Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ilkka Tuominen on valittu vuoden 2022 erikoishammasteknikoksi
Uutinen

Ilkka Tuominen on valittu vuoden 2022 erikoishammasteknikoksi

Ilkka Tuominen on valittu vuoden 2022 erikoishammasteknikoksi. Vuoden erikoishammasteknikon arvonimi ja kiertopalkinto luovutettiin 11.11.2022 Helsingin Messukeskuksessa Erikoishammasteknikkoliiton vuosikokouksessa.

Vuoden 2022 erikoishammasteknikko on Ilkka Tuominen. Kuva: HKTY/ Maria Ampuja.

Ilkka Tuominen on tehnyt talkoohengellä koko alaa edistävää järjestötyötä oman hammaslaboratorionsa pyörittämisen ohessa. Hän osoitti aktiivisuutta alaa kohtaa jo opiskeluaikana toimiessaan Hammasteknikko-opiston johtokunnassa, oppilaskunnan puheenjohtajana, Suomen Hammasteknikkojen keskusliitto ry:n ja Suomen Hammasteknikkoseura ry:n hallituksien jäsenenä sekä HT-lehden toimituskunnassa. Hammasteknikoksi hän valmistui vuonna 1995.

Suomen Hammasteknikkoseura ry:n puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1998 lähtien ja Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry:n puheenjohtajana vuodesta 2005. Vuosien varrelle mahtuu lukuisia hammasteknisen alan ja sitä edistävien hallitusten, valtuustojen ja neuvottelukuntien jäsenyyksiä sekä koulutus-, tiedotus- ja asiantuntijatehtäviä.

Alaa ovat viime vuosina kohdanneet ennennäkemättömät haasteet niin ulkomaantuonnin, verottajan kuin laitelainsäädännönkin osalta. Kaiken tämän työtaakan alla Tuomisen oma aktiivinen oppiminen ei kuitenkaan ole unohtunut, sillä viime vuosien aikana hän on valmistunut erikoishammasteknikoksi ja hammasteknikkomestariksi. Tiedon jakaminen on ollut aina Tuomiselle tärkeää ja tänä päivänä hän luennoi ainutkertaisen asiantuntemuksensa pohjalta laitelainsäädännöstä Hammaslaboratorioliiton ja Erikoishammasteknikkoliiton jäsenistöille. Lisäksi hän toimii jälleen Hammasteknikko-lehden päätoimittajan tehtävässä.

Erikoishammasteknikkoliitto kiittää ja onnittelee vuoden 2022 erikoishammasteknikkoa, Ilkka Tuomista.

Lue lisää