Siirry sisältöön
Näytteilleasettajalle Kohtaamismedia

Vaikuttava kohtaamismedia

50 kehittynyttä mediaympäristöä

Jokainen Messukeskuksen 50 tapahtumabrändistä muodostaa oman mediaympäristönsä. 

Tapahtumien kävijät ovat asialleen omistautuneita heimoja ja viiteryhmiä, jotka tulevat tapahtumaan aistit avoinna – valmiina vaikuttumaan, tekemään ostoksia ja oppimaan uutta. 

Messukeskuksen tapahtumat on kehitetty tiiviissä yhteistyössä toimialojen kanssa. 

Vuosi 2023


Miksi kohtaamismedia?

Kohtaamismediassa on taikaa: missään muussa mediassa et luo samanlaista inhimillistä suhdetta asiakkaasi kanssa. Messuilla kohtaat tuhansia ostovoimaisia asiakkaita yhdellä kertaa, ja kampanjasuunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Tee kauppaa, lanseeraa ja lisää brändisi tunnettuutta; räätälöity kohderyhmä odottaa juuri sinua.

Kohtaamismedia kokoaa samanhenkiset heimot ja ammatilliset viiteryhmät yhteen poikkeuksellisella tavalla. Messuilla tulet valmiiksi poimitun kohderyhmän äärelle – nämä ihmiset eivät halua ohittaa sinua vaan tulla kohdatuksi. 

Messut tarjoavat ratkaisun niin strategisiin kuin taktisiinkin markkinoinnin tavoitteisiin. Aitojen kohtaamisten avulla saadaan kasvatettua tunnettuutta, vahvistettua brändimielikuvaa ja tuotua esille brändin persoonallisuutta. Suunnittele tapahtumaosallistuminen osana markkinoinnin vuoden kiertoa, ja luo onnistumisen mittarit tavoitteidesi mukaan.

Messut ei ole yksi tapahtuma vaan alusta, jossa kohderyhmää voi tavoittaa monimediallisesti ympäri vuoden. Messuista on kasvamassa yhä vahvempi sisältömedia, joka tarjoaa kohtaamispintoja tapahtumaheimojen kanssa ympäri vuoden. 

Kohtaamismedian ympärille voit luoda pitkän – jopa ympärivuotisen – kampanjan. Suunnittelussa rajana on vain mielikuvitus: lukitse tavoitteesi ja rakenna vaikuttavia kohtaamisia niiden ympärille.

Tutkitusti vetovoimainen

Messut ovat valtavassa globaalissa nosteessa, eikä ihme. Tapahtumissa kohtaat keskeisen kohderyhmäsi valmiina tulemaan vaikutetuksi.

Messukävijät ovat kaikista kohderyhmistä eniten ostomoodissa, ovathan messukävijät virittäytyneet sekä tapahtuman aihepiiriin että ostamiseen. Messukävijät ostavat tutkitusti enemmän kuin hyvätuloisimmat suomalaiset*. Messut ovat siis vahva kanava myyntiin ja ostopäätöksen vauhdittamiseen. 

*Ostopulssi 05/23 OMG

Messut ovat globaalisti tarkasteltuna yhtä iso media kuin ulkomainonta tai radiomainonta. Suomessa suuruus hämärtyy, sillä käytettyjä euroja ei mitata yhteismitallisesti muun mainonnan kanssa. Kohtaamiset kannattaa kuitenkin nivoa aidoksi osaksi markkinoinnin vuosisuunnittelua.

Messutapahtuma on vahva ympäristö brändin ja mentaalisen saatavuuden rakentamiseen, mahdollistaahan se todella pitkän aktiivisen huomaamisen, jonka ansiosta yrityksen tarina jää mieleen poikkeuksellisella tavalla.

Siihen on syynsä, että matkailu puhuttaa tammikuussa ja kirjoja myydään eniten lokakuussa. Messuilla hyödynnät tapahtuman luomaa nostetta ja profiloidut brändillesi luontaisessa ympäristössä. 

Moninkertaisesti vaikuttava

Ympärivuotinen

Tapahtumiemme omat kanavat tavoittavat messuyleisöt ympärivuotisesti. Digikanaviimme rakennat monipuoliset sisältöyhteistyöt ja kaupalliset aktivoinnit.

Tavoittava

Tavoita omalla ulkomainosverkostollamme Pasilassa liikkuvat myös tapahtumien ulkopuolella tai luo kävijävirtaa tapahtumassa. 

Kokemuksellinen

Tapahtumanäkyvyydessä vain luovuus on rajana; erikoistoteutukset, tarroitukset, näytejakelut ja omat VIP-alueet onnistuvat näyttävästi ja mutkattomasti.  

97 % suomalaisista 
18-70 -vuotiaista 
on käynyt messuilla

artikkeli

Lumia Ankkuri: Yritykset kaipaavat leirinuotioita

”Kohtaamismedialla on vahva ja kasvava paikkansa markkinointimixissä – onhan se ainutlaatuinen tapa tavoittaa yrityksen kuumin kohderyhmä kasvotusten”, sanoo Messukeskuksen markkinointijohtaja Lumia Ankkuri

”Sirpaleisessa ajassamme yritykset kaipaavat leirinuotioita, joiden ympärille kokoontua yhteisten teemojen äärelle. Aidot kohtaamiset lisäävät luottamusta ja mahdollistavat vahvan dialogin ja tarinankerronnan. Se luo erinomaisen pohjan myös kaupanteolle.”