Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Kokkiopiskelijat näyttivät taitonsa kovassa puristuksessa Gastro Helsinki -messuilla
Uutinen

Kokkiopiskelijat näyttivät taitonsa kovassa puristuksessa Gastro Helsinki -messuilla

Ravintola-alan opiskelijoille suunnattu, jo kolmatta kertaa järjestetty Mestarikoulu-kilpailu käytiin Gastro Helsinki -messuilla 13.3. ja 14.3. Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun järjesti Food Camp Finland.

Voiton veivät Jenni Poola ja Kuro Tomperi Espoon Omniasta. He voittivat myös tapahtuman pääyhteistyökumppanin Electrolux Pron Innovatiivisin pari -erikoispalkinnon.

”Aivan mahtavaa!” riemuitsivat Poola ja Tomperi voitostaan. Myös voittajaparin valmentaja Daniel Strömberg Espoon Omniasta iloitsi voitosta ja kertoi, että Jenni ja Kuro ovat tehneet tosissaan töitä viimeiset puolitoista vuotta. Jenni muun muassa osallistui Taitaja 2024 –kilpailuun sijoittuen siinä kahdeksanneksi.

Toiseksi sijoittuivat Lidia Belardinelli ja Dzianis Aliaksiuk Helsingin Haaga-Heliasta. Heidät palkittiin myös tapahtuman pääyhteistyökumppanin Arla Pron toimesta Paras tiimityöskentely -erikoispalkinnolla. Kolmanneksi sijoittuivat Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko Mäntsälän Keudasta. He puolestaan saivat tapahtuman pääyhteistyökumppanin Vaasan Paras street food -erikoispalkinnon. Neljänneksi sijoittuivat Aino Kaarkoski ja Mila Nykänen Helsingin Stadin AO:sta.

”Voittajapari erottautui ylivoimaisella teknisellä osaamisellaan. Kaikki finalistit todella laittoivat itsensä likoon ja suoriutuivat vaativasta finaalitehtävästä hyvin”, kertoo päätuomari keittiömestari Sasu Laukkonen. ”Mestarikoulu on erittäin tärkeä kilpailu nuorten kokkiopiskelijoiden henkilökohtaiselle kehitykselle, niin henkisen kantin kuin ammattiosaamisen kannalta”, Laukkonen toteaa.

Mestarikoulu 2024 -finaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa neljässä tunnissa street food -annokset kahdella eri täytteellä, pääruoka ja jälkiruoka, kilpailun kumppaneiden raaka-aineista 12 hengelle. Opiskelijaparit valmistivat kaikki kilpailuannokset alusta loppuun messuvieraiden edessä.

Tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaisista

Kilpailun päätuomarin keittiömestari Sasu Laukkosen lisäksi tuomaristossa oli mukana myös muita Suomen eturivin keittiömestareita, kuten Helena Puolakka, Mikko Kaukonen ja Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergström.

Mestarikoulu 2024 -kilpailun mahdollisti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Gastro Helsinki, ElectroluxProfessional, Kespro, ArlaPro, Vaasan, Raisio Food Solutions/Härkis, E.Ahlström, Helsingin Mylly, Medanta, Ice Age Water/Vellamo, Magentur ja Kiilto kanssa.

Lisätietoja Mestarikoulu -kilpailusta: www.mestarikoulu.fi | #mestarikoulu | #mestarikoulu2024 @mestarikoulu

Lisätietoja Gastro Helsinki-messuista: www.gastrohelsinki.fi | #gastrohelsinki | @GastroHelsinki

Lisätietoja: 
Mestarikoulu, Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha, p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi

Gastro Helsinki, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Gastro cateringin lisäksi se operoi lounasravintoloita Maritori Herttoniemessä ja Kitchen 1649 – Fiskars Groupin toimitalossa Keilaniemessä, Neljän Tuulen Tupaa ja ravintola Makasiinia Hangossa, Villa Ivan Falin-tilausravintolaa ja Kansallissalia.

Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro Helsinki -messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 11.–13.3.2026. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat MaRa ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi.

Lue lisää