Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle
Uutinen

Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle

Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.

Gharagozlun
jaAhokkaan intohimo ruokaan ja yhdessä kokkaamiseen on tehnyt heistä tunnettuja ruoka-alan uranuurtajia. Ruokalähettiläs-tunnustus tuli pariskunnalle iloisena yllätyksenä.

”Tuntuu todella ihanalta saada tämmöinen tunnustus ja vielä ensimmäisinä Ruokamessujen historiassa. Tämä on meille enemmän kuin työ ja on upeaa, että se näkyy ja tuntuu myös muille. Liikutumme edelleen saadessamme viestin, kuinka ruokamme ja reseptimme ovat muuttaneet jonkun arjen, elämän, parisuhteen tai vaikean päivän. Ruoalla, ruokakulttuurilla ja yhdessä syömisellä on niin suuri merkitys ihmisten hyvinvointiin, että sen tulisi saada enemmän ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa”, pariskunta sanoo. 

Ruokavaikuttajat Iman ja Leena perustivat Instagram-kanavansa tuttavien pyynnöstä toukokuussa 2020, mistä lähtien se on levittänyt helpon arki- ja juhlaruoan reseptejä lähes 63 000 seuraajalle. Pariskunta on opettanut ruuanlaittoa myös Yle Areenan Iman ja Leena – Viikon arkisafkat kerralla -ohjelmassa, jossa pariskunta opasti kädestä pitäen, miten tehdä ruoat viikoksi kuudelle hengelle. Heiltä on myös julkaistu reseptikirja vuonna 2023.

Iman ja Leena safkaa -yhteisön ruokareseptit ovat maistuvia mutta riittävän yksinkertaisia, jotta suuri yleisö uskaltaa kokeilla niitä. Ruokayhteisö on onnistunut tekemään ruuan valmistamisesta helposti lähestyttävää, värikästä ja vähemmän vakavaa. Suomalaisille tutuista raaka-aineista tulee pariskunnan käsissä maukasta ruokaa mausteita vaihtamalla, mikä toimii inspiraationa muillekin kokeilla uusia makuyhdistelmiä ruoanlaitossa.

”Ruoan pitää olla herkullista! Ruoka luo sosiaalista elämää ja se on paljon muutakin kuin raaka-aineita. Ruoalla on kokonaisvaltainen vaikutus hyvinvointiin. Yhdessä syöminen, toisen ilahduttaminen ja päivän hetkien jakaminen ruoan äärellä inspiroivat meitä”, toteavat Iman ja Leena.

Iman ja Leena ovat kumpikin intohimoisia ruoanlaittajia ja ruokakulttuurin puolestapuhujia. Erityisesti arkiruoan korostaminen on heille sydämen asia.

”Toivomme, että voimme muuttaa tapaa, jolla ruoasta ja arkikokkailusta ajatellaan. Totta kai ruoan laittaminen tuntuu välillä pakkopullalta. Haluamme palauttaa arkiruoan kunniaan ja kannustaa ihmisiä ajattelemaan, mitä kaikkea ruoanlaitolta voi saada sen sijaan, että sitä ajateltaisiin pakollisena arjen askareena. On erilaisia päiviä: sellaisia kun huvittaa kokata ja sellaisia kun ei huvita. Olkaa itsellenne armollisia, oikaiskaa kun tuntuu siltä älkääkä ottako kokkaamista liian vakavasti”, kannustavat Iman ja Leena.

Uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma Ruokamessut on avoinna Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin saakka. Samaan aikaan ja samalla lipulla myös Lapsimessut ja Lemmikkimessut. | www.ruokamessuthelsinki.fi | @ruokamessuthelsinki | #ruokamessut |   

Lisätietoja:
  
Iman ja Leena safkaa, Leena Ahokas p. 0445745284 ja Iman Gharagozlu p. 0400746162, imanjaleenasafkaa@gmail.com

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  

Kuvia
palkinnonjakotilaisuudesta ja palkituista Messukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com pe 19.4. noin klo 15.30 alkaen.

Lue lisää