Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Educa toi yhteen koulutuksen ja sivistyksen puolustajat – presidenttiehdokkaiden viime hetken tentti huipensi tapahtuman 
Uutinen

Educa toi yhteen koulutuksen ja sivistyksen puolustajat – presidenttiehdokkaiden viime hetken tentti huipensi tapahtuman 

Opetus- ja kasvatusalan supertapahtuma Educa toi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana 15 800 (+4 %) alan ammattilaista. Ajankohtaisten keskustelujen ja puheenvuorojen aiheina olivat muun muassa kohtaamisen merkitys oppimiselle ja sivistykselle, tekoälyn vaikutukset opetukseen, someturvallisuus ja hyvinvointi kouluissa. Educan järjestävät yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Helsingin Messukeskus.

Educan 2024 teema oli Kohdataan – Opettajat, oppijat, rehtorit, johtajat, vanhemmat. Nyt 28. kertaa järjestetyn tapahtuman avajaiskeskustelussa pohdittiin sitä, miten kohtaaminen on oppimisen keskiössä ja opettajat kohtaamisen ammattilaisia sekä sitä, miten kohtaamiset ja vuoropuhelu rakentavat sivistysyhteiskuntaa.

Kaksipäiväisessä ohjelmassa keskusteltiin erilaisista näkökulmista siitä, miten koulutus, oppimisen ja osaamisen taso rakentavat Suomen tulevaisuuden. Lauantaina kuultu presidentinvaalien viimeinen suuri tentti huipensi tapahtuman.

”Oli upeat kaksi päivää tavata tuhansia koulutuksen ja sivistyksen puolustajia ja käyda kiinnostavia keskusteluja. Oli hienoa huipentaa OAJ:n 50-vuotisjuhlinta Educaan ja presidenttiehdokkaiden sivistyskeskusteluun”, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo.

Educa on ainutlaatuinen kohtaamispaikka alan toimijoille

Educa tarjosi kohtaamispaikan 15 800 (+4 %) opetus- ja kasvatusalan ammattilaiselle sekä yli 335 opetus- ja koulutusalan yritykselle ja toimijalle.

Mukana tapahtumassa oli myös Martela, joka halusi tänä vuonna korostaa kiertotaloutta oppimisympäristöissä ja kalusti osastonsa täysin käytetyillä ja kunnostetuilla kalusteilla.

”Educa on meille inspiroiva aloitus vuoteen ja mahdollisuus kohdata alan tärkeitä toimijoita ja sidosryhmiä tehokkaasti kahden päivän aikana. Educan puheenvuorojen ja keskustelujen avulla saa hyvän näkymän alalla pinnalla oleviin teemoihin ja kehitykseen. Näyttää siltä, että pääsimme asetettuihin tavoitteisiin hienosti ja Educa poiki paljon jatkokeskusteluja sidosryhmiemme kanssa”, Martelan markkinointijohtaja Hannele Peltonen kertoo.

Yritys toi puheenvuorossaan esiin oppilaiden äänen tuomisen vahvemmin mukaan oppimisympäristösuunnitteluun. Ajankohtainen aihe herätti vilkasta keskustelua rehtoreiden, opettajien ja hankintapäättäjien kanssa.

“Educan teema – Kohdataan – kuvasi erinomaisesti tämän vuoden tapahtumaa, jossa verkostoituminen, kouluttautuminen ja ajankohtaisten teemojen äärellä oleminen nousivat jälleen tärkeään rooliin. Onnistuneen tapahtuman ytimessä ovat onnistuneet kohtaamiset”, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila sanoo.

Educan kuvat ovat ladattavissa täältä. Kuvaaja: Anna Autio.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Riikka Juva, viestinnän erityisasiantuntija, OAJ, järjestöpalvelut, p. 020 748 9755, riikka.juva@oaj.fi

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 24.–25.1.2025. Educan järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. | educamessut.fi | #educa2024 #educamessut

Lue lisää