Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsinki International Horse Show siirtyy Messukeskukseen
Uutinen

Helsinki International Horse Show siirtyy Messukeskukseen

Helsinki International Horse Show on suurten muutosten edessä ja ottaa ison loikan kohti 2030-lukua.

  • Suurtapahtuma siirtyy pysyvästi Messukeskukseen isompiin tiloihin.
  • Horse Show siirtyy vuodesta 2026 alkaen koko World Cup -sarjan viimeiseksi, helmi-maaliskuun taitteeseen, oltuaan tähän asti maailmancupin ensimmäisiä syyskisoja.
  • Vetäjävastuuseen astuu Valtteri Gundersby, 31-vuotias juristi ja esteratsastaja, joka on nimetty taustayhtiön BCM Scanhorse Oy:n toimitusjohtajaksi. Tom Gordin jatkaa tapahtumajohtajana kolmen vuoden siirtymävaiheen ajan.

Kansainvälinen ratsastuksen huipputapahtuma ja maailmancupin osakilpailu, Helsinki Horse Show, kokee ensi syksyn jälkeen merkittäviä muutoksia. Jo vuodesta 1985 lähtien järjestetty huippu-urheilun ja hevosviihteen tapahtuma palaa juurilleen, mutta uutena ja entistä vaikuttavampana.

Keväällä vuonna 2026 este- ja kouluratsastuksen kansainvälinen parhaimmisto ja kotimaiset ratsukot kilpailevat Messukeskuksen tilavissa näyttelytiloissa. Uusi ajankohta viikolla yhdeksän, heti Göteborgin osakilpailun jälkeen, tekee Helsingistä Euroopan liigan finaalikilpailun.

"Horse Show´n siirtyminen uusiin tiloihin uutena ajankohtana on käynyt läpi perusteellisen prosessin kansainvälisessä ratsastajainliitossa FEI:ssä. Lopullinen vihreä valo FEI:stä saatiin viime viikolla. FEI oli ilmeisen tyytyväinen ratkaisuihimme”, sanoo tapahtumajohtaja Tom Gordin.

Sopimus Horse Show´n järjestämisestä Messukeskuksessa on tehty ensi alkuun kymmeneksi vuodeksi viiden vuoden lisäoptiolla.

”Olemme muutaman vuoden ajan hakeneet Horse Show´lle pitkäaikaista ratkaisua. Nyt sellainen on syntynyt ja tapahtuman tulevaisuus turvattu.”

”On tärkeää, että Horse Show jää Helsinkiin, joka on tapahtumalle merkittävä kumppani. Helsingin jäähalli on toiminut kymmenen vuotta erinomaisena kotina Horse Show´lle. Erityisesti jäähallin tunnelmaa on kehuttu huippuhyväksi.”

Horse Show ja Expo kasvavat ja monipuolistuvat

Messukeskuksessa koko kilpailun infrastruktuuri on sisätiloissa. Kilpailuareena tulee olemaan merkittävästi isompi kuin aiemmin. Katsomotilat uudistuvat ja tarjoavat kävijöille uusia monipuolisia vaihtoehtoja.

Verryttelykenttä sijoitetaan aivan kisakentän viereen, ja yleisö pääsee aiempaa helpommin seuraamaan huippujen valmistautumista. Hevoset pääsevät liikkumaan entistä monipuolisemmin, kun niille rakennetaan myös juoksutusareena ja talutusalue. Tallit ovat ”saman katon alla”.

"Messukeskus tarjoaa hulppeat puitteet, jotka ovat noin nelinkertaiset verrattuna nykyisiin tiloihin. Siinä missä jäähalli tarjoaa huikeaa tunnelmaa, on nyt mahdollisuus kehittää tapahtumaa moneen uuteenkin suuntaan – vain mielikuvitus on rajanamme”, toteaa Gordin.

Horse Exposta tulee Messukeskuksen avarissa tiloissa merkittävä hevosalan ostos- ja tapahtumapaikka. Monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden kehittää lisää oheistapahtumia niin katsojille kuin yhteistyökumppaneille.

