Skip to content
Medialle Uutishuone Lemmikkimessujen ohjelmassa laaja näyttelyohjelma
Uutinen

Lemmikkimessujen ohjelmassa laaja näyttelyohjelma

Lemmikkimessut järjestetään vuosien tauon jälkeen 15.-16.4.2023 samaan aikaan Lapsimessujen kanssa. Lemmikkimessuilla on laaja kattaus kissa- ja koirarotuja, näyttelyitä, agilitynäytöksiä, aasit, alpakat sekä monia harvinaisempia lintuja, hämähäkkejä, matelijoita ja kesyrottia.  

Lemmikkieläinten lajiyhdistykset ovat laajasti mukana Lemmikkimessuilla, mikä luo ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua erilaisiin lemmikkeihin sekä saada tietoa niiden hoidosta. Tapahtumassa järjestetään Cat Fanciers Finlandin kissanäyttely sekä Show Tasticin järjestämänä koirien näyttelytreenejä ja Match Show.  

”Olemme erittäin iloisia uuden tapahtuman avauksesta. Lemmikkimessut tuovat Lapsimessujen kävijöille runsaasti sisältöä ja iloa”, sanoo Marcus Bergström Messukeskusta.  

”Ohjelmasisällössä on paljon näyttelyjä ja kilpailuja sekä tietoiskuja lemmikkien hoitoon liittyen. Näiden lisäksi paljon viihdyttäviä ohjelmia, kuten Satujen alpakat, ”aasien agility” sekä pupunpaijauspiste ja perinteinen poniratsastus”, kertoo tapahtuman tuottaja Pasi Mannila.   

Tapahtumassa järjestetään myös estekanikisat ja mm. neitokakadunäyttely, minkä lisäksi kävijä voi tutustua erilaisiin lintuihin ja matelijoihin sekä kaloihin, kaneihin ja kesyrottiin. Erilaiset agilityesitykset ja marsujen juhlanäyttely ovat monen messukävijän kohokohtia.  

Pienimmät messukävijät voivat kokeilla kepparirataa tai osallistua lelukissanäyttelyyn. Jopa merihevosten on huhuttu tulevan kepparikisojen starttiviivalle. Koirien hajutyöpaja saattaa kiinnostaa koirien kasvatuksesta kiinnostuneita kävijöitä, kuten myös koronakoirat Kössi ja Masa. 

Kissan, koiran tai jonkun muun lemmikin hankintaa suunnittelevien on hyvä tietää kunkin lajin lajikohtaiset tarpeet ja erikoisuudet etukäteen. Lemmikkimessuilla on mahdollista saada tietoa lemmikkien hoidosta suoraan lajiyhdistyksiltä.  

Mukana ovat mm. Suomen Kesyrottayhdistys, Suomen Marsuyhdistys, Suomen Kaniyhdistys, Suomen Chinchillayhdistys, Suomen Hamsteriyhdistys, Suomen Gerbiiliyhdistys, Pieneläinharrastajat ry, Suomen Estekanit ja Cat Fanciers of Finland. Lintuja esittelevät Kaijuli ry ja Help parrot ry. Pupujen halaus onnistuu Suomen Lemmikkikanit ry:n osastolla. Helsingin Akvaarioseura HAS ry sisustaa upeat akvaariokokonaisuudet ihailtavaksi, mukana on myös SEA LIFE. Matelijoita pääsee ihastelemaan mm. Suomen herpetologisen yhdistyksen ammattilaisten opastamana.   

Lemmikkimessut järjestetään omassa hallissaan Lapsimessujen yhteydessä la-su 15.-16.4.2023. Perjantai 14.4.2023 on allergiavapaa päivä. Lapsi- tai Lemmikkimessuille ei voi tuoda omia lemmikkejä. Ainoastaan opas- ja avustajakoirat sekä näihin tehtäviin harjoittelevat, opastunnuksin merkityt koirat voivat vierailla messuvieraiden mukana Messukeskuksessa.  

Toimittajien akkreditoituminen ennakkoon osoitteessa tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).  

Lisätiedot: https://lemmikki.messukeskus.com, Facebook: @LemmikkimessutHelsinki  

Messukeskus, Anu-Eveliina Mattila, p. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com. 

Read more