Siirry sisältöön
Meistä Kestäviä elämyksiä

Kestäviä elämyksiä

Messukeskus on kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijä ja tekee työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun alueilla. Kestävyystyöstä raportoidaan vuosittain YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

  • Järjestämme vetovoimaisia ja turvallisia, kohtaamisia mahdollistavia tapahtumia yhdessä asiakkaidemme kanssa. 
  • Sitoudumme kestäviin valintoihin toiminnassamme. 
  • Panostamme hyvinvoiviin työntekijöihin ja yhteistyökumppaneihin sekä turvalliseen työympäristöön. 

Meille kestävyys on tekoja

Ympäristöjärjestelmämme on ISO 14001 -sertifioitu vuodesta 2009 alkaen, ja teemme sitoutuneesti työtä YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamiseksi. Ohjelman mukaisesti tähtäämme kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon.

Aurinkovoimaa katoltamme

Messukeskuksen katoille asennettiin kesällä 2019 ensimmäiset aurinkopaneelit. Nyt ne tuottavat 533 MWh vuodessa, noin 250 kerrostalokaksion vuosikulutuksen. Yhteistyössä Helenin kanssa avattu aurinkovoimala kasvattaa uusiutuvan energian osuutta energiankäytössämme. Samalla jäähdytystarve pienenee, sillä aurinkopaneeleilla on myös varjostava vaikutus. 

Tiesitkö, että sinäkin voit ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oman nimikkopaneelin Messukeskuksen aurinkovoimalasta?

Energiaviisas tapahtumatalo

Messukeskus hyödyntää uusinta talotekniikkaa: aurinkosähköä, maalämpöä, kaukokylmää, lämmön talteenottoa ja led-teknologiaa. Vuosikymmenen kuluessa olemme puolittaneet vedenkulutuksemme, pienentäneet lämmönkulutusta viidenneksellä ja sähkönkulutusta 15 %:lla.

Energiavirasto ja Motiva palkitsivat meidät energiaviisaana tapahtumatalona vuonna 2017. Olemme mukana Motivan energiatehokkuussopimuksessa ja tavoittelemme energiansäästöohjelmallamme edelleen merkittäviä säästöjä kulutuksessa.

99 % jätteestä hyötykäyttöön

Kaikissa tiloissamme on kierrätysmahdollisuus. Hallien ekopisteisiin lajitellaan keräyspaperit ja -pahvi, biojäte, keräyspuu, lasi, muovit, metallijäte ja matot. Rakennus- ja purkuaikana asiakkaitamme auttaa kiertävä ympäristövalvoja.

Oletko asiakkaamme? Jos haluat tehdä ilmastoystävällisiä tuotevalintoja, seuraa tuoteluettelomme vastuullisuusmerkintöjä!

LABEL

Ilmastotekoja, työtä ja tuloja pääkaupunkiseudulle

Messukeskus tähtää kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon.

”Olin otettu siitä, miten esteetön kuunteluympäristö Messukeskus on. Seminaaritilan induktiosilmukka toimi kuin unelma. Siihen oli helppo ja nopea ottaa yhteys omalla laitteella, äänenlaatu ja kuuluvuus oli loistava. Tällaista palvelutasoa tapaa harvoin Suomessa. Arvostan tätä todella paljon!”

/ Kuulovammainen asiakas

Yhdessä teemme enemmän

Suomen UNICEF

Yhteistyömme Suomen UNICEFin kanssa mahdollisti UNICEFin hankkimaan 56 100 pussia aliravitun lapsen hengen pelastavaa maapähkinätahnaa. Tuo määrä riittää 1335 lapselle kahdeksi viikoksi. Olemme myös tukeneet yhdessä Ukraina-keräystä. Löydät Suomen UNICEFin osaston monista yleisötapahtumistamme. Tervetuloa keskustelemaan, miten sinä voit antaa apuasi tätä kautta!

Tukea oppimiseen

Messukeskus tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön Ammattiopisto Liven opiskelijoille. Opiskelijat mm. huolehtivat siisteydestä, tukevat näytteilleasettajiemme hyvinvointia osastotauottajina ja osallistuvat tapahtuma-aikaiseen asiakaspalveluun

Messusäätiö on monessa mukana

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista palkitsemalla menestyksekkäitä ja kehittyviä hankkeita. Säätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja sekä tunnustus- ja kannustuspalkintoja eri alojen osaajille. Messusäätiö on yksi yrityksemme osakkeenomistajista.

Saammeko esitellä: vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos

Energiatehokkuus, kierrätys ja sosiaalinen vastuu: Messukeskuksessa ne eivät ole vain sanoja, vaan jokapäiväistä toimintaa ja sertifikaatein todennettua osaamista.  


Messukeskus on esteetön

Messukeskus on esteetön tapahtumatalo kaikille vierailleen. Kaikki sisäänkäyntimme ovat esteettömiä, talon kaikkiin osiin pääsee hissillä, ja kaikista kerroksista löytyy esteettömiä WC-tiloja. Pysäköinti invaliditunnuksilla on maksutonta, ja vammaisen henkilön avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.

  • Esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen
  • Kaikkiin kerroksiin hissillä
  • Invapysäköinti maksutta
  • Vammaisen henkilön avustaja maksutta tapahtumiin
  • EU:n vammaiskorttikohde

vastuullisia tapahtumia

Näin teet hiilifiksun osaston, kokouksen ja tapahtuman

Miten huolehdit vastuullisuudesta messuosastolla? Miten järjestät kokouksen, konferenssin tai yritystilaisuuden vastuullisesti?

Anna meille ideoita vastuullisuustyöhön

Haluatko kysyä vastuullisuustyöstämme? Tai onko sinulla uusia ideoita tapahtumiemme vastuullisuuteen?