Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskus tuplasi talousvaikutuksensa vuonna 2022
Uutinen

Helsingin Messukeskus tuplasi talousvaikutuksensa vuonna 2022

Messukeskus - Ilmakuva

Helsingin Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutus talousalueelleen on merkittävä ja hyvää vauhtia palautumassa kohti koronaa edeltäviä vuosia. Taloustutkimuksen juuri julkaiseman laskelman mukaan Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta.

Messukeskuksen talousvaikutus ympäristölleen on merkittävä, vaikka liiketoiminta oli pandemian vuoksi pysähdyksissä vielä vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin. Edellisvuotta 2021 jarrutti korona vielä vahvemmin; tuolloin Messukeskuksen vastaavat luvut olivat 63 miljoonaa euroa ja 850 henkilötyövuotta.

”Yritykset palasivat pandemian jälkeen nopeasti hyödyntämään messuja myynti- ja markkinointikanavana, ja kysyntä myös tulevan syksyn tapahtumiimme on vilkasta. Messuilla on kokoaan suurempi vaikutus järjestämisalueidensa elinkeinoelämään. Tuomme merkittävää tuloa esimerkiksi hotelleille, ravintoloille, takseille ja muihin palveluihin. Messukeskus on hyvää vauhtia kirimässä kiinni huippuvuoden 2019 lukuja. Tuolloin talousvaikutuksemme ylsi 357 miljoonaan euroon”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Kuluva vuosi on täysipainoisen messuohjelman ohella myös vilkas kongressivuosi Pasilassa. Messukeskus isännöi seitsemää kansainvälistä kongressia, jotka tuovat Helsinkiin yli 11 000 kansainvälistä osallistujaa ja 15,5 miljoonan euron tulovirran.

Kohtaamisilla on kysyntää

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n loppuvuonna 2022 teettämän laajan messukävijätutkimuksen tulokset kertovat niin ikään ihmisten kaipuusta live-tapahtumiin. Kuluttajista noin 10 prosenttia arvioi käyvänsä jatkossa messuilla jopa useammin kuin ennen pandemiaa ja ammattitapahtumien kävijöistä peräti 12 prosenttia.

” Tärkeistä asioista on helpointa vaikuttua livenä. Tapahtumissa tehdään kauppaa, luodaan verkostoja, päivitetään osaamista ja koetaan elämyksiä. Siihen on syynsä, että tammikuussa myydään eniten matkoja ja kirjallisuus on pinnalla lokakuussa – messut ovat aina noste koko toimialalle”, sanoo Vepsäläinen.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2022 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvia Helsingin Messukeskuksesta ja tapahtumista

Kansainvälisen messujärjestö UFIn organisoimaa kansainvälistä messupäivää vietetään keskiviikkona 7. kesäkuuta. Aiheesta lisää: https://ged.eventmaker.io/en

Lue lisää