Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Gastro Helsinki vahvisti asemaansa alan ykköstapahtumana – kävijämäärä kasvoi 18 % edelliskerrasta
Uutinen

Gastro Helsinki vahvisti asemaansa alan ykköstapahtumana – kävijämäärä kasvoi 18 % edelliskerrasta

Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3. järjestetty Gastro Helsinki kokosi hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattilaiset yhteen verkostoitumaan, tutustumaan uutuuksiin ja tekemään kauppaa. Näytteilleasettajien osastoilla keskusteltiin muun muassa alan trendeistä ja tulevaisuudesta sekä juhlittiin onnistumisia. Gastrossa vieraili kolmen päivän aikana yli 10 000 kävijää, mikä on 18 % enemmän kuin viime kerralla vuonna 2022. 

Kespron osastolta löytyi laaja-alaisesti ratkaisuja ravintola-alan haasteisiin. Esimerkiksi tuotekehityskeittiö Foodsterin deliradalla sai maistella makuhermoja kutkuttelevia annoksia tulevan kauden raaka-aineista ja uutuuksista.

 – Esitelimme messukävijöille uusia ratkaisuja, erikoistukkujen tuotteita sekä Kespro -palvelua, joiden avulla alan ammattilaiset voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Gastro Helsinki kokoaa yhteen foodservice-alan kärkitoimijat laajalla rintamalla. Osastomme on ollut täynnä aamusta iltaan ja on ollut ilo huomata, että markkinoilla on selvästi kysyntää tarjonnallemme. Kespron tavoitteena on kehittää koko foodservice-alaa ja laajemmin suomalaista ruokakulttuuria, pohtii Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.  

Olvin osastolla oli esillä sekä tämän kevään uutuusjuomia että tuttuja ikisuosikkeja. Palautetta yritys sai messukävijöiltä erityisesti tuotevalikoimansa laajuudesta. 

– Tapahtumapäivien aikana olemme tavanneet paljon sekä uusia että vanhoja asiakkaita. Kävijöiltä on tullut positiivista palautetta muun muassa laajasta tuoteportfoliostamme. Kaiken kaikkiaan Gastrossa oli tänäkin vuonna monipuolinen tarjonta uutuuksia alan ammattilaisille, sanoo Olvin ketjupäällikkö Pasi Lehtinen.  

Ammattikeittiötuotteiden, suunnittelun ja laitehuollon elinkaaripalveluja sekä kiertotaloutta tukevia palveluratkaisuja, laitevuokrausta ja rahoitusta tarjoava Dieta kävi hedelmällisiä keskusteluja messujen ajan.

–Tavoitteenamme oli päästä esittelemään koko palvelutarjontaamme laajasti alan ammattilaisille ja päättäjille. Gastro Helsinki tarjosi tähän tarkoitukseen hyvän kohtaamispaikan. Messutunnelma oli keskusteluille erinomainen ja pääsimme sopimaan useita tärkeitä jatkotapaamisia, iloitsee Dietan toimitusjohtaja Juhani Järvenpää.

Gastro Helsinki 2024 tavoitti runsaan joukon alan ammattilaisia. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana runsaat 10 000 kävijää, mikä on 18 % enemmän kuin viime kerralla vuonna 2022.

– Gastro osoitti jälleen paikkansa ravintola-, hotelli- ja ruoka-alat yhteen kokoavana tapahtumana, jossa inspiroidutaan, tehdään kauppaa ja verkostoidutaan. Meille on tärkeää tehdä tapahtumaa tiiviisti yhdessä toimialan kanssa ja heidän tarpeitaan kuunnellen. Näin varmistamme sen, että tapahtuma tukee ja edistää alaa sekä tavoittaa juuri oikean kohderyhmä − nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Gastro-messuista Helsingin Messukeskuksessa vastaava liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen. Suomen suurin ja merkittävin kohtaamispaikka hotelli-, ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisille, Gastro Helsinki, järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavan kerran se avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.3.2026. www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki

Helsingin Messukeskuksessa on monipuolinen yleisölle suunnattujen ruokatapahtumien ohjelma vielä tänä keväänä. Jo ensi viikolla 21.–24.3. Kevätmessujen yhteydessä vuoron saa Lähiruoka & luomu, jossa muun muassa palkitaan Vuoden lähiruokateko 2024. Uusi ruoka- ja juomatapahtuma Ruokamessut puolestaan houkuttelee herkuttelijat Messukeskukseen 19.–21.4. samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.    

Lisätietoja:

Lue lisää