Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Gastron Parhaat 2020 valittu, mukana viisi ravintola-alan uutuutta
Uutinen

Gastron Parhaat 2020 valittu, mukana viisi ravintola-alan uutuutta

Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten Gastro Helsingin 2020 kiinnostavimmiksi tuotteiksi on valittu viisi uutuutta, jotka muun muassa tuovat helpotuksia keittiötyöskentelyyn, mahdollistavat ravintoloiden vastuullisuustoimia ja auttavat ymmärtämään raaka-aineiden ja annosten ympäristönäkökulmia. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–13.3.2020.

Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista ehdotuksista raati valitsi viisi uutuustuotetta tai -palvelua, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa esimerkiksi käytön helppouden, tiedon keräämisen ja esittämisen tai vastuullisuustekojen edistämisen kautta.

Gastron parhaat tuotteet ja palvelut ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan.

Gastron Parhaat valitsi raati, jossa olivat mukana päätoimittaja Heli Koivuniemi (Aromi, Shaker ja Evento-lehti), Senior Manager Anne Lundqvist (Fazer Retail Finland), ravintolapalveluiden aluejohtaja Hanne-Riikka Piironen (Delicatessen Ravintolapalvelut), Top Chef -voittaja Akseli Herlevi (Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja), Chairman of the Finnish Sommelier Association ja ravintoloitsija Samuil Angelov (Muru, Pastis, Sue-Ellen ja Ultima) ja keittiömestari Jarmo Vähä-Savo (BarLaurea). Raadin puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimi Gastro Helsingin ohjelmatuottaja Mari Katajamäki Messukeskuksesta.


GASTRON PARHAAT 2020:

Vector VMC-H Multi-Cook uuni (Dieta)
Uunissa on itsenäisesti säädettäviä uunikammioita, ja ne soveltuvat monipuoliseen käyttöön: sekä fine dining -ravintolaan, jossa valmistetaan monipuolisesti erityyppisiä ja eri raaka-aineista koostuvia ruokia, että nopean kierron fast food -ravintolaan. Itsenäisesti säädettävissä uunikammioissa on mahdollista valmistaa yhtä aikaa täysin erityyppisiä, eri valmistuslämpötilaa ja paistoaikaa vaativia ruokia. Raadin mukaan uuni edistää monipuolisuutensa ansiosta energiatehokkuutta ja mahdollistaa monipuolisen toiminnan esimerkiksi pienessäkin keittiössä.

Induktiotasolle sopivat buffet-astiat (Dieta)
Induktiolle soveltuvat valualumiiniset tarjoiluastiat, joissa on keraaminen non-stick pinnoite, soveltuvat erityisesti buffet-linjastoihin. Valualumiinin ansiosta tarjoiluastiat ovat kevyempiä ja kestävämpiä kuin esimerkiksi vastaavat posliinista valmistetut astiat. Valualumiinin lämmönjohtavuus on erinomainen, ja ruoka pysyy astioissa lämpimänä tasaisesti. Raati arvosti valualumiinisten astioiden keveyden ja kestävyyden lisäksi myös niiden energiatehokkuutta.

Molemmat edellä mainitut tuotteet ovat nähtävissä Gastro Helsingissä Dietan osastolla 6c50.

Ravintolan astioiden kierrätyspalvelu (E.Ahlström)
E.Ahlströmin ravintoloiden astioiden kierrätyspalvelu auttaa ravintoloita tekemään vastuullisia ratkaisuja elinkaarensa päässä oleville posliiniastioille, jotka ovat aiemmin päätyneet sekajätteeseen kaatopaikalle. Kierrätyspalvelu on tarkoitettu kaikille ja kaiken kokoisille ravintoloille, jotka haluavat toimia vastuullisesti ja kiertotalouden hengessä. Astioiden kunnon mukaan ne kierrätetään joko tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle tai vähävaraisten yhteisöllistä syömistä tukevalle Yhteinen pöytä -verkostolle. Raadin mukaan uusi palvelu mahdollistaa vastuullisen toiminnan laajasti eri ravintoloille, minkä lisäksi palvelu edistää vähävaraisten yhteisölounaita kierrättämällä astioita mm. seurankuntien, työttömien ja MLL:n kerhojen käyttöön.

Palveluun voi tutustua Gastro Helsingissä E.Ahlströmin osastolla 6e50.

JAMIX CO₂-laskuri (Jamix)
Laskuri on Jamixin ruokatuotannon ohjausjärjestelmään liittyvä sovellus ruuan hiilijalanjäljen laskemiseen. Se laskee automaattisesti CO₂-arvot ruokaohjeille ja aterioille, ja sovelluksen avulla eri ruoka-aineiden CO₂-arvoja on helppo vertailla. Ravitsemusalan toimija voi halutessaan julkaista CO₂-arvot myös loppuasiakkaille yhdessä ruokalistan kanssa. Raadin mukaan eri tuotteiden hiilijalanjäljen vertailu helpottaa ilmastonäkökulman huomioimista ammattikeittiöissä. Aterioiden hiilijalanjäljen ilmoittaminen loppuasiakkaille tuo puolestaan ravintolan asiakkaille tietoa omien valintojen vaikutuksista ja edesauttaa ilmastoystävällisten valintojen tekemistä.

Sovellus on esittelyssä Gastro Helsingissä Jamixin osastolla 6g28.

Metos IoLiving HävikkiValvoja (Metos)
Metos IoLiving HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen digitaalinen ratkaisu ruokahävikin seuraamiseksi ja pienentämiseksi. Ruokailijoiden kannalta ratkaisu auttaa tiedostamaan, millaisia ympäristövaikutuksia syömättä jääneellä ruualla on, sillä jäteastian vieressä olevasta monitorista näkee päivän aikana syntyneen jätteen kokonaismäärän. Keittiöhenkilökunnan kannalta HävikkiValvoja auttaa ymmärtämään ylituotannon hiilijalanjälkeä ja kohdistamaan toimenpiteitä sen pienentämiseksi. Ruokapalveluiden johdolle ratkaisu helpottaa ruokahävikin määrän vertailua eri toimipisteissä ja parhaiden käytäntöjen levittämistä koko ketjuun.

Palvelu on esittelyssä Gastro Helsingissä Metoksen osastolla 6a50.


Lisätietoja Gastro Helsinki 2020 -messuista ja haastattelupyynnöt:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com.

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020
Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.

www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää