Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Matkamessuille saavuttiin sankoin joukoin – varauksia tehtiin vilkkaasti 
Uutinen

Matkamessuille saavuttiin sankoin joukoin – varauksia tehtiin vilkkaasti 

Matkamessuille saavuttiin hakemaan inspiraatiota tuleviin matkoihin. Alalla on tehty paljon tuotekehitystä, mikä korostui erityisesti kotimaan kohteiden osastoilla. Matkailuajoneuvot olivat esillä samaan aikaan järjestetyillä Caravan-messuilla.  

Matkamessuille tultiin tekemään päätöksiä tulevista matkoista erityisesti ensi kesälle, mutta myös seuraavalle talvelle. Tapahtumassa iloittiin jälleennäkemisistä ja mahdollisuudesta saada asiantuntijatietoa ja vinkkejä kasvokkain. Matkamessujen partnerimaa oli Kreikka. Tapahtumakokonaisuuteen osallistui yli 900 yritystä 70 eri maasta. Tapahtumissa vieraili 19. - 22.1.2023 yli 50 000 kävijää.
 

”Matkamessut näytti jälleen voimansa matkailuvuoden käynnistäjänä, kun toimiala ja ammattilaiset sekä suuri yleisö kokoontuivat Pohjois-Euroopan suurimmassa tapahtumassa. Upea tunnelma oli käsin kosketeltavissa - messulla tehtiin varauksia, inspiroiduttiin uusista kohteista ja erilaisista matkailutavoista”, iloitsee Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

Kotimaan matkailun suosio jatkuu ulkomaan lomien rinnalla

”Messut on mennyt tosi hyvin. Ihmiset tulevat messuilta hakemaan sellaista, mitä netistä ei helposti saa - isoja perhehuoneistoja ja elämyksellisyyttä. makuja ja tuoksuja sekä palvelua. Varauksia on tehty kovalla tahdilla erityisesti kesälle ja paikan päälle tulleet saivat myös ekstraedun”, kertoo Apollomatkojen PR-vastaava Satu Kontulainen.

Visit Saimaan osastolla juhlittiin Matkamessujen Vastuullisuuskilpailun voittoa, joka tuli Hanhiniitty Ay / Saimaa Canoeing -reitistön ja uudistavan matkailun tuotteelle. Savonlinnaan tuli vuoden hostelli -kilpailun voitto.

”Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, siitä, että meillä on kaikki Saimaan alueen toimijat samalla osastolla: Savonlinna, Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Varkaus ja niiden lisäksi mukana oli vielä pienempiä kuntia kuten Puumala. Osastollamme on ollut todella vilkasta ja yritykset ovat kertoneet, että varauksia on tehty aikaisempaa enemmän”, sanoo Nita Silvennoinen, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:stä.  

Matkailuajoneuvoihin tutustui yli puolet kävijöistä 

Helsingin Caravan 2023 -messut esitteli matkailuajoneuvouutuuksia ja kertoi ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista Matkamessujen yhteydessä perjantaista sunnuntaihin. Matkamessujen kävijäkyselyn mukaan 61 % kävijöistä vieraili myös Caravan-messuilla. Caravan-messuihin osallistui 42 yritystä.  

Matka Workshop Day keräsi matkailun ammattilaiset

Matkamessujen yhteydessä järjestetty ammattilaisten Matka Workshop Day osallistui yhteensä 600. Matka Workshop Day on Pohjoismaiden merkittävin matkailupalveluiden osto- ja myyntitapahtuma. Tapahtumassa vieraili 18.1. yhteensä 206 myyjää ja 230 ostajaa 34:stä eri maasta.
 

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, Matkamessut viestintä: Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.
Caravan-messut, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com  

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 18.–21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1.2024. Helsingin Caravan-messut järjestetään 19.-21.1.2024. | www.matkamessut.fi | LinkedIn| @matkatravelfair | #Matkamessut #Matka2023
www.caravanmessut.fi | #caravanmessut 

Lue lisää