Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitaren Yhdessä/Together-teemanäyttely tuo näkyviin erilaisia yhdessä olemisen tapoja ja arkea kohottavia yksityiskohtia
Uutinen

Habitaren Yhdessä/Together-teemanäyttely tuo näkyviin erilaisia yhdessä olemisen tapoja ja arkea kohottavia yksityiskohtia

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin tapahtuman Yhdessä/Together-teemaa monista näkökulmista – ihmisten yhdessäolon tapojen, mutta myös esineiden. Studio Plentyn suunnittelemassa näyttelyssä keskustelevat monumentaalisuus ja arjen pienet detaljit. Näyttely sisältää päivittäin muuttuvan osion, jossa arkea kohottavat, usein huomaamattomiksi jäävät esineet nousevat keskiöön ja vaihtavat omistajaa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. 

Kuvittele näyttelytila, jonka sisällä on pienempi tila, johon menet istumaan tuntemattoman ihmisen kanssa. Mitä tapahtuu? Miltä tuntuu? ”Voit tutustua uuteen ja tuntemattomaankin asiaan ja huomata, että ei olekaan niin kauheaa kohdata uutta tai olla lähellä jotain ihmistä, jota ei tunne”, Studio Plentyn Anna Pirkola vastaa.

Habitaressa syyskuussa nähtävä teemanäyttely tutkii ja tuo näkyviin tapahtuman Yhdessä/Together-teemaa useista kulmista: ihmisten ja erilaisten yhdessä olemisen tapojen, mutta yhtä lailla esineiden. Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin luotsaaman Studion Plentyn suunnittelema näyttely nähdään Habitaressa trendinäyttelyn sijaan. Toisin kuin trendinäyttelyssä, nyt erityishuomiota saavat pienet arkiset elementit.

”Olemme lähteneet liikkeelle siitä, miten Habitaren Yhdessä-teema konkretisoituu pienissä asioissa. Kun teema julkistettiin, ajattelin itse sen tarkoittavan tiettyjä asioita, mutta keskustelut ihmisten kanssa ovat tuoneet esiin sen, että aihe voi näyttäytyä eri ihmisille ihan eri tavoin. Se herättää hirveästi erilaisia ajatuksia. Toivomme toki, että näyttely resonoi ihmisissä jollain tavalla”, Pirkola sanoo ja lisää:

”Olemme halunneet säilyttää kokonaisuudessa simppeliyden esteettisen tykityksen sijaan ja tarjota tilaa ajatuksille. Näyttelyssä on hengähdystiloja ja pohdintaa siitä, miten montaa eri asiaa yhdessäolo voi olla ja tarkoittaa.”

Monumentaalinen tila houkuttelee sisään ja tarjoaa kokemuksia eri aisteille. Värimaailma puhuu vaaleilla sävyillä yhdistettynä aktivismin väriin, rohkeaan ja provosoivaankin punaiseen. Äänimaailma tuo vastapainoa näyttelyn ulkopuoliselle elämälle. Luvassa on lisäksi pieniä yllätyksellisiä elementtejä.

”Sellaisia voivat olla pienten ja nöyrien arkisten juttujen kohottaminen yllättävään arvoon. Kaiken yllättävän ei tarvitse olla lähtökohdaltaan suurta ja näyttävää, vaan pienet jokapäiväiset jutut voivat olla yllättäviä. Nehän usein ovatkin arjen kohottajia. Näyttelyssä keskustelevat suuret linjat ja pienet arjen detaljit.”

Kiertotalouden teema nousee esiin näyttelyn muuttuvassa osiossa, jossa voi olla yhtenä päivänä vaikkapa vanhoja tärkättyjä keittiöpyyhkeitä ja toisena kaksikymmentä erilaista kastelukannua. Messukävijät voivat merkitä täpällä varaamansa esineen taidegallerioista tuttuun tapaan.

Teemanäyttelyn kumppaneita ovat Bolon, Cover Story, Essis by Lasilinkki, Grado ja Lapuan Kankurit.

Lisätiedot:

Laura Sarvilinna, luova johtaja, Habitare, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | habitare.fi | @habitarefair | facebook.com/habitare | #habitare2023 

Lue lisää