Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone I love me -messuilla jaettiin muodin kiertotalouden palkintoja – voittajiksi valittiin Vaatelaastari, Paula Malleus ja Globe Hope
Uutinen

I love me -messuilla jaettiin muodin kiertotalouden palkintoja – voittajiksi valittiin Vaatelaastari, Paula Malleus ja Globe Hope

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma I love me -messuilla palkittiin ensimmäistä kertaa muodin kiertotalouden toimijoita. I love me -messut on käynnissä Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2022.

Messuilla palkitaan ensimmäistä kertaa tekstiilialan kiertotaloussankareita. Kiertotalouden sankareita palkitaan kolmessa eri kategoriassa: Designeri, Elinkaaren pidentäjä ja Motivaattori. Jokaisen kategorian voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2500 € avustuksella.

Designer-kategorian voittaja Paula Malleus on kiertotaloudelle omistaunut tekijä

 Designeri-kategoriassa haettiin suunnittelijaa, jonka vaate kunnioittaa kiertotalouden periaatteita. Kilpailuasussa kiertotalous ja vastuullisuus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Kategorian voittajaksi valittiin Paula Malleuksen upcycling -työ. Malleus on vuosia ajanut kiertotaloutta ja näiden vuosien aikana myös suunnitellut useamman, hyvin skaalautuvan vaatemalliston.

Tuomaristo halusi palkita Paula Malleuksen myös hänen näkyvyydestään ja omistautumisestaan kiertotaloudelle.

”Malleus on kouluttanut, ollut esillä somessa sekä valistanut ihmisiä. Halusimme palkita Malleuksen mallistojen lisäksi hänen merkittävästä kansalaistyöstään”, kommentoi tuomaristo.

Designeri-kategorian seitsemän finalistia olivat suomalaisia toimijoita, joiden työt vaihtelivat yksittäisistä luomuksista skaalautuviin mallistoihin. Kategorian finalistityöt ovat nähtävillä I love me -messujen kiertotalousalueella.

Messuilla nähtävät finalistityöt ovat seuraavilta yrityksiltä /brändeiltä /suunnittelijoilta: Asuji, Globe Hope, Tyyki Design, WWOOLLFF CO., YO ZEN, Leena Paavilainen, Paula Malleus.

 Elinkaaren pidentäjä -kategorian voittaja Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille

 Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaarta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari.

”Vaatelaastari on poikkeuksellisen hyvä idea. Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketista eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaatteen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa. Vaatelaastari on kokonaan uusi aluevaltaus”, kertoi tuomaristo perusteluistaan.

Motivaattori-kategorian voittaja Globe Hope on edistänyt kiertotaloutta jo 20 vuoden ajan

Motivaattori-kategoriassa haettiin suomalaista tekijää, joka on edistänyt vaatteiden kiertotaloutta jo vuosien ajan inspiroivalla tavalla ja vaikuttavin tuloksin.

Motivaattori-kategorian voittajaksi valittiin Globe Hope, joka on jo lähes kahdenkymmenen vuoden edistänyt kiertotaloutta ja tekemisellään kirittänyt koko alaa ja kehittänyt mielenkiintoisen liiketoimintamallin.

”Kiertotaloudessa raaka-aineen saaminen on haastavaa, mutta Globe Hope on päässyt kiinni muiden teollisuusalojen materiaalivirtoihin. Globe Hopen tekeminen on skaalautuvaa. Sen tuotteet ovat hyvännäköisiä. Design on ollut kiinnostavaa ja innostavaa alusta lähtien.  Tuomaristo palkitsee yksimielisesti Globe Hopen työstä alan motivaattorina”, kommentoi tuomaristo valintaansa.

Raadissa mukana kiertotalouden ja muodin asiantuntijoita

 Kilpailutyöt arvioi ja voittajat valitsi kiertotalouden ja muodin asiantuntijoista koostuva raati, johon kuuluivat: Minna-Maari Harmaala (kiertotalousasiantuntija, yliopettaja, Haaga-Helia), Anna Evilä (perustaja, luova päällikkö, Jalotus ry), Veli-Matti Kankaanpää (toimitusjohtaja, Muoti- ja urheilukauppa TMA ry) sekä Emilia Gädda (kiertotalousasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry).

”Haluamme kiittää kilpailun osallistujia hienoista töistä. Töissä näkyy sydämen palo, omistautuminen asiaan ja tekemisen ilo”, kommentoi tuomaristo.

Lisätietoja: 

I love me, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220

I love me on tyylin, hyvinvoinnin ja kauneuden tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 21.–23.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Pohjois-Euroopan suurin hyvinvointitapahtuma I love me esittelee tulevan kauden tyylit ja trendit sekä kauneuden, liikunnan ja terveydenhoidon uusimmat tuotteet ja palvelut. I love me on kolme päivää ohjelmaa ja inspiraatiota kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. iloveme.fi | facebook.com/iloveme.fi | instagram.com/iloveme_official | #ILoveMe2022 

Lue lisää