Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Liikunta ja harrastusmahdollisuudet keskiössä Lapsimessuilla
Uutinen

Liikunta ja harrastusmahdollisuudet keskiössä Lapsimessuilla

Kevään odotetuin lapsiperheiden tapahtuma tarjoaa ennätysmäärän aktiviteetteja ja kasvatuksen ajankohtaisia aiheita. Pohjoismaiden suurin lapsiperheiden tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samaan aikaan järjestetään Lemmikkimessut ja uusi Ruokamessut.

Lapsimessuilla on yli 200 näytteilleasettajaa ja paljon tekemistä koko perheelle. Messupäivä täyttyy leikistä, musiikista, teatterista, ostoksista ja harrastuksiin tutustumisesta, mutta myös tärkeistä kasvatuksen ja ruuhkavuosien aiheista. Varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvu-lavalla.

Urheiluseurat ja lajiliitot ohjaavat harrastusten pariin

Aktiviteetti- ja sporttialue on tänä vuonna aikaisempaa suurempi. Lasten liikkumisen ja harrastamisen ajankohtaiset haasteet nostetaan esille avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa, jossa haetaan ratkaisuja suunnanmuutokseen. Aiheesta ovat keskustelemassa Olympiakomitean Seura- ja jäsentoiminnan johtaja Jaana Tulla, Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni, entinen ammattijalkapalloilija Mika Kottila ja kansanedustaja, psykoterapeutti Ville Merinen. Paneelin moderaattorina toimii HS:n Lasten Uutisten esihenkilö Fanny Fröman.

Liikunnallisen elämäntavan kehittyminen alkaa jo vauva-aikana, ja Lapsimessuilla vauvat pääsevät jumppaamaan vanhempiensa kanssa ja sporttialueella isommat lapset pääsevät testaamaan useita liikuntamuotoja. Liikunnallisesta vauva-ajasta tulevat tarkemmin kertomaan Lasten ja nuorten keskuksen Satu Rathgeber ja Hanna Rajalin.

Raskausaika kuluttaa energiaa ja jaksamista eivätkä aiemmin hyvältä tuntuneet liikuntamuodot välttämättä suju. Vauva-arkeenkin pitäisi valmistautua jo odotusaikana. Aiheesta tulee puhumaan äitiysliikuntavalmentaja, personal trainer ja somevaikuttaja Elina Leskinen.

Lapsimessuilla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tanssin tähti
-tanssikilpailu lapsille. Kilpailu pidetään messusunnuntaina 21.4.2024. Osallistujat ovat iältään 3–12-vuotiaita ja sarjoja on sooloille, duoille ja trioille sekä ryhmille. Kilpailussa ei jaeta perinteisiä palkintoja vaan tuomaristo jakaa erilaisia tähtipalkintojen saajia. Jokainen osallistuja saa lisäksi tuomaristolta hyvän mielen pedagogista palautetta, mikä auttaa tanssijoita kehittymään entistä taitavammiksi.

Lapsimessuilla keskustellaan myös lasten ja nuorten mielenterveydestä

Maailmantilanne ja epävarmat talousnäkymät voivat aiheuttaa huolta lapsiperheissä ja vaikuttaa mielen hyvinvointiin. MIELI ry:n Lapset ja perheet -yksikön projektipäällikkö Janette Vesterinen tulee kertomaan, millaiset asiat suojaavat koko perheen mielen hyvinvointia kuormittavissa tilanteissa. Messuilla pohditaan myös, onko älylaite kiva kaveri vai kurja kapistus? Pienten lasten kaveritaitojen vahvistamisesta ja kiusaamisen ehkäisystä digitaalisessa maailmassa tulee puhumaan varhaiskasvatuksen kouluttaja Tiina Haapsalo Lasten ja nuorten keskuksesta.

Tunnetaitojen hallinnalla on vaikutusta lasten hyvinvointiin. Tunnetaidoista ja lasten tukemisesta ikävien tunteiden kohtaamisessa tulee puhumaan psykologi Heidi Livingston. Perheen tunnekuohut ja niistä selviämisen ottaa tarkasteluun myös vanhemmuuden asiantuntija Rozjin Rokhzad. Pikkuli-tarinoista tunnetaitojen tukena kertoo tarkemmin kirjailija Metsämarja Aittokoski ja varhaiskasvatuksen opettaja, kirjailija Jennifer Loiske.

Riittävä, laadukas uni takaa pirteämmät lapset ja vanhemmat. Vauvojen ja taaperoiden unihaasteista ja niiden ratkaisemisesta tulee puhumaan Tarja Kuivala Nucu Oy:sta.

Vekarat-lavalla järjestetään mm. Heurekan Tiedeshow “Sähköä ja ilmaa”, Muumimamman yllätysjuhlat ja Sadun taikaa etsimässä, jossa pääsee tapaamaan suosikkiprinsessoja.

Teatterilavalla päästään nauttimaan erilaisista musiikkiesityksistä ja näytelmistä: mm. Mimmit Muskari –konsertti, Kummallinen kahvila ja Kasmir-kissan 9 elämää valloittavat lavan viikonlopun aikana.

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset Slal ry, Lasten ja nuorten keskus sekä Suomen terveysinfo.   

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.4.2024 ja samaan aikaan järjestettävät Ruokamessut sekä Lemmikkimessut 20.-21.4.2024.

| www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2024 | Fb + Ig: @lapsimessut |

| ruokamessut.messukeskus.com | Fb: @Ruokamessut | Ig: @ruokamessuthelsinki |

| www.lemmikkitapahtuma.fi | #LemmikkimessutHelsinki | Fb: @LemmikkimessutHelsinki |

Lisätiedot: Messukeskus, tapahtumaviestintä, Anu-Eveliina Mattila,
050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja tapahtuman logomateriaalit.

Lue lisää