Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaiset kohtasivat vilkkaissa tunnelmissa PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa
Uutinen

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaiset kohtasivat vilkkaissa tunnelmissa PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 toi upeat 4387 (+ 36 %) pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaista ja 120 alan yritystä kahdeksi päiväksi Helsingin Messukeskukseen. Vuoden tärkeimmässä kohtaamispaikassa tehtiin kauppaa, verkostoiduttiin, keskusteltiin ja kuultiin alojen kuulumisista sekä tulevaisuuden näkymistä.

Vilkas puheensorina täytti PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman hallit ja käytävät Helsingin Messukeskuksessa keskiviikosta torstaihin. Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ykköstapahtuma toi yhteen 120 upeaa yritystä ja 4387 (+ 36 %) ammattilaiskävijää. Samanaikaisesti järjestettiin graafisen alan ammattilaisten Sign, Print & Promotion -tapahtuma sekä Gastro Helsinki, joka jatkuu perjantaihin.

Joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman kolmella lavalla kuultiin ajankohtainen ja laaja ohjelmakokonaisuus asiantuntijapuhujineen. Teemoina olivat mm. vastuullisuus ja kiertotalous, lainsäädäntö ja regulaatio, pakkaussuunnittelu ja uudet materiaalit sekä sisälogistiikka.

Stora Enso toi tapahtumaan pakkauskoneen ja elintarvikkeiden pakkaamiseen tarkoitetun uutuustuote Ondaroven, jotka herättivät paljon kiinnostusta ja puheenaiheita. Lisäksi osastolla esiteltiin yhtiön palkittuja pakkauksia. 

”Tapahtuma oli hyvä kokemus. On ollut mahtavaa tavata vanhoja tuttuja ja asiakkaita. Keskustelut ovat menneet laidasta laitaan, ja kaikki ovat olleet hyvällä fiiliksellä”, markkinointipalvelupäällikkö Kati Lök iloitsee.

Hän arvelee yhtiön osallistuvan myös seuraavaan PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordiciin vuonna 2026.

”Tämä on Suomen ainoa iso pakkausalan tapahtuma, joten isona toimijana miksi emme olisi mukana?” Lök sanoo.

Kaupallisuus korostui kohtaamisissa

Myös Engel Finlandin myyntipäällikkö Mikko Ketonen oli tyytyväinen PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtumaan. Yhtiön tavoitteena oli tuoda tapahtumaan ruiskuvalukone näytille ja ajokuntoon muotin ja materiaalin kanssa sekä näyttää, mitä Engel pystyy ruiskuvalupuolella toteuttamaan.

”Tämä on ollut positiivinen yllätys. Porukkaa on ollut paljon kumpanakin päivänä, ja olemme saaneet käytyä asioita läpi asiakkaiden kanssa”, Ketonen kertoo.

Myös elintarviketeollisuudelle laitteita, järjestelmiä, työkaluja ja tarvikkeita toimittavan Foodmecin liiketoimintajohtaja Jan Isaksson on tyytyväinen tapahtumaan.

”Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja hyvä kokemus. Messut olivat aktiivisemmat kuin vähän pelkäsimme näinä aikoina. Asiakkaat olivat aktiivisia, saimme tarjouspyyntöjä ja uusia hankkeita on tulossa. Myös kävijämäärät olivat positiivinen yllätys”, hän sanoo.

”On ollut hienoa nähdä paljon kohtaamisia ja iloisia kävijöitä sekä näytteilleasettajia. Tapahtumakokonaisuuden eri kohderyhmät tukevat hyvin toisiaan, ja myös kaupallisuus korostui kohtaamisissa tänä vuonna”, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Anssi Rajala toteaa.

Uuden Kestävät innovaatiot -kilpailun voitti Lenkki Oy

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicin uudessa Kestävät innovaatiot -kilpailussa etsittiin pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen kiinnostavimpia innovaatioita, joissa toteutuu kestävyyden näkökulma. Asiantuntijaraati valitsi kilpailun finalistien joukosta voittajaksi pitchauksen jälkeen Lenkki Oy:n, jonka yhteistyössä Suomen Rengaskierrätyksen kanssa kehittämän ELT+ by Solepex™ -jalkinepohjan valmistus perustuu käytöstä poistettujen autonrenkaiden hyötykäyttöön.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä kilpailussa oli mukana 20 innovaatiota. Voittaja sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron palkinnon. 

Lisätiedot:   

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Tapahtumakuvat ovat ladattavissa täältä

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messut järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Muoviyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton sekä Kehittyvä elintarvike -lehden kanssa. Messukeskuksessa järjestetään samaan aikaan graafisen alan Sign, Print & Promotion -tapahtuma 11.–12.3.2026 sekä horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki 11.–13.3.2026.

Lue lisää