Skip to content
Medialle Uutishuone Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa
Uutinen

Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa

Lapsimessut 2023
Kuva vuoden 2023 Lapsimessuilta.

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.  

Lapsimessut saa tänä vuonna Lemmikkimessujen lisäksi kumppanikseen uuden ruoka- ja juoma-alan tapahtuman Ruoka 24. Ruokamessut esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria kotona, ulkona ja ulkomailla. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset sekä ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat.  

Lemmikkimessut Helsinki kokoaa yhteen eläinten ystävät ja lemmikkieläimet. Viikonlopun aikana Messukeskus täyttyy karvaisista, höyhenpukuisista, suomullisista sekä suomuttomista lemmikeistä. Lapsimessut järjestetään halleissa 6–7, Lemmikkimessut halleissa 1–3 ja Ruokamessut halleissa 4–5. 

Ihmeellinen Pieni Maailma -alue ja Sporttialue kannustavat lapsia harrastamaan 

Uusi harrastamisen ja rakentamisen alue Ihmeellinen Pieni Maailma on omistettu pienoismalleille ja alueella pääseekin tutustumaan mm. pienoiskokoisiin juniin, autoihin ja lentokoneisiin sekä Legoihin ja nukkekoteihin. Tavoitteena on innostaa nuorempia messukävijöitä harrastuksen pariin, joten alueella on kiinnitetty huomiota heille tarkoitettuihin aktiviteetteihin. Ihmeellinen Pieni Maailma -järjestäjänä toimii Arto Saarinen ja Mallikauppa.  

Lapsimessujen aktiviteettialueella on runsaasti tekemistä perheen pienimmille tänäkin vuonna. Pomppulinnamaailman ja Lasten liikennekaupungin lisäksi tänä vuonna uutuutena mukana Sporttialue, joka on omistettu erilaisille liikuntaharrastuksille. Alueella pääsee kokeilemaan muun muassa voimistelua, seinäkiipeilyä, salibandyä, skuuttausta, tankofutista, sirkusakrobatiaa, tennistä ja golfia. Sunnuntaina 21.4. Sporttialueen ohjelma huipentuu ensimmäistä kertaa järjestettävään lapsille tarkoitettuun Tanssin Tähti -tanssikilpailuun. Kilpailu on tarkoitettu 3–12-vuotiaille ja sarjoja on sooloille, duoille, trioille sekä ryhmille. Osallistujat voivat edustaa kilpailussa niin itseään, tanssiseuraa tai -koulua, koululuokkaansa tai vaikka kaveriporukkaa. Lue lisää kilpailusta.  

Uusi Kotimaassa tuotettu -teema-alue kiinnittää huomiota kotimaisuuteen  

Uusi Kotimaassa tuotettu -teema-alue löytyy Lapsimessujen vaatepuolelta. Uuden alueen tavoitteena on tukea kotimaassa tuotettua käsityötä ja mahdollistaa pienyrittäjien kaupallista menestystä.  

Muita Lapsimessujen teema-alueita ovat jo ennestään tutut Hyvä kiertää
-kiertotalousalue sekä Unen ja hyvinvoinnin alue. Hyvä kiertää -kiertotalousalueella nostetaan esille yritysten vastuullisuustyötä ja vastuullisuuteen pohjautuvien tuotteiden myyntiä ja kierrätystä. Unen ja hyvinvoinnin alueella keskitytään perheen pienimpien sekä vanhempien palautumiseen, uneen ja sen vaikutukseen yleiseen hyvinvointiin.  

Monipuolista ohjelmaa viidellä ohjelmalavalla ja lukuisia muita aktiviteetteja  

Lapsimessut tarjoaa tänäkin vuonna monipuolista ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla. Kasvulava tarjoaa tietoiskuja aikuisille ja Vekarat-lavan ohjelma on suunnattu lapsille. Teatterilava tarjoilee messukävijöille teatteriviihdettä ja Sporttilava on omistettu lajiesittelyille, esityksille sekä haastatteluille. Ohjelmahuone Pienokainen löytyy Unen ja hyvinvoinnin alueen yhteydestä ja sen ohjelma on suunniteltu vauvoille sekä raskaana oleville.  

Odottavat vanhemmat on otettu erityisesti huomioon lauantaina 20.4. järjestettävässä Odottajan aamussa, jonka luennoilla keskitytään odotuksen ihmeeseen ja synnytyksen jälkeisiin ensipäiviin. Messuille osallistuvien yritysten omien ohjelmien lisäksi ohjelmalavoilla nähdään mm. Ryhmä Hau, katsomon täyteen vetävä lastenpsykiatriatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen ja rehellisesti perhe-elämästä puhuva ja perheiden rahankäytöstä kirjoittava Julia Thuren. Lapsimessujen ohjelma julkaistaan helmikuun lopussa.  

Lapsimessuilla on kiinnitetty huomiota eri ikäisiin kävijöihin, leikki, toiminnallisuus sekä erilaiset aktiviteetit nousevat vahvasti esiin tapahtumassa. Lapsimessuilla on lisäksi luvassa muun muassa Otavan Kirja käteen -tempaus, Heurekan Sähköä ilmassa! -tiedeshow sekä HSY:n viemärietiketti ja kakkakoris.  

Messualueelle rakennetaan toimivat ja mukavat palvelupisteet imettäjille ja vaipanvaihtajille sekä turvallinen säilytyspaikka lastenvaunuille. Kauempaa saapuvia palvelee Messukeskuksen oma hotelli, josta pääsee sisäkautta messuille.  

Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.4.2024 samaan aikaan Lemmikkimessujen sekä uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa. Lemmikkimessut 20.-21.4.2024 |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2023 | fb+ ig: @lapsimessut I www.lemmikkitapahtuma.fi I #LemmikkimessutHelsinki I Fb: @LemmikkimessutHelsinki

Lisätiedot:  

Tapahtumaviestintä, Anu-Eveliina Mattila, 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

Read more