Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Gastro Helsinki 2022: ravintola-ala uuden ajan kynnyksellä
Uutinen

Gastro Helsinki 2022: ravintola-ala uuden ajan kynnyksellä

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.–20.5. Tapahtuman ohjelma nostaa esiin ajankohtaisia aiheita työvoimapulan ratkaisemisesta hyvään johtamiseen ja kuluttajatrendeistä uratarinoihin. Tapahtuma ottaa aiempaa vahvemmin huomioon alan tulevaisuuden kannalta kaksi tärkeää kohderyhmää: nuoret opiskelijat ja ei-suomenkieliset alan ammattilaiset.

Gastro Helsinki 2022 on yhä vahvemmin paitsi verkostoitumistapahtuma myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen foorumi. Tänä vuonna tapahtuma nostaa rohkeasti esiin tärkeitä elossapysymisen kysymyksiä painavissa puheenvuoroissa ja kiinnostavissa paneelikeskusteluissa. GastroHelsinki -lavalla puheenvuoroissa kuullaan kolmen päivän aikana muun muassa ravintola-alaa kohdanneista kriiseistä, alan tulevaisuuden näkymistä, työvoimapulan ratkaisuista ja puhutaan ensi kertaa suoraan ja julkisesti alan suurista tabuista.

Kokkien ja tarjoilijoiden kisaamista

Kokkikilpailut kuuluvat kiinteänä osana Gastroon. Tänä vuonna Suomen Kokkimaajoukkue on ensimmäistä kertaa omalla ohjelmallaan mukana Gastro Helsinki -messuhulinoissa, kun Suomen maajoukkue kohtaa päivittäin Islannin maajoukkueen totisessa mutta leikkimielisessä FIN-ICE Gastro Champion 2022 -kilpailussa. Suomen Kokkimaajoukkue pitää tapahtumassa lounasmenua tarjoavaa pop up -ravintolaa sekä ruokakojua, josta voi ostaa maisteluannoksia. Torstaina ruokakojusta myydään annosta, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Kokkien ja tarjoilijoiden Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville tai valmistuneille restonomiopiskelijoille. Kanssaopiskelijat iästä riippumatta voivat kannustaa tapahtumassa suosikkejaan - messut ovat tästä vuodesta lähtien ikärajattomat. Kalaosaajat pääsevät näyttämään kyntensä Seafood Chef -kilpailuissa ja osteriveitsenkäyttötaidot mitataan perinteikkäässä Osterinavauksen suomenmestaruuskilpailuissa.

50 Parasta Ravintolaa ja juomatrendejä

Arvostettu ravintolalistaus Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 julkistetaan jälleen Gastro-messuilla 18.5. Listaus kerätään alan ammattilaisilta: se perustuu valtakunnalliseen äänestykseen, johon kutsutaan vuosittain runsaat 1000 horeca-alojen, juomabisneksen sekä ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaista. Äänestyksen toteuttaa verkkomedia Viisi Tähteä.

Juomat ovat tapahtumassa esillä Wine, Beer & Spirits -alueella, jossa järjestetään tastingeja ja kävijät voivat maistella tuotteita 3,5 euron juomalipukkeilla (ei koske alkoholialan ammattilaisia). Kesän ensimmäiset terassijuomat puolestaan tarjoillaan Gastron Terassilla. Lisäksi GastroHelsinki -lavalla kuullaan muun muassa drinkkitrendien tulevaisuudesta ja lontoolainen Club Soda kertoo, kuinka sober curious -liike muuttaa juomisen tapoja ja liiketoimintaa. Club Sodan puheenvuoro on osa messujen laajaa ja kiinnostavaa englanninkielistä ohjelmaa.

Koko Gastro Helsingin ohjelma osoitteessa https://gastro.messukeskus.com

Lisätietoja Gastro Helsinki 2022 -messuista ja haastattelupyynnöt:

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17.

Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää