Klinikka-lavan ohjelmaan ja koko näytteilleasettajalistaukseen voi tutustua näyttelyn verkkosivuilla www.sairaanhoitajapaivatnayttely.fi.

Lisätietoja luento-ohjelmasta:
Suomen Sairaanhoitajat, viestintäpäällikkö Eva Agge, eva.agge@sairaanhoitajat.fi, p. 044 529 0042

Lisätietoja näyttelystä: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 574 3444

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi SJL:n toimittajakortin tai muun todistuksen siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Kuvia aiemmista Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

Sairaanhoitajapäivät 21.–22.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. | www.sairaanhoitajapaivat.fi | #sairaanhoitajapäivät #sairaanhoitajat #mähoidan

Lue lisää