Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone KoneAgria 2023 tarjoaa arvokkaita kohtaamisia
Uutinen

KoneAgria 2023 tarjoaa arvokkaita kohtaamisia

KoneAgria 2023 on vuoden merkittävin ja tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma, joka esittelee yli 200 yrityksen uutuustuotteita,-palveluita ja ammattiosaamistaan. Saatavilla on alan paras asiantuntemus. Viljelijöiden omassa tapahtumassa kehitetään omaa ammattitaitoa ja kohdataan alan toimijoita sekä kollegoita. KoneAgria 2023 järjestetään 12. – 14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, lähellä viljelijöitä.

KoneAgria on tekniikan ja tiedon yhteinen kohtaamispaikka ja tapahtumassa saa helposti tietoa uusista tuotteista ja palveluista. Alan yritykset valmistautuvat jo tulevaan tapahtumaan ja odottavat innolla kohtaamisia.

Lantmännen Agrolla on messujen suurin osasto, jossa esitellään laajasti yrityksen koko tuote- ja palvelutarjontaa. Esillä ovat työkoneet, jälkimarkkinointi, tarvikkeet, tuotantotarvikkeet, rehut ja viljakauppa. Esittelyssä pääpaino on uutuuksissa. ”Palveluista ja ratkaisuista mainittakoon Ilmasto & Luonto -viljelyohjelma sekä muut Viljelyohjelma-palvelut, konekaupan laaja jälkimarkkinointipalvelu, ratkaisut täsmäviljelyyn sekä digitaaliset palvelut karjatiloille. Työkoneissa pääpaino on peltoviljelyn ja rehunkorjuun koneissa sekä metsäkoneissa”, kertoo hankintajohtaja Anssi Peltola Lantmännen Agrolta. KoneAgriasta he odottavat vilkasta ja aktiivista ammattitapahtumaa, jossa asiantuntijat pääsevät esittelemään ja tarjoamaan laajaa tuote- ja palvelutarjontaa kiinnostuneille maatalouden ammattilaisille. Peltola korostaa KoneAgrian merkitystä: ”KoneAgria kokoaa yhteen koko maatalouden arvoketjun, joten siellä on helppo tutustua alan uutuuksiin ja palveluihin.

Energiaratkaisut ja ravinteiden kierrätystä esitellään myös KoneAgriassa. Demeca Oy esittelee kotimaista energiatehokasta maatilan biokaasulaitosta. Se on moduulirakenteinen, joten asennus ja toimitus on nopeaa ja helppoa. Lisäksi moduulirakenne mahdollistaa laajentamisen sekä siirron tarvittaessa. Biokaasulaitoksen syötteenä käytetään karjanlantaa sekä kuivia syötteitä, kuten esimerkiksi ylijäämärehua, joka on usein vaikea hävittää. Laitos suorittaa huolellisen esikäsittelyn, joka mahdollistaa parhaan kaasuntuotannon. ”Maatilan biokaasulaitoksen avulla maatila kykenee olemaan energiaomavarainen, saa merkittävää lannoitehyötyä sekä saamaan tuottavuutta ja hyvinvointia”, kertoo Demecan myyntijohtaja Sami Vinkki ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tapamaan asiantuntijoita osastolle. ”Odotamme, että maatilojen ammattilaiset ovat taas liikkeellä ja osastollamme käydään hyviä keskusteluja maatilojen, maatilayritysten sekä sidosryhmien kanssa. Tavoitteemme on tutustua kävijöihin messuilla sekä tavata nykyisiä asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneita”, jatkaa Vinkki.

Farmit.net kokoaa suomalaisen maatalousalan eturivin tuotantopanosyritykset KoneAgrian yhteisosastolleen. Osastolta löytää asiantuntijat siemenistä viljanostoon ja kaikkeen tuotantopanoksiin liittyvään siltä väliltä. ”KoneAgria on ammattilaisten kohtaamispaikka kiivastahtisen kasvukauden jälkeen. Tampereelle on helppo tulla kaikkialta Suomesta ja tilat ovat riittävän suuret isollekin kävijä- ja näytteilleasettajajoukolle. Uudet suunnitelmat ja hankintojen kartoitukset ovat suuressa roolissa kollegoiden ja liikkeiden edustajien kanssa keskusteltaessa. Paikalla ovat käytännössä kaikki palveluiden ja tavaroiden toimittajat joten vertailu ja tarjousten pyytäminen sekä tilausten tekeminen on helppoa. Tekemistä ja tuttuja riittää useammankin päivän vierailua varten”, toteaa markkinointipäällikkö Antti Pesonen Farmit Website Oy:stä.

Isäntälinjan metsänhoidon koneet ja laitteet ovat myös hyvin esillä messuilla. Nisula Forest tuo KoneAgriaan harvesterikoura- ja energiakouramallistonsa. Odotukset ovat korkealla ja kävijöitä odotetaan ympäri Suomen. ”Energiakourista on ollut kovasti kysyntää viime kuukausina ja olemme valmiita esittelemään Nisula Forestin nykyisiä ja uusia tuotteita messuilla. KoneAgria on meille tärkeä tapahtuma, jossa käy paljon alan ammattilaisia”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Timo Savornin Nisula Forestilta.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä vuoden tärkein viljelijöiden oma maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. KoneAgrian järjestää ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

www.koneagria.fi
#koneagria2023
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria

Lisätietoja:
ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Lue lisää