Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen
Uutinen

Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen

Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.

Suomessa on arviolta 65 000 täsmätyökykyistä – laveiden määritelmien mukaan jopa satoja tuhansia – jotka haluaisivat päästä kiinni työelämään, mutta heidän potentiaaliaan ei ole toistaiseksi tunnistettu.

Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen tavoitteena on kannustaa yrityksiä edistämään sosiaalisen vastuun toteutumista. Sosiaalinen vastuu perustuu ajatukseen, että yrityksillä ja organisaatioilla on merkittävä rooli kestävän kehityksen edistämisessä ja että niiden tulisi ottaa huomioon toimintansa vaikutukset yhteiskuntaan laajemminkin.

Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläisen mukaan haasteen vastaanottaminen on tärkeä asia Suomen suurimmalle messu-, kokous- ja kongressikeskukselle, joka toimii kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijänä. Osana sosiaalisen vastuun toimiaan ja yhteistyössä Ammattiopisto Liven kanssa Messukeskus on tarjonnut täsmätyökykyisille harjoittelupaikkoja jo vuodesta 2018. 

– Haaste tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden arvioida ja parantaa entisestään yrityksemme käytäntöjä monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inklusiivisuuden osalta. Meille vastuullisuus on tekoja ja näemme, että osallistuminen haasteeseen kannustaa meitä vahvistamaan yrityskulttuuriamme, joka arvostaa ja haluaa edistää monimuotoisuutta, Vepsäläinen toteaa.

Liven asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa on iloinen siitä, että yhteistyö Messukeskuksen kanssa syvenee vastuullisuustyön merkeissä.

– Olemme tehneet jo useamman vuoden oppilaitosyhteistyötä Messukeskuksen kanssa. On ilo jatkaa tätä yhteistä matkaa ja laventaa yhteistyötä tämän haasteen myötä sekä rakentaa yhdessä tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa Suomea, Hallamaa kertoo.

Live julkaisi haasteen ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa kesällä 2022, ja tämän jälkeen lähes kymmenen yritystä on ottanut haasteen vastaan.

– Haastamme sellaisia toimijoita, jotka ovat todellisuudessa valmiita tekemään aktiivisesti töitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi. On tärkeää, että vastuullisuudesta ei tule sanahelinää vaan aitoja tekoja, joilla on vaikutuksia yksilön kautta yhteiskuntaan asti, Hallamaa jatkaa.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, p. 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Live-säätiö, asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa, p. 040 661 5552, leena.hallamaa@inlive.fi, www.livesaatio.fi

Helsingin Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun saroilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta. Kestävyys on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan sen olevan ennen kaikkea tekoja. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiö, aiemmalta nimeltä Invalidisäätiö, perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten. Yli kahdeksan vuosikymmenen ajan Live on määrätietoisesti kehittänyt toimintaa yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.

Lue lisää