Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Span22 -puusiltakilpailun voittajat
Uutinen

Span22 -puusiltakilpailun voittajat

Rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille suunnatun SPAN-siltakilpailun tavoitteena on aktivoida alan opiskelijoita rakennesuunnittelun pariin ja edistää tulevien opiskelijoiden kiinnostusta alaa kohtaan. SPAN-siltakilpailu järjestettiin tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

Päätuomarina toimineen Pekka Talaskiven (RIL, Tekninen johtaja) mukaan SPAN-siltakilpailu on tärkeä verkostoitumiskeino tuleville sillanrakentamisen ammattilaisille. Rakentaminen sujui erityisen hyvässä hengessä kilpailijoiden kannustaessa toinen toisiaan. Kaikki kilpailijat olivat valmistautuneet hyvin. Mukana oli kolme joukkuetta. Turun Ammattikorkeakoulun Siltakeisarit sekä Siltamaakarit, Aalto-yliopiston edustuksena Vääntö.

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisimmän sillan tittelin sai Siltamaakarit. Heidän siltansa palkittiin 1500 euron stipendillä. Voittoa perusteltiin siroudella ja tarkalla viimeistelyllä.

Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, niin ikään Siltamaakareiden silta palkittiin 1500 euron stipendillä. Kantavuuden ero alkuperäiseen laskelmaan oli 13,2 prosenttia.

Kestävin silta, Siltakeisareiden silta, sai 2000 euron stipendin. Sillan kantavuus oli 254,1 kg.

Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai tuomaristolta erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta, sillä kestävyys oli yli 50 prosenttia parempi kuin laskelmissa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat teknologiapäällikkö Joona Pulkkinen (Sweco), projektipäällikkö Miro Kierros (Ramboll), toimittaja Daniel Wallenius (Rakennuslehti), Mika Keskisalo (Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry) ja tekninen johtaja Pekka Talaskivi (RIL)

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään normaalioloissa joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili yli 25 000 kävijää.

finnbuild.fiLinkedInTwitter

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, puh. 050555 6183, raadin puheenjohtaja, Pekka Talaskivi

Lue lisää