Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Matka 2019 –ohjelma tarjoaa kävijälle inspiraatiota ja matkailun helmiä
Uutinen

Matka 2019 –ohjelma tarjoaa kävijälle inspiraatiota ja matkailun helmiä

Messuvuosi käynnistyy Matka 2019 –messuilla Helsingissä 900 näytteilleasettajan voimin. Messujen teema on Hidden Treasures, ja matkailun helmiin voikin tutustua kaikkien yli 85 näytteillä olevien kohteiden osastoilla. Messut ovat avoinna ammattilaisille ja medialle torstaina 17.1 ja viikonlopun 18.-20.1.2019 messut ovat avoinna kaikille Helsingin Messukeskuksessa. 

Vuosi käynnistyy reippaasti, kun Matkamessut tarjoavat inspiraatiota ja tarjouksia tuleville matkoille niin Suomessa kuin ulkomailla. Matkamessujen 940 näytteilleasettajaa edustavat muun muassa maiden ja alueiden turistitoimistoja, suurlähetystöjä, matkailupalveluiden tarjoajia, lentoyhtiöitä, matkatoimistoja ja kohdematkatoimistoja. Noin puolet näytteilleasettajista tulee Suomesta ja puolet ulkomailta. 

Ensimmäistä kertaa messukävijöille esittäytyvät Iran, Arabiemiraattien Sharjah, Angola sekä Turks- ja Caicossaaret. Vuoden 2019 teema Hidden Treasures näkyy messuilla niin lavaohjelmassa kuin osastoillakin.

Matkavinkkejä ja fiilistelyä Matkamessuilla:

  • Matka 2019 –teema Hidden Treasures näkyy messujen ohjelmassa, kun kohteidensa helmistä kertovat ohjelmanumeroissaan muun muassa Thaimaa ja Pohjois-Madagaskar. Yleisöllä on mahdollisuus napata sisään tullessaan mukaan erillinen Hidden Treasures kartta, ja kaikilla karttaan merkityillä osastoilla vierailtuaan osallistua matkalahjakortin arvontaan.
  • Ajankohtainen aihe vastuullinen matkailu puhuttaa myös Matkamessuilla. Torstaina Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen pohtii puheenvuorossaan matkailun yhteiskunnallisia vaikutuksia ja tutkija Atte Korhola käsittelee matkailua maapallon kestävyyden näkökulmasta. Kotimaan vastuullista matkailua tarkastellaan viikonloppuna messuilla erityisesti Saaristomeren ja Saimaa Geoparkin näkökulmista. Sunnuntaina pohditaan vastuullista matkailua matkailijan näkökulmasta ja esitellään Lahden MM-kisojen vastuullisuutta.
  • Perhematkailu on läsnä Matkamessuilla kun asiantuntijat antavat vinkkejä lasten kanssa matkailuun. Sunnuntaina Satu Rämö kertoo vinkkejä matkalle Islantiin koko perheen voimin ja Liisa Kuittinen kertoo perhematkailusta Lapin kohteissa. Tuttuun tapaan maskotit ovat lavalla sunnuntaina ja paraatin suosikkimaskotti valitaan huutoäänestyksellä.
  • Tasty Travel –ruokamatkailualueelta löytyy herkkuja eri maailmankolkista ja maisteltavaa on koko messujen ajalle. Tarjolla on muun muassa italialaisia herkkuja ja lörtsyjä Savosta sekä monia muita tuttuja ja tuntemattomia ruokia ja juomia. Paikalla on myös olut- ja viinimaahantuojia sekä kotimaisia panimoita, joiden tarjontaan pääset tutustumaan Matka 2019 –tapahtuman aikana.

Lisätietoja:

Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 16.1. Matkamessujen ensimmäinen päivä 17.1. on ammattilaispäivä. Messut on auki yleisölle 18.–20.1.2019. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2019 |

Lue lisää