Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Nuoret muotoilijat esillä Habitaressa jälleen vuonna 2023 – haku Protoshop- ja Talentshop-ohjelmiin auki
Uutinen

Nuoret muotoilijat esillä Habitaressa jälleen vuonna 2023 – haku Protoshop- ja Talentshop-ohjelmiin auki

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare tukee muotoilun nousevia kykyjä jälleen vuonna 2023! Habitaressa nähtävät Talentshop ja Protoshop tarjoavat alustan uusille ja lupaaville suunnittelijoille tuoda esiin omaa osaamistaan. Habitare järjestetään 13.–17.9.2023.

Osana Habitaren uuden muotoilun aluetta, The Blockia, nähdään jälleen nuorta muotoilua esittelevät Protoshop- ja Talentshop-näyttelyt.

Protoshopin ja Talentshopin kuratoinnista ja tuottamisesta vastaa muotoilijakollektiivi Imu Design. Kollektiiviin kuuluvat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall, jotka ovat vastanneet molemmista näyttelyistä alusta asti.

Protoshop yhdistää tuoteideat ja tuottajat, Talentshopissa esitellään muotoilun neljä nousevaa nimeä

Habitaren Protoshopin tarkoitus on löytää loistavia tuoteideoita, esitellä niitä yleisöille ja yrityksille sekä saattaa yhteen tuotteet ja potentiaaliset valmistajat. Protoshop on järjestetty jo 12 kertaa, ja näyttelyn kautta tuotantoon on päätynyt jo kymmeniä tuoteideoita. Esimerkiksi vuonna 2022 esitellyista tuotteista Ida Korsströmin kokonaisuudesta yksi osa, Shakki-huopa, on tuotannossa Lapuan Kankureilla.

Protoshopiin lähetetään vuosittain yli sata tuoteideaehdotusta, joiden joukosta Imu Designin Aalto, Kosonen ja Renvall valitsevat lupaavimmat tusinan suunnittelijaa ja heidän prototyyppinsä tulevaisuuden tuotteista.

Muita esimerkkejä Protoshopissa esitellyistä ja tuotannossa olevista töistä ovat Anni Pitkäjärven Lempi-hylly (Hakola), Maija Puoskarin ja Tuukka Tujulan Pi-no-maljakko (tanskalainen New Works) sekä Aoi Yoshizawan Aino-huopa (Lapuan kankkurit).

Talentshopissa nähdään kiinnostavimpia nousevia muotoilijoita. Talentshopiin valitaan neljä uransa alkuvaiheessa olevaa muotoilijaa, joilla on kuitenkin jo oma vahva suunnittelijaidentiteettinsä sekä näyttöjä osaamisestaan. Talentshop on nähty Habitaressa 6 kertaa.

Vuoden 2023 Talentshop- ja Protoshop-haut ovat käynnistyneet

Ensi vuoden Talentshopiin ja Protoshopiin otetaan nyt vastaan hakemuksia. Hakuaika jatkuu  27.1.2023 asti. Talentshopiin on haussa neljä tekijää, ja Protoshopiin haetaan n. kymmentä tuoteideaa.

Hakuohjeet löytyvät Imu Designin ja Habitaren sivuilta.

”Protoshop ja Talentshop ovat nuorille muotoilijoille tärkeä ponnahduslauta matkalla itsenäiseksi suunnittelijaksi. Näistä erikoisnäyttelyistä ja koko The Block-alueesta on kasvanut vuosien myötä tunnistettava osa Habitarea, jonne yleisö tietää tulla näkemään uusia tekijöitä ja ideoita. Tämä The Blockin ja Habitaren välinen synergia on hedelmällinen kasvualusta uudelle suomalaiselle muotoilulle”, kertoo Protoshopin ja Talentshopin kuratoinnista vastaavan Imu Designin Elina Aalto.

Protoshop on ollut mukana Habitaressa jo vuodesta 2009 ja Talentshop vuodesta 2015. Kuratoinnista vastaava Imu Design viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan.

Lisätietoja:

Habitare, luova johtaja Laura Sarvilinna, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Imu Design, suunnittelija Elina Aalto, elina.aalto@imudesign.org

Instagram: @protoshop_talentshop | @habitarefair

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | facebook.com/habitare | #habitare2023

Lue lisää