Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Mediamateriaali GameXpo 2019
Uutinen

Mediamateriaali GameXpo 2019

GameXpo 2019 lyhyesti

15.-17.11.2019 Messukeskuksessa

Avoinna: pe klo 12‒20, la klo 10–19, su klo 10–17

Lehdistökeskus avoinna: pe klo 11.30‒20, la klo 10–19, su klo 10–17

Yleistietoa:

  • Näyttelypinta-alaa 1210 m2 ja ohjelma-alueet yhteenlaskettuna 1999 m2.
  • Järjestetään kolmatta kertaa GameXpon nimellä. Aikaisemmin tapahtuma oli nimeltään Digi Expo.
  • Messuilla pelattavana 60 Arcade- ja konsolipeleistä aina lauta- ja korttipeleihin asti.
  • Mukana 50 alan yhteistyökumppania ja yritystä.

Järjestäjä

Messukeskus

Messusäätiöpalkinto

GameXpo Award 2019

Palkinnonjakotilaisuus IS Streamcorner pe 15.11. klo 12.30.

Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto on muuttunut GameXpo Awardiksi.

GameXpossa jälleen entistä enemmän pelattavaa

Pelitapahtuma GameXpo tarjoaa jälleen entistä enemmän pelattavaa. Kilpapelaamista pääsee seuraamaan ja kilpailemaan yhteensä yli 5000 euron palkintopotista ja paikasta Havu Akatemian esports-joukkueessa. Messukävijät pääsevät tutustumaan myös useisiin video- ja lautapeleihin. GameXpo Helsingissä Messukeskuksessa 15.-17.11.2019.

Kilpapelaaminen on GameXpossa näyttävästi esillä. Verkkopelitapahtuma Assembly tulee ensimmäistä kertaa omana tapahtumanaan osaksi GameXpoa, ja tarjoaa viikonlopun ajan 750 pelipaikkaa pelaajille.

Toista kertaa järjestettävään PUBG 1000 -turnaukseen voi jälleen osallistua GameXpossa, ja yli 1000 pelaajaa pääsee kilpailemaan yhteensä 5 000 euron palkintopotista. Turnaukseen osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja mukaan pääsee saapumalla GameXpo-tapahtumaan ja jonottamalla paikkansa seuraavalle pelikierrokselle. Pelaajien on oltava yli 16-vuotiaita. Turnauksen GameXpossa järjestävät Elisa Viihde, PUBG Finland ja Jimms pc.

Elisa Viihteen ja Havu Gamingin Havu Akatemia jatkuu myös GameXpossa. Havu Akatemiassa kävijä pääsee testaamaan taitojaan erilaisilla rasteilla, ja karsinnoissa pärjänneistä kootaan lopullinen viiden henkilön Havun CS:GO:n kakkosjoukkue. Karsinnat järjestetään GameXpossa perjantaina 15.11. ja lauantaina 16.11. GameXpon aukioloaikoina. Osallistujien tulee olla vähintään 16-vuotiaita, minkä lisäksi 13-vuotiaat voivat osallistua vanhemman kanssa. Akatemian finaalipelit pelataan GameXpossa sunnuntaina 17.11.

Telian Esports Series huipentuu GameXpoon perjantaina 15.11. klo 23. Telian toisella Esports Seriesin kaudella 8 joukkuetta ottaa toisistaan mittaan tunnetussa Counter Strike: Global Offensive -taistelupelissä. Tällä kaudella 40 000 euron palkintosummasta kilpailevat joukkueet ovat SJ, HAVU, KOVA, Helsinki REDS, MenaceGG, Veto, ajuri ja HUKKA. Lauantaina Gamexpo Stagella pelataan Assemblyn BYOC-turnausten finaaleja. Päivän aikana nähdään mm. Star Craft 2:n, CS:GO:n ja League of Legends -turnausten finaalit. BYOC eli bring your own computer -turnauksiin voit osallistua tiimisi kanssa Assemblyn sivuilla ja hankkimalla konepaikkalipun Assemblyn konealueelle.

Vuosikymmenten suosituimmat videopelit

Suomalaisille tuttu NHL on jälleen mukana GameXpossa, ja IS Cupin finalistit pelaavat messuilla toisiaan vastaan 15.11. ja 16.11. Pelaamisessa mukana ovat lauantaina 15.11. YouTubesta tutut Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali.

Tuttuun tapaan GameXpossa pääsee pelaamaan uusia ja tuttuja pelejä. Ubisoftin osastolla pääsee pelaamaan muun muassa Ghost Recon Breakpointia, Rainbow Six Siegeä, Trials Risingia, Brawlhallaa ja Just Dance 2020:a.

Arcade-retropelejä pääsee myös pelaamaan taas, kun mukana on yli 30 retropeliä vuosien varrelta. GameXpossa esillä ovat muun muassa Space Invaders, Asteroids, Donkey Kong ja Mortal Kombat.

Monipuolinen lavaohjelma koko viikonlopun ajan

Cosplayn SM-kisat ovat tuttuun tapaan käynnissä lavalla sunnuntaina 17.11. Kilpailussa mitellään yksilö- ja parisarjan mestaruuksista, sekä palkitaan Vuoden Cosplay-kuva.  Tänä vuonna SM-kisoissa nähdään uusi sarja: Vuoden CMV:n eli Vuoden Cosplay Music Video.

IS Stream Cornern -lavalla Akateeminen Puhallinorkesteri esittää musiikkia tutuista peleistä ja elokuvista sunnuntaina 17.11. kello 14.30-15.00.

Sunnuntaina kello 13 samalla lavalla ohjelmassa on myös vastuullista pelaamista ja kiusaamista käsittelevä paneelikeskustelu, jonka Microsoft Suomi järjestää kumppaneineen. Miten nettikiusaamista ja häirintää voidaan ehkäistä nettipeleissä? Mitä vanhempien pitäisi ymmärtää lasten ja nuorten nettipelaamisesta? Näistä aiheista keskustelevat muun muassa HAVU Gamingin toimitusjohtaja Lasse Salminen, Mannerheimin lastensuojeluliiton mediakasvatuksen suunnittelija Noora Järvi ja Microsoftin teknologia-asiantuntija Aapo Latvala sekä Blackthorn Visionsin toimitusjohtaja, pelinkehittäjä ja yhteisöhallinnan asiantuntija Ida-Emilia Kaukonen. Paneelin juontaa Xbox Ambassador Petrus Tuominen.

Lisätietoja:

Messukeskus: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 0407756609

GameXpo

Suomen suurin pelitapahtuma GameXpo kokoaa yhteen niin videopelaajat, eSports-pelaajat kuin lautapelien harrastajat ja tarjoaa vuosi vuodelta entistä enemmän pelattavaa. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään talviurheilun GoExpo Winter. GameXpo järjestetään seuraavan kerran 15.-17.11.2019 Helsingissä Messukeskuksessa. / https://gamexpo.messukeskus.com/ / #gamexpo

Lue lisää