Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Kansainvälinen sähkömessut Sähkö – Electricity avataan Helsinkiin huhtikuussa 2026
Uutinen

Kansainvälinen sähkömessut Sähkö – Electricity avataan Helsinkiin huhtikuussa 2026

Helsingin Messukeskuksessa avataan uusi kansainvälinen ammattitapahtuma Sähkö-Electricity 15.–17.4.2026, joka järjestetään avauksen jälkeen joka toinen vuosi. Mukaan on ilmoittautunut jo alan tärkeimpiä toimijoita kuten ABB, Ahlsell, Airam, Siemens ja Sonepar, jotka osallistuvat tapahtuman suunnittelutyöhön.  

Kolmipäiväisillä Sähkö-Electricity -messuilla esitellään laajasti sähköteknologian ratkaisuja ja palveluja. Vihreä siirtymä ja sähköteknologian nopea kehitys ovat hyvin esillä tapahtumassa esimerkiksi sähköisen liikenteen ratkaisujen ja aina ajankohtaisen valaistuksen osalta. Mukana tapahtumassa ovat maahantuojat, valmistajat, integraattorit ja tukut, unohtamatta alan sidosryhmiä. 

"Pääkaupunkiseudulle on pitkään kaivattu kansainvälistä sähköalan tapahtumaa, jonne saadaan mukaan kaikki toimialan tekijät suunnittelijoista urakoitsijoihin ja hankintapäättäjiin”, sanoo Soneparin toimitusjohtaja Mika Höijer 

”Sähköistys- ja automaatioratkaisut ovat tänä päivänä vihreän siirtymän mahdollistajia niin rakentamisen kuin teollisuuden sektoreissa. Messuilla keskitymme uusimpien ratkaisujen ja teknologioiden esittelyyn. Uskomme, että ajankohta ja sijainti luovat puitteet onnistuneelle tapahtumalle” toteaa ABB Electrification liiketoimintajohtaja Mikko Mäkäräinen 

Osastopaikkojen myynti on käynnissä ja tapahtumaa kehitetään yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Mukaan tulee startup-alue, jossa esitellään uusimmat innovaatiot ja alan trendit.  

”Messukeskuksen tilat ja kokemus antavat mahdollisuuden toteuttaa tapahtumaan myös elämyksellisiä ja toiminnallisia erikoisalueita kuten sähköautojen latauskatu ja älykatu, mutta myös sähköön liittyviä rinnakkaistapahtumia. Verkostoituminen on ydintoimintaa tässäkin tapahtumassa, eikä viihdepuoltakaan unohdeta. Tapahtumassa nähdään varmasti mukaansa tempaava iltajuhla”, lupaa liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari Helsingin Messukeskuksesta. 

Sähkö-Electricity -ammattimessut tehdään alan suunnittelijoille, arkkitehdeille, konsulteille ja ammattilaisille kuten urakoitsijat, teollisuus, kiinteistönomistajat, investorit, huolto- ja kunnossapidosta vastaavat ammattilaiset sekä kansainväliset kävijät.  

Tapahtuma tarjoaa uusia kohtaamisia, inspiraatiota, verkostoitumista sekä liiketoimintamahdollisuuksia toimialan yrityksille. Sähkö-Electricity esittelee viimeisimmät trendit, tukee oppimista ja työnantajabrändäystä sekä kehittää osaamista. 

Lisätietoja: sähkömessut.fi | #Sähkö-Electricity

 Messukeskus, viestintä, Anu-Eveliina Mattila 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com   

Lue lisää