Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone AudioVisual Expossa esillä tulevaisuuden AV-ratkaisut
Uutinen

AudioVisual Expossa esillä tulevaisuuden AV-ratkaisut

AudioVisual Expossa esillä tulevaisuuden AV-ratkaisut

Lokakuussa järjestettävä AudioVisual Expo kokoaa alan ammattilaiset neljän vuoden tauon jälkeen messuille. Ohjelmassa käsitellään av-tekniikan ja palveluiden suunnittelua ja älykkäitä ratkaisuja erilaisissa ääniympäristöissä. AudioVisual Expo järjestetään 11.-12.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

AudioVisual Expo 2023 -messuilla nähdään syksyllä suuria muutoksia edelliskertaan, vuoden 2019 tapahtumaan verrattuna. Pandemia on muuttanut tapaamiskulttuuria ja nostanut teknologian laatutasoa, ledin ja älyteknologian lisääntyminen kehityksen keskiössä. Tapahtuma on suunnattu äänestä ja kuvasta vastaaville ammattilaisille, AV-alan oppilaitoksien opiskelijoille, kiinteistöalan ammattilaisille, tapahtumatalojen ja teatterien rakentajille sekä arkkitehdeille ja suunnittelijoille.

”Audiovisuaalisen alan messuilla näyttäytyy uusin av-tekniikka ja palvelut. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus toimialan laajalle asiakaskunnalle päivittää tiedot viime vuosina valtavasti kehittyneestä tarjonnasta”, sanoo Avita ry:n puheenjohtaja Mika Vakkilainen.

Tapahtuman ohjelmalavalla kuullaan älyteknologian kehittymisestä alalla, ja kuinka EU-tasoinen standardointityö etenee. Suomen Metalliteollisuusyhdistys METSTA:n asiantuntijoina toimivat Timo Risku ja Jarkko Loima kertovat, miten kansainvälinen standardointityö toimii ja missä mietitään näyttämö- ja esitystekniikan standardeja.

Keskusteluja AV- ja IT-järjestelmien yhdistymisestä on käyty jo useiden vuosien ajan eri tasoilla. Yhdistyminen on jo kuitenkin tapahtunut useilla tasoilla ja tulevaisuuden AV-järjestelmät eivät ainoastaan luota ohjauksessa verkkoon, vaan ne myös hyödyntävät tietoja kiinteistöautomaatiojärjestelmistä, IoT-laitteista sekä pilvitiedoista tarjotakseen älykkyyttä ja arvoa, jota odotetaan huomisen AV-järjestelmiltä. Kristian Glahn, COWI:n vanhempi asiantuntija AV- ja työtilateknologioissa, johdattaa tapahtumassa tähän kiehtovaan aiheeseen.

AV-konsultti Jaakko Kestilä avaa ohjelmalavalla puolestaan ravintoloiden ja pienten klubien sekä tapahtumatilojen ääniympäristön suunnittelua. Mediatraden valaisuasiantuntija Tommi Rosnell kertoo puolestaan tuotantomallin synnystä ja kehityksestä valaisun näkökulmasta.

AudioVisual Expo tarjoaa teatteri- ja tapahtuma-alan av-suunnittelun työkaluja, mutta myös tilojen rakentamiseen ja korjausrakentamiseen älykkäitä ratkaisuja ja järjestelmiä. Osastopaikat täyttyvät parhaillaan, mukana ovat jo alan suurimmat toimijat mm. Audico, Genelec, Kauko ja Intersonic.

Koko tapahtuman ohjelma ja näytteilleasettajalistaus on nähtävissä: https://audiovisualexpo.messukeskus.com/ohjelma/

AudioVisual Expo järjestetään samaan aikaan Kiinteistömessujen, FinnSec 2023 sekä Turvallisuus 2023 -ammattitapahtumien kanssa 11.-12.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

audiovisualexpo.fi | #AudioVisualExpo2023

Lue lisää