Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ammattiopisto Liven opiskelijat saavat messuilta arvokasta työkokemusta
Artikkeli

Ammattiopisto Liven opiskelijat saavat messuilta arvokasta työkokemusta

Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven pitkäjänteinen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2018 saakka. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos, jossa opiskelee vuosittain yli tuhat henkilöä. Messutapahtumissa Liven opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin tapahtuma-alan työtehtäviin. 

Daniel Käärik tervehtii osaston myyntipöydän takaa reippaasti. Hän on yksi Liven opiskelijoista, joka myy liveläisten itse valmistamia tuotteita Matkamessuilla 2024. Myynnissä on muun muassa pannunalusia, koruja ja kengänpohjallisia. Kauppa on käynyt messuviikonlopun ajan hyvin.

– Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita tuotteistamme. Myyntityö tuntuu mielenkiintoiselta, tykkään jutella asiakkaiden kanssa ja esitellä heille tuotteita, Käärik sanoo.

Kolmannen vuoden merkonomiopiskelijalle messutyö on tuttua puuhaa, sillä hän oli työvuorossa jo syksyn 2023 Kirjamessuilla. Myyntikokemusta Käärikille on kertynyt myös Live-säätiön ylläpitämässä Goodwill-kaupassa, jonne kuka tahansa voi tuoda myytäväksi kierrätykseen soveltuvia, ehjiä ja puhtaita tuotteita.

– On ollut mukavaa päästä kurkistamaan messujärjestelyihin kulissien takaa. Merkonomiopinnoissa perehdytään muun muassa asiakaspalvelu- ja kassatyöhön sekä myyntiin. Työharjoittelussa pääsee soveltamaan käytäntöön koulussa opittuja asioita.

180 opintopisteen laajuinen tutkinto alkaa olla Käärikillä jo loppusuoralla, ja valmistuminen tänä kesänä näyttää mahdolliselta. Lähitulevaisuuden suunnitelmaksi hänellä on mielessä parikin vaihtoehtoa.

– Olisi mukavaa päästä töihin esimerkiksi myyntitehtäviin. Toisaalta merkonomiopinnoista on mahdollista jatkaa myös ammattikorkeakouluun. En ole vielä täysin päättänyt, mitä teen opintojen jälkeen, Käärik tuumaa.

Messukeskus on täynnä monipuolisia tehtäviä

Ammattiopisto Liven ammatillinen erityisopettaja Marika Carlborg kuuntelee Käärikin pohdintoja ja nyökyttelee päätään.

– Monesti opiskelijat tulevat töihin messuille kahteen eri tapahtumaan. Ensin harjoitellaan, ja toisella kerralla opiskelija voi suorittaa tutkintoon kuuluvan näytön, hän sanoo.
 
Viime vuonna noin 200 opiskelijaa osallistui Messukeskuksen tapahtumatuotantoihin eri tehtävissä. Myös tänä vuonna sadat opiskelijat osallistuvat messutapahtumien tuottamiseen.

– Messupaikat ovat hyvin suosittuja opiskelijoidemme keskuudessa. Tehtäviä on tarjolla esimerkiksi eri alojen messuilla myynnin, asiakaspalvelun ja osastotauotuksen parissa sekä kansainvälisisissä kongresseissa Kokoussiiven puolella. Messuympäristö on erinomainen paikka treenata vuorovaikutustaitoja ja saada varmuutta niihin, Carlborg pohtii.

Ammattiopisto Liven opiskelijoita voit tavata vuonna 2024

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiön palveluksessa työskentelee noin 800 asiantuntijaa. Live-säätiö, aiemmalta nimeltä Invalidisäätiö, perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten. Säätiö on tuottanut yli kahdeksan vuosikymmenen ajan palveluita yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. www.livesaatio.fi

Lue lisää