Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia
Uutinen

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Studio Plentyn kanssa yhteistyössä toteutettava uusi näyttely luo Suomen suurimpaan muotoilu- ja designtapahtumaan uudenlaisen tilan ja uusia kerrostumia. Näyttelyn suunnittelijat Anna Pirkola ja Kirsikka Simberg haluavat tuoda messuille näyttelykokemuksen, joka vaikuttaa kävijöihin ja herättää tunteita.

”Yhteiskunnallisen ja paikoin raskaitakin aiheita käsittelevän teeman vastapainoksi haluamme tehdä jotain, mikä on kevyttä ja iloista, vie ilon ja inspiraation lähelle ja herättää ihmisissä sykähdyttävän fiiliksen. Ajatuksena on se, että tilan sisällä voisi olla erinäköisiä tiloja siten, että kaikkea ei näe kerralla, vaan kokonaisuus näyttäytyy yllätyksellisenä ja kiinnostavana. Parhaimmillaan näyttely herättää ajatuksia: se voi olla jollekin pakopaikka, mutta yhtä lailla inspiraationlähde tai sieltä voi löytää konkreettisesti uusia materiaaleja ja niiden käyttötapoja”, Pirkola ja Simberg kertovat suunnittelun lähtökohdista.

Näyttely ilmentää Habitaren 2023 teemaa Yhdessä / Together, joka pohtii aikamme kontrasteja ja korostaa yhdessä tekemisen voimaa ja tärkeyttä haastavien aikojen keskellä. Teeman tavoin näyttely tuo esiin maailman murroksen ja sen, että meidän on yhdessä pohdittava ja luotava uudenlaisia näkökulmia kuluttamiseen ja asumiseen.

”Kun on nähnyt messuilla jo niin paljon kaikkea, näyttelykokonaisuus voisi olla tasapainottava ja rauhoittava. Haluamme luoda oman, pehmeämmän lähestymistavan myös äänimaailman kautta ja siten, että tila vaimentaisi messujen äänimaailmaa”, Pirkola ja Simberg valottavat.

Näyttelyn suunnittelu alkoi kurkistuksesta Pirkolan ja Simbergin inspiraatiokansioihin. Siellä oli kauniita kankaita ja arkkitehtonisuutta, jotka luovat suuntaviivoja myös näyttelylle. Mietinnässä on myös se, miten näyttelyssä käytetyt materiaalit jatkavat elämäänsä Habitaren jälkeen ja mikä on niiden loppusijoituspaikka.

”Habitaren uusi näyttelykonsepti tukee vuosittain vaihtuvaa teemaamme entistä paremmin. Toivomme näyttelyn avaavan teeman sanomia kävijöille, mutta myös antavan tilaa omille ajatuksille ja inspiraatioille. Usein teemamme ottavat kantaa isoihin yhteiskunnallisiin ilmiöihin useista eri näkökulmista. Todella kiinnostavaa nähdä miten Studio Plenty tuo luomansa aiheet visuaaliseen muotoon”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna iloitsee.

Lisätiedot:  

Laura Sarvilinna, luova johtaja, Helsingin Messukeskus, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | facebook.com/habitare | #habitare2023 

Lue lisää