Skip to content
Medialle Uutishuone PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin Kestävät innovaatiot -uutuuskilpailun voittaja on Lenkki Oy
Uutinen

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin Kestävät innovaatiot -uutuuskilpailun voittaja on Lenkki Oy

Lenkki Oy on voittanut PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtuman yhteydessä järjestetyn Kestävät innovaatiot -kilpailun. Yrityksen kehittämän ELT+ by Solepex™ -jalkinepohjan valmistus perustuu käytöstä poistettujen autonrenkaiden hyötykäyttöön. Voittaja palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 13.3.2024.  

Lenkki Oy:n kehittämässä ELT+ (End of Life Tyre) by Solepex™ -jalkinepohjassa 30 prosenttia termoplastisesta elastomeeristä on korvattu Suomen Rengaskierrätyksen Lopen kiertotalouslaitoksessa valmistetulla uusiomateriaalilla, joka on tehty käytöstä poistetuista autonrenkaista.​ Innovaatiota käytetään tällä hetkellä kengänpohjissa, mutta samasta raaka-aineesta ja samalla menetelmällä voidaan valmistaa muitakin tuotteita. Tuotteella lisätään myös rengastuottajien ja maahantuojien lakisääteistä velvoitetta uudelleen käyttää käytöstä poistettuja renkaita. 

”Lenkki Oy on kehittänyt kiertotalouden periaatteiden mukaisen korkean jalostusasteen kuluttajatuotteen moneen kertaan käytetystä materiaalista: kierrätettävistä renkaista. Innovaation vaikuttavuus on suuri, sillä renkaita ja kenkiä on kaikkialla. Innovaatio avaa uusia markkinoita uusiomateriaaleille ja irrottaa fossiilisista raaka-aineista. Merkittävää on myös se, että Suomen Rengaskierrätyksen kiertotalouslaitos on avattu vain vuosi sitten ja tuotanto on jo käynnissä. Lenkki Oy:n esimerkki kannustaa suomalaisia pk-yrityksiä uudistumaan ja kehittämään uutta yhteistyön kautta”, kilpailun asiantuntijaraati perusteli valintaa.

Kestävät innovaatiot -palkinnon otti vastaan Lenkki Oy:n toimitusjohtaja Annamaija Mäkilouko, joka myös pitchasi innovaation lavalla.

Kilpailun voittaja valittiin kolmen finalistin – Cajo Technologies, Lenkki sekä innovaation yhteistyössä kehittäneet UPM Specialty Papers, Lantmännen Unibake Finland ja Adara Pakkaus – joukosta tapahtumassa 13.3.2024 pidettyjen pitchausten perusteella. Voittaja sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron palkinnon. 

Kilpailuehdotusten taso oli raadin jäsenten mukaan erittäin korkea. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetyssä kilpailussa oli mukana 20 innovaatiota. Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa etsitään pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen kiinnostavimpia innovaatioita, joissa toteutuu kestävyyden näkökulma.

Kilpailuraadissa olivat mukana Juha Ala-Hiiro, johtaja asiantuntija, Teknisen Kaupan Liitto; Mirja Juslin, toimitusjohtaja, Muoviyhdistys; Vesa Kärhä, toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry; Satumaija Levón, johtaja, Elintarviketeollisuusliitto; Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry ja Viivi Wanhalinna, toiminnanjohtaja, Elintarviketieteiden Seura.

Lisätiedot:   

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Tapahtumakuvat ovat ladattavissa täältä

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–14.3.2024 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Muoviyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton sekä Kehittyvä elintarvike -lehden kanssa. Messukeskuksessa järjestetään samaan aikaan graafisen alan Sign, Print & Promotion -tapahtuma 13.–14.3.2024 sekä horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki 13.–15.3.2024.

Read more