Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare vie ensi kertaa oman näyttelynsä Milanon Design Weekille ja kohtaa kansainvälisen designyleisön
Uutinen

Habitare vie ensi kertaa oman näyttelynsä Milanon Design Weekille ja kohtaa kansainvälisen designyleisön

Habitarematerials esittäytyy Milano Design Weekillä 17.–23.4.2023, kun muotoilun tärkein messutapahtuma Salone del Mobile ja samaan aikaan järjestettävä Fuorisalone-tapahtumakokonaisuus tuovat muotoilumaailman ihmiset kaupunkiin. Luvassa on kansainvälisen designyleisön ja suomalaisten materiaalivalmistajien ainutlaatuinen kohtaaminen. Habitarematerialsissa on mukana 14 suomalaista materiaalivalmistajaa. 

Habitarematerials-näyttely nähdään Milanossa osana Joseph Griman ja Valentina Ciuffin kuratoimaa Alcova-näyttelykokonaisuutta, joka on Milanon Design Weekin viime vuosien kiehtovimpia ja seuratuimpia tapahtumia ja tuo muotoilumaailman vaikuttajat yhteen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare vie oman näyttelynsä kansainväliseen tapahtumaan.

NEMO arkkitehtien suunnitteleman kokemuksellisen ja innostavan materiaalikirjaston lähtökohtana on suunnittelun demokratisointi. Elämyksellinen materiaalikirjasto koostuu suomalaisyritysten materiaaleista ja kutsuu kansainvälisen designyleisön oppimaan niistä lisää.

”Habitarematerials on materiaalikirjasto, joka on kaikkien saatavilla. Siellä voi hypistellä, kokeilla ja luoda uutta. Näyttely tarjoaa kävijöille tilaa ja vapauden käydä läpi materiaaleja ja tutustua omaan makuunsa kokeilemalla eri pintojen ja värien yhdistelmiä. Materiaalit ovat esillä houkuttelevasti ja tuotemallien takana on tuotetiedot, jotka voi kuvata ja saada siten mukaansa hankintoja varten”, NEMO arkkitehtien Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine kertovat ja lisäävät:

”Milanon näyttelyn materiaalivalikoimassa painotetaan innovaatioita ja materiaaleihin kutsutaan osallistumaan erityisesti itsenäisiä materiaalitutkimuksen tekijöitä ja oppilaitoksia. Suomalaisuus tulee esiin materiaalituotannon vastuullisuuden ja kestävyyden kautta. Osallistuvat yritykset ovat sitoutuneet vastuullisiin toimintatapoihin.”

Habitarematerials Milano muodostuu näyttelyarkkitehtuurista, suomalaisten materiaalitoimittajien mallipaloista sekä yritysten materiaaleista valmistetuista uniikeista huonekaluista. Näyttelyssä on mukana 14 suomalaisyritystä: Cover Story, CWP Oy, Durat, Johanna Gullichsen, Karava, Nordic Copper, Novo Wood, Pihlgren&Ritola, Sera Helsinki, Stala, Luonnonbetoni, Laatupaneeli, Tulikivi ja VM Carpet.

”Kuratoimme esillä olevan materiaalivalikoiman. Näin kävijät voivat varmistua siitä, että kokonaisuus on kaunis, kiinnostava ja elää ajassa. Näyttelytila on hyvin vaikuttava ja vahva sellaisenaan. Näyttelykalusteet tuovat tilaan veistoksellisia elementtejä ja tarjoavat mukana oleville yrityksille mahdollisuuden luoda materiaaleistaan jotain aivan uutta”, Jussi ja Maria kertovat näyttelysuunnittelun lähtökohdista.

Kansainvälisestikin ainutlaatuinen näyttely tarjoaa suomalaisyrityksille ainutlaatuisen alustan astella kansainvälisen designväen tietoisuuteen ja profiloitua kansainvälisesti, sillä Milanon Design Week ja samaan aikaan järjestettävät Salone del Mobile -huonekalumessut on alan tärkein tapahtuma, joka kutsuu yhteen edelläkävijät ympäri maailman.

”Habitarematerialsin vieminen Milanoon on osa Habitaren kansainvälistymistä, jota olemme pienin askelin ja systemaattisesti rakentaneet vuodesta 2016. Olemme hyvin iloisia, että juuri Habitarematerials on esillä Milanossa. Ajankohtaisuudessaan ja uutuusarvoltaan näyttely sopii Alcovan sisältöön mainiosti. Habitarematerials on hyvin osallistava näyttelykonsepti ja siten myös uudenlainen tapa olla Milanossa esillä. Erityisen iloisia olemme voidessamme esitellä nimenomaan suomalaisia vastuullisesti toimivia materiaalitoimijoita”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna iloitsee.

"Parhaimmillaan messut mahdollistavat mukana olevien yritysten menestystarinoita ja alan tiivistä yhteistyötä. Siinä keskiössä myös Habitare haluaa olla", Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila lisää.

Habitarematerials Milanon mediakumppani on Asun-lehti.

Habitarematerials-kuvia löydät täältä

Lisätiedot: 

Laura Sarvilinna, luova johtaja, Habitare, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com

Habitarematerials nähdään Milanon Design Weekillä osana Alcova-näyttelykokonaisuutta 17.–23.4.2023. Vuosittain Salone del Mobile -messujen aikaan järjestettävä, asumisen ja muotoilun tulevaisuuksia esittelevä Alcova on osa Fuorisalone-tapahtuman ohjelmaa. Salone del Mobile -messutapahtuma ja kaupunkiin samanaikaisesti levittäytyvä Fuorisalone-tapahtumakokonaisuus muodostavat yhdessä Milano Design Weekin. Vaihtuvissa lokaatioissa nähtävä Alcova sijoittuu tänä vuonna Ex Macello -nimiselle entiselle tukkutorialueelle Porta Vittorian tuntumaan. Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

www.habitare.fi | www.alcova.xyz | @habitarefair @habitarematerials @architectsnemo @alcova.milano | #habitare2023 #habitarematerials #alcova2023 #alcovamilano

Lue lisää