Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Matkamessut avataan tällä viikolla
Uutinen

Matkamessut avataan tällä viikolla

Helsinkiin saadaan lämmin tuulahdus kansainvälistä tunnelmaa, kun Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma avaa ovensa. Lähes 900 näytteilleasettajaa ja ammattilaisia noin 70 maasta saapuu Messukeskukseen. Kotimaa on edustettuna aikaisempaa laajemmin ja lukuisia uusia matkailupalveluja lanseerataan viikonlopun aikana. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.1.2024 (18.1. ammattilaispäivä). Sunnuntai on lapsiperheiden päivä. 

Matkamessuilla voi jälleen tutustua lomakohteisiin aina Inari-Saariselältä risteilyihin Kongojoella. Ensimmäistä kertaa mukana nähdään Albania, Gambia ja Mongolia, pitkästä aikaa mukana mm. Bulgaria ja Discover America. Kotimaan alueella nähdään alueorganisaatioita, jotka profiloituvat mm. Visit-alkuisten markkinointinimien alle kuten Vaasan seudun Visit Lakeus. Uutena isona alueena nähdään Pohjois-Karjala ja kansallispuisto Koli palveluineen.   

Afrikan lämpöä ja rytmejä Matkamessuille tuovat osastoillaan Namibian lisäksi mm. Tansania, Uganda ja Inspiration Africa, joka esittelee mm. risteilyjä Kongojoella.   

Kaukoidän estetiikkaa paikalle tuovat näyttävillä osastoillaan Japani, Malesia, Sri Lanka ja Thaimaa. Lukuisat maat ovat esillä myös ystävyysseurojen tai matkatoimistojen kautta kuten Intia ja Zimbabwe. Suurimpina näyttäytyvät suomalaisten suosikkimaat Espanja, Kreikka, Kroatia, Kypros, Portugali ja Puola. Baltian maat ovat matkailuennusteessa nousussa ja vahvasti mukana messuilla. 

Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen uskoo, että Matkamessuille tullaan jälleen sankoin joukoin inspiroitumaan ja suunnittelemaan matkoja. ”Ohjelmalavoillamme on upea kattaus reittejä, vinkkejä, tietoa ja kulttuuria, kannattaa suunnitella messuvierailu etukäteen, niin siitä saa varmasti kaiken irti. Lapsiperheille on erityistä ohjelmaa luvassa sunnuntaina”, sanoo Haatainen. 

Matkamessuilla voi nähdä konkreettisesti kuinka monipuolinen matkailumaa Suomi on. Uusia matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, reittejä, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa on tullut viime vuosina paljon.  

Uutena nähdään mm. Pohjois-Karjalan laaja osasto, joka rakennetaan kierrätetystä hiilletystä puusta ja muista luonnonmateriaaleista. Kolin, Koloveden, Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistojen palveluja esitellään laajasti. Lintulan luostarit johdattavat ortodoksiseen kulttuuriin ja muuta ohjelmaa tarjoavat maailman ensimmäinen yhteissoittokantele, Musapaja, Nightwish-keskus ja Kihaus Folk.  

Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa kuten Visit Tampereen alue, esittäytyvät samalta alueelta yhdessä myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat. Go Saimaan alueella on Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan lisäksi esillä yli 50 pienempää paikkakuntaa, yritystä ja majoituskohteita, joiden joukossa on varmasti monelle tuntemattomia helmiä. Ruka-Kuusamo ja Lapin tunnetuimmat matkailukohteet löytyvät omilta osastoiltaan ja esittelevät laajasti myös kesäaktiviteetteja ja tapahtumia. Kouvolan alueelta löytyy Repoveden kansallispuiston lisäksi kulttuuria ja paikallisia yrityksiä kuten Mustilan viinitila.  

Suomen saaristoalueen kohteet ja kaupungit kuten Visit Åland, Turku, Pori, Rauma, Salo, Naanatali ja Parainen ovat viime vuosina kehittäneet merellisiä matkailupalvelujaan näyttävästi. Niin ikään Visit Oulun alue tarjoaa niin kesä- kuin talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita aina Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin ja Kalajoen hiekoille saakka. Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa Matkamessujen kävijät tunnetuilla aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja Oulujärven rantakohteilla sekä Hossan kansallispuiston tarjonnalla.   

Adventure Stage  

Adventure Stage tarjoaa Matkamessuilla uuden ohjelmakokonaisuuden, jossa jaetaan kokemuksia, puhutaan muutosmatkailusta, vastuullisista valinnoista sekä seikkailuista lähellä ja kaukana. 

Second Home - Loma-asunto, kakkoskoti ulkomailla  

Matkamessujen Second Home -alueella on mahdollista tutustua myös kakkoskodin tai lomahuoneiston hankintaan ulkomailla. Etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä on kiinnostus lomakodin hankintaan edelleen korkealla. Alueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan ajankohtaisia vinkkejä ja kokemuksia kakkoskodin hankintaan liittyen.   

Meet the World Stage 

Kulttuuria, musiikki- ja tanssiesityksiä, puheenvuoroja ja vinkkejä matkailusta.  

Sunny Village ja We Love Cruises -alueet

Sunny Village -alueella nähdään Etelä-Afrikkaa ja Seychellit sekä kaukokohteita myyvä Helin Matkat. Niin ikään risteilymaailman näytteilleasettajat ja varustamot löytyvät hallista 7. Alueella saa tietoa kansainvälisisistä risteilymatkoista Välimeren alueelta Karibialle ja Kaukoitään saakka. Alueella on We Love Cruises -lava, jonka ohjelma koostuu eri risteilyreittien sisällöistä, nähtävyyksistä ja eksoottisista kohteista kuten Malesia, Madagaskar, Thaimaa, Tansania ja Uganda.   

Tasty Travel – Mediterranea Stage 

Ruoka on yksi suuri matkailun motiivi ja lomamatkan kohokohta. Matkamessuilla ruoka ja ravintolat ovat aikaisempaa suuremmassa roolissa. Tasty Travel -alueella vierailija pääsee nauttimaan makuja kotisuomesta ja Välimerellinen ruoka saa oman Mediterranea-alueensa, josta voi ostaa myös tuliaisia kotiin.  

Lasten sunnuntai 

Sunnuntai 21.1. on teemapäivä lapsiperheille, jolloin pienet messukävijät huomioidaan erityisesti. Luvassa on aarteenetsintää, lempihahmoja, muskaria maailman ympäri, makuelämyksiä maailmalta sekä ohjelmaa ja vinkkejä lapsiperheiden lomakohteista.  

Matkamessut: 

  • järjestetään 36:n kerran Matkamessut-nimellä 
  • järjestetty edellisen kerran tammikuussa 2023 
  • lähes 900 näytteilleasettajaa lähes 70 eri maasta 
  • noin 7000 m2 

Lisätietoja: Messukeskus viestintä, Anu-Eveliina Mattila, p. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 18.–21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1.2024. Helsingin Caravan-messut järjestetään 19.-21.1.2024. | www.matkamessut.fi I LinkedIn | Fb ja Ig: Matkamessut | @MatkaTravelFair | #matka2024

Lue lisää