Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Kotimaanmatkailu kiinnosti entistä enemmän Matkamessuilla
Uutinen

Kotimaanmatkailu kiinnosti entistä enemmän Matkamessuilla

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma Matka 2019 ja Caravan 2019 houkuttelivat yli 61 000 matkailijaa Messukeskukseen Helsinkiin. Messujen kävijöillä mielessä oli erityisesti kotimaan kohteisiin tutustuminen, matkakohteista unelmoiminen ja hyvien tarjousten löytäminen.

Kantar TNS:n kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä 84% tuli Matkamessuille tutustumaan ulkomaiden matkakohteisiin ja palveluihin. Kotimaan kohteiden perässä paikalle puolestaan olivat tulleet entistä useammat (74%), mikä on 16 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisenä vuonna. Erityisesti kävijät olivat kiinnostuneita kotimaan kaupunkilomista ja luontokohteista. Lähes puolet kävijöistä haki messuilta ideoita kesän matkoihin ja kävijöistä kolmannes aikoo tehdä matkavarauksen Matkamessuilta saamiensa tietojen perusteella. Lähes neljännes kävijöistä tutustui matkailuajoneuvoihin.

Tapahtumakokonaisuudessa oli mukana 988 näytteilleasettajaa 86 eri maasta. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa mukana olivat Angola, Iran, Arabiemiraattien Sharjah sekä Turks- ja Caicossaaret. Messuilla nähtiin runsaasti myös kohteiden ja alueiden yhteisiä osastoja, joille eri toimijoita oli koottu.

”Saariston yhteisosastolla kävijöitä on riittänyt ja kotimaan kohteet kiinnostavat nyt selvästi enemmän, sillä esimerkiksi saariston rengasreitistä on kyselty paljon. Alueen toimijat puhaltavat osastolla yhteen hiileen, sillä yhdessä on kaikkiaan 14 kuntaa ja lähes 100 toimijaa. Osastolla on kävijöiden houkuttelemiseksi paljon ohjelmaa ja mahdollisuus ostaa paikallista ruokaa. Pelkkä osasto messuilta itsessään ei kuitenkaan riitä, vaan messuosallistuminen vaatii paljon työtä myös itse tapahtumassa”, kertoo Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

TAP Portugalin Suomen tuotepäällikkö Anna Handroos kertoo TAP Portugalin yhteisosastolla erityisesti lauantaina vierailleen paljon kävijöitä. ”Yhteisellä osastolla on mukana lentoyhtiön lisäksi eri Portugalin alueita ja toimijoita, sekä muun muassa portugalilaisia herkkuja myyvä kahvila. Erityisesti Madeira on kiinnostanut kävijöitä, ja yhteinen osasto palveleekin kaikkia osastolla olevia toimijoita, kun kävijät voi saman osaston sisällä ohjata aina parhaalle asiantuntijalle”, Handroos jatkaa.

Ammattilaisten Matka Workshop Day kasvoi jälleen

Matkamessujen yhteydessä järjestetty ammattilaisten Matka Workshop Day kasvoi jälleen aikaisemmista vuosista. Matka Workshop Day on Pohjoismaiden merkittävin matkailupalveluiden osto- ja myyntitapahtuma. Yksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yhteensä 635 myyjää ja ostajaa ympäri maailman ennalta sovituissa tapaamisissa. Tapaamispyyntöjä lähetettiin yli 8500, mikä on yli 500 pyyntöä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Lisätietoja Matkamessuista: tiedottaja Eva Kiviranta p. 0407756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Lisätietoja Caravan-messuista: tiedottaja Teija Armanto p. 0503760804, teija.armanto@messukeskus.com

Kävijätiedot: Kantar TNS: Kävijätutkimus Matka ja Caravan, N=200.

Kuvia tapahtumasta löydät täältä.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.–19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2020. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2020. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2020

Lue lisää