Horse Show´n kävijät viettävät tapahtumassa keskimäärin yli 11 tuntia, joten aikaa jää niin ruokailulle, ystävien tapaamiselle, ostoksille kuin muullekin mukavalle. Messukeskuksesta löytyy laaja kattaus ravintoloita, ja uusi Hospitality -palvelukokonaisuus tarjoaa kävijöille ainutlaatuisia elämyksiä.

Messukeskukseen saapuminen on helppoa, on sitten liikkeellä julkisilla välineillä tai omalla autollaan. Sijainti aivan Pasilan juna-aseman ja hyvien liikenneyhteyksien vieressä kannustaa katsojia pienentämään hiilijalanjälkeään. Messukeskuksessa on toimivat pysäköintitilat ja parkkipaikat noin sadalle hevosautolle ja -trailerille.

Valtteri Gundersby nousee Horse Show´n johtoon

Tapahtuman vetäjäksi nouseva Valtteri Gundersby, 31-vuotias ratsastava juristi ja hevosyrittäjä, on nimetty taustayhtiön BCM Scanhorse Oy:n toimitusjohtajaksi. Tom Gordin jatkaa tapahtumajohtajana kolmen vuoden siirtymisvaiheen yli. Gundersby nousee tapahtuman pitkäaikaisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Kristian Nymanin tilalle. 

”Messukeskuksessa pystymme tarjoamaan kävijöille aivan uudenlaisia elämyksiä.  Kaikki palvelut löytyvät saman katon alta. Tilojen monipuolisuuden ansiosta saamme tarjottua niin kumppaneille kuin kävijöille laajan kattauksen uusia palveluita”, toteaa Valtteri Gundersby.

Horse Show’n taustayhtiö BCM Scanhorse Oy vahvistuu

Horse Show’n taustayhtiö BCM Scanhorse Oy vahvistuu uuden omistajan EG Group Oy:n myötä. Yhtiön taustalla ovat kokeneet hevosurheilutahot, Gundersby ja Georg Ehrnrooth. Heidän tarkoituksenaan on turvata ratsastusurheilulle erittäin merkittävän tapahtuman tulevaisuus vuosikymmeniksi. Järjestelyn myötä BCM Scanhorse Oy:stä tulee Gundersbyn johdolla yrittäjävetoinen yhtiö. Horse Show´n ammattitiimiin kuuluvat jatkossakin tapahtumapäällikkö Anna-Maija Bernard ja markkinointijohtaja Taavi Tonttila.

Helsinki Horse Show järjestetään Helsingin Jäähallissa 23.-27.10.2024. Kansainväliset ratsastustähdet kilpailevat maailmancupin osakilpailussa 500.000 euron palkintorahoista ja tärkeistä maailmancupin pisteistä. Jäähallille odotetaan saapuvan viisipäiväisen tapahtuman aikana jälleen yli 50.000 kävijää. 

Kaudesta 2025-2026 alkaen Helsinki Horse Show järjestetään keväisin Messukeskuksessa. Ensimmäisen Helsingin Messukeskuksen tapahtuman ajankohta on 25.2.-1.3.2026.

Helsinki International Horse Show on järjestetty vuodesta 1985 alkaen, ja esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu vuodesta 1986 lähtien. Vuosina 1985–1996 tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa (1985-1996), sitten Hartwall Areenalla (1997–2013) ja vielä tänä vuonna Helsingin jäähallissa (2014-2024). 

Helsinki International Horse Show

Julkaisuvapaita kuvia: LINKKI
Mainittava kuvaajan nimi julkaisun yhteydessä.  

Lisätietoa:

Valtteri Gundersby
CEO of BCM Scanhorse Ltd.
President of Organizing Committee
+358 40 5798961
Valtteri.gundersby@helsinkihorseshow.fi

CEO of BCM Scanhorse Ltd.
President of Organizing Committee
+358 40 5798961
Valtteri.gundersby@helsinkihorseshow.fi

Tom Gordin
Event Director
tom.gordin@helsinkihorseshow.fi

Lue lisää