Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen hakuaika on käynnissä
Uutinen

Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen hakuaika on käynnissä

Sairaanhoitajapäivillä jaettavan Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen hakuaika on käynnistynyt. Tunnustus voidaan myöntää henkilölle tai taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt väestön hyvinvointia ja terveyttä. 5000 euron arvoisen stipendin lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen tavoitteena on nostaa esiin hoitoalan edistyksellistä kehittämistyötä ja innovaatioita. Se jaetaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Sairaanhoitajapäivillä 2.–3.10.

– Ihmisen parhaaksi on yksi merkittävimmistä sairaanhoitajien ja hoitotyön arvon esiin nostavista tunnustuksista. Siinä konkretisoituu sairaanhoitajan asiantuntijuuden merkitys yhteiskunnallisella tasolla., sanoo Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna.

Tunnustus voidaan myöntää sairaanhoitajalle tai muulle toimijalle, joka on esimerkiksi kehittänyt hoitotyön innovaatioita tai uusia toimintatapoja ja jonka toimintaa voidaan pitää kansantaloudellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävänä. Tunnustuksen saajan päättää Suomen Sairaanhoitajien, Helsingin Messukeskuksen ja hoitotyön sidosryhmäorganisaatioiden edustajista koostuva raati.

Viime vuonna tunnustuksen sai terveydenhoitaja Sanna Järvensivu, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä suonensisäisiä huumeita käyttävien asiakkaiden ja heidän läheistensä asioiden edistämiseksi. Järvensivun rooli huumekuolemien estämisessä on niin ikään ollut merkittävä.

Lue lisää Ihmisen parhaaksi -tunnustuksesta ja ehdota palkinnonsaajaa: https://sairaanhoitajat.fi/ammatti-ja-osaaminen/hae-tai-ehdota-tunnustusta/ihmisen-parhaaksi/.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 500 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän ja osaamisen edistämiseen. Suomen Messusäätiön rahoittamia palkintoja ovat Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen ohella myös muun muassa Kaj Franck -muotoilupalkinto, Pelasta Itämeri -palkinto ja kyberturvallisuuden Cyber Security Nordic -palkinto.

Sairaanhoitajapäivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–3.10.2024. Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. #sairaanhoitajapäivät #sairaanhoitajat #ammattitaitoratkaisee

Lisätietoja: 

Suomen Sairaanhoitajat, viestintäpäällikkö Eva Agge, eva.agge@sairaanhoitajat.fi, p. 044 529 0042, https://sairaanhoitajat.fi/sairaanhoitajapaivat-2024

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 5847 262, www.sairaanhoitajapaivatnayttely.fi 

Kuvia aiemmista Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää