Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Opetus- ja kasvatusalan supertapahtuma Educa alkaa perjantaina – presidenttiehdokkaat viime hetken tentissä lauantaina
Uutinen

Opetus- ja kasvatusalan supertapahtuma Educa alkaa perjantaina – presidenttiehdokkaat viime hetken tentissä lauantaina

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 26.–27.1.2024. Ohjelmassa keskustellaan muun muassa tekoälyn vaikutuksista opetukseen, someturvallisuudesta, hyvinvoinnista ja kohtaamisen tärkeydestä. Presidentinvaalien viimeinen suuri tentti kuullaan Educassa lauantaina 27.1. klo 14.45 alkaen.

Opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset sekä yli 330 opetus- ja koulutusalan yritystä ja toimijaa kohtaavat Educassa kahden päivän ajan. Tapahtuman teema on Kohdataan – Opettajat, oppijat, rehtorit, johtajat, vanhemmat. Tulevaisuuteen katsovassa ohjelmassa keskustellaan alan ajankohtaisista kysymyksistä ja siitä, miten koulutus, oppimisen ja osaamisen taso rakentavat Suomen tulevaisuuden.

Suomi menestyy tulevaisuudessa vain koulutuksen ja osaamisen kautta. Koulutukseen panostaminen on elinehto maamme sivistyksen, talouskasvun ja tuottavuuden kannalta”, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo.

Perjantaina 26.1. klo 12.15, osana Educan kansainvälistä ohjelmaa kuultavan keynote-puheenvuoron Generation AI: from AI Literacy to AI Agency pitää Suomen tekoälykeskus FCAI:n johtava opettaja, professori Teemu Roos. Hän kertoo johtamastaan Generation AI -projektista, joka tunnistaa ratkaisuja, jotka helpottavat erityisesti lasten sietokykyä meneillään olevan teknologisen muutoksen edessä, kasvattavat kyberturvallisuutta vaalivaan ajattelutapaan ja antavat kouluille ja opettajille tarvittavat oivallukset ja pedagogiikan opetussuunnitelmien muuttamiseen.

Samana päivänä klo 12.55 alkaen kuultavassa Policy Debate: Digital education and Artificial Intelligence -keskustelussa Suomen opetusministeri Anna-Maja Henriksson ja Viron opetus- ja kulttuuriministeri Kristina Kallas puhuvat tekoälyn vaikutuksista opetukseen ja oppimiseen sekä siitä, miten Suomi ja Viro näkevät tekoälyn muuttavan opetussuunnitelmia. Keskustelu on englanniksi ja osa Educan kansainvälistä ohjelmaa.

Lauantaina 27.1. klo 11.30 alkaen kuullaan OAJ:n tarjoama työmarkkinakeskustelu Miten turvata opetusalan vetovoimaisuus ja pätevien opettajien saatavuus. Samana päivänä klo 14.45 alkaen järjestetään presidentinvaalien viimeinen suuri tentti. Toimittaja Anna-Stina Nykäsen juontamassa keskustelussa ovat mukana presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Li Andersson, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn, Alexander Stubb ja Jutta Urpilainen.

”Educa tuo yhteen alan yritykset, osaajat ja palveluntarjoajat opetus- ja kasvatusalan kentältä ja toimii tällä viikolla ajankohtaisimman tiedon sekä toimialan verkostoitumisen keskipisteenä. Olemme erityisen iloisia siitä, että Educa mahdollistaa jälleen kohtaamiset, kouluttautumisen, uuden oppimisen ja vertaistuen kaikille alalla työskenteleville, jotka päivittäin tekevät tärkeää työtä tulevaisuuden osaajien parissa”, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila sanoo.

Akkreditoidu Educaan täällä.

Tutustu Educan ohjelmaan täällä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten koulutustapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Educan järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. | educamessut.fi |#educa2024 #educamessut

Lue lisää