Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Syksyn sisustustrendeissä näkyy kiireettömyys, levollinen tunnelma ja pyöreät muodot
Uutinen

Syksyn sisustustrendeissä näkyy kiireettömyys, levollinen tunnelma ja pyöreät muodot

Yhteisöllisyys ja kestävä kehitys ovat sisustuksessa entistä enemmän läsnä samalla kun kodin sisustuksesta haetaan yhä enemmän rauhaa ja levollisuutta. Koti on paikka, jossa rauhoitutaan kiireen keskellä ja sisustus kuvastaa tätä, toteavat Habitaren trendinäyttely Signalsin toteuttajat, trendianalyytikko Susanna Björklund sekä muotoilija Sisse Collander. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Signals on Habitaren monitasoinen ja elämyksellinen näyttely, joka esittelee neljä yhteiskunnallista trendiä, jotka heijastuvat myös näyttelyyn valittuihin väreihin ja esineisiin.

”Signalsin on Habitaren virallinen trendinäyttely, ja pyrkimyksenämme on laittaa kävijät ajattelemaan ja tarjota mahdollisuus inspiroitua tiloista ja väreistä. Sisustustrendit näkyvät Signalsiin valituissa tuotteissa ja värivalinnoissa, mutta trendien taustalla on nähtävissä myös laajemmat yhteiskunnalliset trendit ja arvokeskustelut”, trendianalyytikko Susanna Björklund kertoo.

Habitaressa nähtävään Signals-näyttelyyn valitut trendit ovat: Ajan illuusio, Vesi vanhin voitehista, Empatiaa ja tunnedataa, sekä Kuplassa kaikki. Näyttelyn neljä maailmaa visualisoivat maailmassa tällä hetkellä näkyviä ilmiöitä, ja kantaa otetaan muun muassa ilmastonmuutokseen sekä maailman vesipulaan.

”Samaan aikaan haluamme herätellä kävijöitä pohtimaan kodin yllättäviä elementtejä ja ratkaisuja. Miksi kotia pitää ajatella niin normien mukaisesti? Miten koti voisi kannustaa olemaan entistä enemmän läsnä? Katsomme maailmaa ja ympäristöämme subjektiivisesti omista kuplistamme, eikä yhtä oikeaa totuutta tai yhtä oikeaa sisustusta siksi ole. Haluamme kannustaa kävijöitä yhdistelemään itseä kiinnostavia trendejä ja värejä jo olemassa oleviin asioihin, jotka löytyvät omasta elämästä. Ehkä kellarista voisi hakea jotain takaisin käyttöön?”, pohtii Björklund.

Yhteiskunnallisten trendien ohella Signalsista voi aistia myös, että väriskaala on siirtymässä kirkkaista karkkiväreistä kohti sävykkäitä hieman murretumpia värejä. Värit ovat edelleen tärkeässä roolissa ja niitä yhdistellään kontrasteja kaihtamatta. “Olemme tänä vuonna löytäneet jälleen väripareja, joita ei ole ehkä totuttu näkemään yhdessä. Joku vanha esine tai kaluste voikin saada uuden elämän yllättävään väriin yhdistämällä” toteaa muotoilija Sisse Collander. Ensimmäiset laskeutumiset kuuhun tehtiin 50 vuotta sitten, ja Signalsissa nähdään myös pieni avaruuskulma.

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 0407756609

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Lue lisää