Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskukselle COVID 19 -sertifikaatti ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Pohjoismaissa
Uutinen

Messukeskukselle COVID 19 -sertifikaatti ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Pohjoismaissa

Messukeskus Helsinki on saanut ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi. Sertifikaatin on myöntänyt kaupallisten tilojen turvallisuuteen erikoistunut kansainvälinen sertifiointi- ja konsultointiyritys SAFE Asset Group.

SAFE Asset Group suoritti sertifikaattia varten laajan auditoinnin, jossa todennettiin Messukeskuksen turvallisuuskäytännöt ja -ohjeistus. Sertifikaatti on tunnustus siitä, että ohjeistukset, tilojen ja varusteiden hygienia, henkilökunnan turvallisuusosaaminen ja muut koronaviruksen torjuntaan liittyvät toimenpiteet on hoidettu perusteellisesti.

- Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja panostamme tapahtumissa jämäkästi ja ennakoivasti turvallisuuteen. Messukeskuksen tapahtumiin voi tulla luottavaisin mielin, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Suuria yleisötapahtumia varten rakennetussa Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat. Sisääntuloväylät ja palvelupisteet on varustettu käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Kävijöille on tarjolla kasvomaskeja ja muita hygieniatarvikkeita. Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta.

Messukeskus julkisti vuosi sitten ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa kattavat koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeet ja koulutti koko henkilöstönsä tarkennettuihin hygienia- ja suojakäytäntöihin. Hallit valjastettiin testaus- ja rokotuspaikoiksi koronan vastaiseen kamppailuun.

Terveysturvallisuus on osa Messukeskuksen vastuullisuustyötä. Vastuullisuusraportti 2020 antaa laajemman kokonaiskuvan Messukeskuksen muista vastuullisuustavoitteista ja -työstä.

SAFE Asset Group: https://safeassetgroup.com/

Kuvia Messukeskuksesta ja tapahtumista: https://mediabank.messukeskus.com/

Lue lisää