Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ensimmäisellä Radical Health Festival Helsingillä vahva ohjelma ja Euroopan-laajuinen kumppanuusverkosto
Uutinen

Ensimmäisellä Radical Health Festival Helsingillä vahva ohjelma ja Euroopan-laajuinen kumppanuusverkosto

Digitalisoituva toimintaympäristö kasvattaa terveysalan uudistumisen painetta.  Tähän haasteeseen vastaa Helsingissä kesäkuussa avautuva uusi eurooppalainen terveysfestivaali Radical Health Festival Helsinki 2023. Festivaali nivoo terveydenhuollon teemat yhteen laajasti ja poikkeuksellisen poikkitieteellisellä tavalla. Radical Health Festival Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023.

Radical Health Festival Helsingin teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio. Ideana on koota samaan tapahtumaan niin yksityiset kuin julkiset toimijat sekä terveysalalla toimivat ammattilaiset mahdollisimman laajasti.

Tapahtumassa on korkeatasoinen asiantuntijaohjelma ja näyttely, minkä lisäksi on mahdollista tavata sijoittajia, startup-yrittäjiä, verkostoitua ja edistää liiketoiminnan kansainvälistymistä. Vierailuohjelmaan kuuluu mm. käynti Metropolia-kampuksen simulaatiosairaalassa ja liikelaboratoriossa sekä HUSin uudessa Siltasairaalassa. Startup-yrityksille järjestetään pitchauskilpailu, jonka 5000 euron arvoiset palkinnot sponsoroi Innovestor.

Rekisteröityminen tapahtumaan käynnissä

Helsingin kaupunki on festivaalin ydinkumppani, samoin Health Capital Helsinki -keskittymä, joka kokoaa yhteen lääketieteen, biotieteiden, ravitsemuksen ja ympäristön sekä terveysteknologian ja sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat alueella. Festivaalin ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tapahtumalla on sosiaali- ja terveysministeriön sekä kaikkien kansallisten terveysalan ekosysteemien vahva tuki.

Radical Health Festival Helsingin konseptiin kuuluu, että festivaalilla on vuosittain vaihtuva kliininen painopistealue. Ensimmäisessä tapahtumassa se on kardiologia, kumppanina Euroopan kardiologinen seura (ESC). Seuralla on festivaaliohjelmassa oma luentokokonaisuutensa, joka on koottu ESC:n digiterveyden toimikunnan puheenjohtajan, professori Gerhard Hindricksin kuratoimana.

Festivaalin puhujiksi ovat vahvistuneet jo muun muassa etäkirurgian uranuurtaja, professori Shafi Ahmed, ePatient-liikkeen, osallistavan lääketieteen ja potilaiden sitouttamisen asiantuntija Marie Ennis-O’Connor, futuristi ja kirjailija Tony Estrella, CHIMEn (The College of Healthcare Information Management Executives) varatoimitusjohtaja Jane Dwelly, IANPHIn (The International Association of National Public Health Institutes) toimitusjohtaja, professori Duncan Selbie, Euroopan telelääketieteen seuran puheenjohtaja Donna Henderson, Tšekin tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriö Helena Langšádlová sekä suomalaisnimistä mm. robotiikan ja tekoälyn asiantuntija Cristina Andersson, tekoälysovelluksia neurokirurgiaan kehittänyt Miikka Korja, johtava asiantuntija, terveyden ja hyvinvoinnin suurlähettiläs Päivi Sillanaukee ulkoministeriöstä ja kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Sekä kävijöiden rekisteröityminen että median akkreditointi tapahtumaan on käynnissä, linkit tapahtuman kotisivulla.

Radical Health Festival Helsinki: 12.-14.6.2023, Helsingin Messukeskus | https://www.radicalhealthfest.com/| #radicalhealthfestival

Radical Health Festival Helsinki -tapahtuman järjestäjäkumppanit:

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja éditohealth.

Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä, joka tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskus vastaa Radical Health Festival Helsingin myynnistä ja markkinoinnista sekä Suomi-kumppanuuksista.

éditohealth on kansainvälinen terveydenhuollon ajatusjohtaja ja tapahtumajärjestäjä, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden kansainvälinen kokemus terveydenhuollon johtamiseen keskittyvien konferenssien ja näyttelyiden järjestämisestä. éditohealth vastaa Radical Health Festival Helsingin kansainvälisten strategisten kumppanuuksien johtamisesta sekä tapahtuman sisällön tuottamisesta.

Lisätietoja:

Pia Heikkurinen
Teema-asiantuntija, Uudistumiskyky -teema, Sitra
Pääsihteeri ja tapahtuma-arkkitehti, Radical Health Festival Helsinki
Pia.Heikkurinen@sitra.fi  | 050 4651025

Sean Roberts (keskustelukieli englanti)
Strategic Relations Officer, éditohealth
sean@editohealth.org | +33 619 553 339

Tarja Gordienko
Viestintäpäällikkö, Helsingin Messukeskus
tarja.gordienko@messukeskus.com | 050 5847 262

Lue lisää