Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Matkamessujen 2024 Vastuullisuuskilpailun voittaja on kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden
Uutinen

Matkamessujen 2024 Vastuullisuuskilpailun voittaja on kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden

Matkamessujen Vastuullisuuskilpailu huipentui Matkamessuilla. Viidestä finalistista voittoon itsensä pitchasi toisessa sukupolvessa toimiva perheyritys, kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden, joka palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron palkintorahalla.

Matka 2024 Vastuullisuuskilpailun voittaja puhutteli tuomareita laajalla vastuullisuusohjelmallaan, joka kattoi kilpailun osallistumisen kriteerit kaikilla osa-alueilla. Kasnäsudden osoitti myös sinnikkyyttä osallistumalla kilpailuun toisen kerran ja saavutti tällä kerralla voiton.

”Sinnikkyyttä vaaditaan myös vastuullisuustyössä ja osa finalisteista kuten Kasnäsudden, on tehnyt kehitystyötä jo vuosikymmeniä. Kasnäsudden valittiin voittajaksi, koska se vastasi esityksessään kaikkiin kilpailun osallistumisen kriteereihin, joista erityisesti puhutteli meriveden puhdistaminen hotellin ja kylpylän käyttöön sekä laaja sosiaalisen vastuun ohjelma, jossa huomioidaan lähiseudun asukkaat, seniorit ja lapset”, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Timo Saranpää.

Kasnäsuddenin hotellijohtaja Tanja Liljeqvist kertoi, että tämä tunnustus on erittäin tärkeä heidän koko henkilökunnalle ja perheelle. Hän jakoi auliisti kiitoksia tunteikkaassa palkintojenjaossa ja suunnittelee, että palkintosumma käytetään jollakin tapaa heidän henkilökunnan hyvinvoinnin sekä edelleen vastuullisuusasioiden kehittämiseen. Hän korostaa, että ympäristöasiat ja vastuullisuus on heidän yrityksensä peruskivi.

Ab Kasnäsudden Oy on vuonna 1995 perustettu Ab Salmonfarm Oy:n tytäryhtiö, joka toimii Turun saaristossa, Kasnäsissa. Matkailupalveluja tarjoava yritys on osa perheyritystä, jota tänä päivänä johtaa jo toisessa sukupolvessa Wilhelm Liljeqvist perheineen. Yritykseen kuuluu hotelli, ravintola, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama, Caravan-alue sekä elintarvikekauppa kalatiskeineen, kahvila ja leipomo.

Kilpailun kriteereissäkin mainitut puhtaan energian käyttö ja energian tarpeen vähentäminen, sekä tuotteiden ja paikallisten palveluiden ja yritysten hyödyntäminen on hienolla tavalla otettu huomioon kylpylähotellin ja ravintolan toiminnassa. Sähkö tulee lähisaaren Högsårassa toimivista tuulimyllyistä. Lämmön säästön eteen on tehty toimenpiteitä ja kylpylä, ulkoaltaat sekä ravintola lämmitetään hukkalämmöllä, joka otetaan talteen naapurissa toimivalta Ab Salmonfarm Oy emoyhtiöltä. Myös vesi tulee läheltä, sillä käyttövesi ja kylpylävedet puhdistetaan merivedestä Kasnäsin omalla puhdistamolla. Ravintolassa, kaupassa että kylpylässä tarjotaan lähiviljeltyjä- ja tuotettuja tuotteita.

Kasnäsin toiminnassa on otettu huomioon myös sosiaalinen vastuu. Kaikki Kemiönsaaren seniorit saavat veloituksetta käyttää kylpylän palveluita ja esikoululaisille tarjotaan uimakouluopetusta. He mahdollistavat nuorten kilpauimareiden harjoittelun altaissaan. Myös yhteisöllisyys on Kasnäsille tärkeää, ja he järjestävät kyläläisille muun muassa juhannusjuhlia.

Vuonna 2024 Vastuullisuuskilpailuun osallistui ennätysmäärä (33) alan yrityksiä ja toimijoita. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuuteen oli tartuttu innovatiivisella otteella ja huomioon oli otettu niin ympäristö kuin sosiaaliset tekijät. Kilpailun muut finalistit olivat Haltia Lake LodgeMatkatoimisto Aventura, Scandic Hotels ja Viking Line.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Minna-Maari Harmaala; Haaga-Helia, Lumia Ankkuri; Helsingin Messukeskus.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, tapahtumaviestintä: Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, 050 555 6183,

Tuomariston puheenjohtaja, SMAL, Timo Saranpää, timo@kontiki.fi,
050 5236005.

Ab Kasnäsudden Oy, Tanja Liljeqvist, 040 535 2105.

Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Caravan-messujen kanssa 18.-21.1.2024. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day järjestettiin 17.1.2024 ja ammattilaispäivä 18.1.2024.

www.matkamessut.fi | @MatkaTravelFair I #Matkamessut #matka2024

Lue lisää