Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare järjestetään syyskuussa 2022 – tapahtuma kutsuu vuoropuheluun tulevaisuuden asumisesta ja elämisestä
Uutinen

Habitare järjestetään syyskuussa 2022 – tapahtuma kutsuu vuoropuheluun tulevaisuuden asumisesta ja elämisestä

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään jälleen syyskuussa 2022. Habitaren teema Reimagine – Mielikuvituksen aika kehottaa pohtimaan ennakkoluulottomasti, millaista elämä ja asuminen on tulevaisuudessa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Syyskuun toisella viikolla Helsingin Messukeskuksessa paneudutaan sisustamisen, kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen sekä tutustutaan uusien ja kokeneiden suunnittelijoiden töihin. Habitare kutsuu osallistumaan vuoropuheluun, jossa keskustellaan paitsi elämisestä ja asumisesta nyt, myös tulevaisuuden mahdollisuuksista.

”Olemme seuranneet, kuinka maailmassa palataan raiteilleen. Kaupat, piazzat, konserttisalit, museot ja ravintolat täyttyvät ihmisistä. On virkistävää kuulla puheensorinaa ja naurua. Mikään ei korvaa kohtaamista ja fyysistä läsnäoloa. Kaipaamme ja tarvitsemme sitä”, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

”Sisustamisen alalla kokonaisvaltainen kokemus on keskiössä. Toimialalla useille yrityksille pandemia on kasvattanut liikevaihtoa koska ihmiset ovat keskittyneet kotiensa uudelleen sisustamiseen. Kahden vuoden ajan olemme toimineet omissa koloissamme ja joutuneet työntämään sivuun ihmiselle luonnolliset tarpeet, joita sosiaaliset kanssakäymiset ja elämykset ruokkivat. Habitare on ihmisille ja me odotamme kovasti, että saamme tarjota jälleen monipuolisia elämyksiä kävijöillemme”, Sarvilinna jatkaa.

Habitaressa laitetaan ennakkokäsitykset tauolle

Habitaren teema on Reimagine – Mielikuvituksen aika, joka kutsuu kuvittelemaan tulevaisuuden uudelleen. Teema on entistäkin ajankohtaisempi nyt, kun valmistaudumme pandemian jälkeiseen aikaan. Olemme yhteiskuntana tilanteessa, jossa olemme vapaita kuvittelemaan täysin uusia tapoja järjestää elämäämme ja asumistamme siten, että ne vastaavat arvojamme ja tarpeitamme.

”Reimagine - mielikuvituksen aika on teema, jonka toivomme avaavan keskusteluja ja pohdintaa siitä mitä uutta olemme kenties jo synnyttäneet ja mitä on tuloillaan. Miten toimintamme tulisi muuttua, jotta voisimme taata seuraaville sukupolville paremmat olosuhteet elää? Liittyy se sitten kotiin, työhön tai muuhun arjen elämiseen”, sanoo Laura Sarvilinna.

Suurin rajoite paremman maailman kuvittelemiselle ei ole luovuuden riittämättömyys ongelmanratkaisussa tai riittämättömät resurssit – vaan mielikuvituksen puute. Teema kehottaa vapauttamaan mielikuvituksen, laittamaan ennakkokäsitykset tauolle ja näkemään ohi aiempien rajoitteiden. Teema Reimagine – Mielikuvituksen aika näkyy syyskuussa Habitaressa niin ohjelmassa kuin yritysten osastoillakin.

Habitaren näyttelyarkkitehtuuri rakentuu kestävää kehitystä kunnioittaen

Habitaren näyttelyarkkitehtina jatkaa muotoilija ja suunnittelija Ilkka Suppanen. Suppanen on yksi tämän hetken kiinnostavimmista muotoilijoista, joka tunnetaan kevyestä ja eteenpäin katsovasta, skandinaavisesta designista. Suppanen on myös vuoden 2020 Kaj Franck -palkinnon saaja.

Ilkka Suppasen suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri on nimeltään Siltatyömaa, ja se rakennetaan puusta kestävän kehityksen hengessä. Ajatuksena on, että näyttelyrakenteita voitaisiin käyttää mahdollisimman pitkään. Nimensä mukaisesti näyttelyarkkitehtuuri on saanut inspiraationsa siltatyömaista ja niiden keveistä puurakenteista. Vuoden 2020 Habitareen suunniteltu näyttelyarkkitehtuuri nähdään Messukeskuksessa syksyllä 2022.

Kansainvälinen ystävä Joseph Grima kannustaa suunnittelijoita miettimään uusia elämisen malleja

Vuonna 2022 Habitaren kansainvälisenä ystävänä jatkaa Joseph Grima, brittiläinen arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja. Kansainvälisenä ystävänä Joseph Grima katsoo Habitarea ja suomalaista muotoilukenttää kansainvälisestä näkökulmasta ja valitsee tapahtuman kiinnostavimmat trendit. Kansainvälinen ystävä käy vuoropuhelua Habitaren kanssa muotoilun trendeistä ja ilmiöistä. Erään tällaisen vuoropuhelun Habitare käynnistää tänä vuonna teemallaan Reimagine – Mielikuvituksen aika, jota myös Joseph Grima pitää ajankohtaisena ja merkityksellisenä.

“Meidän täytyy katsoa ympäröivää maailmaamme uudelleen. Tarvitsemme uudenlaista mielikuvitusta, jotta pystymme puhuttelemaan maailmaa, johon astumme pandemian jälkeen. On varmistettava, että se maailma on parempi, ei huonompi kuin nyt. Jotta niin voidaan tehdä, tarvitsemme paljon mielikuvitusta, rohkeutta ja energiaa, ja uskon, että tämä teema on hyvä tilaisuus levittää tätä sanomaa”, sanoo Joseph Grima.

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, puh. +358 44 046 7220, marissa.ramanen@messukeskus.com

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima.

www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Lue lisää