Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Teknologia 22 startup-kisan voitti Hidas (Greenele Oy)
Uutinen

Teknologia 22 startup-kisan voitti Hidas (Greenele Oy)

Teknologia 22 -tapahtuman startup-yrityksille suunnatun kilpailun voittanut Hidas (Greenele Oy) on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman. Voittaja sai Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron palkinnon.

Latausinfralla on tulevaisuuden markkinat ja se on nousevan trendin äärellä sähköautojen nyt lisääntyessä.  Tuotteen tarina on kiinnostava ja esiteltyä sähköautopistoketta oli kehitettyä vuosia. Ratkaisussa hyödynnetään olemassa olevaa infrastruktuuria, johon kuuluu myös tunnistautuminen, mittarointi, laskutus, kuormanhallinta ja paljon muuta.  Yrittäjä tiesi selkeästi, mitä kentällä tarvitaan. Jälleenmyyntikuvio on tarkkaan harkittu. Raadin mielestä tuote on oikeanlainen yksinkertainen ratkaisu, joka soveltuu ja riittää useimmille ihmisille. Kaiken kaikkeaan kaikki finaalissa esiintyneiden startup-yritysten esittelemät tuotteet olivat mielenkiintoisia. Yritykset olivat lupaavia ja potentiaalisia kasvuyrityksiä. Ne olivat kaikki uuden äärellä ja nostivat esiin uusia, merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla.

Finaalissa kilpaili seitsemän lupaavaa ja potentiaalista teknologia-alan startup-yritystä, jotka olivat Ai2Ai Oy,  AISpotter Oy, Biovaaka Oy, Bloft Design Lab,  CeLLife, Forciot Oy ja Hidas (Greenele Oy). Finalistit valittiin lähes 30 yrityksen joukosta. Teknologia-tapahtuma järjesti kilpailun yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa.

Startup-kilpailun raatiin kuuluivat FiBANin hallituksen puheenjohtaja Annukka Mickelsson ja hallituksen entinen jäsen Saga Forss, Elkomit ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, Finnish Fluid Power Association ry:n hallituksen edellinen puheenjohtaja ja Norrhydro Group Oyj:n hallituksen jäsen Tapio Lehti, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston projektipäällikkö Jyrki Latokartano, senior advisor Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Suomen Automaatioseuran toiminnanjohtaja Marko Vuorio sekä  Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n toimitusjohtaja Janne Mustonen.

Palkinto jaettiin 4.5. Teknologia 22 -tapahtumassa. Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia 22 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Helsingissä 3.–5.5.2022. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä tapahtumaan veloituksetta. Teknologia 2022 -tapahtumaan osallistuu lähes 400 yritystä ja viidellä ohjelmalavalla järjestetään yli 150 puheenvuoroa.

Rekisteröityminen, mukana olevat yritykset ja ohjelma: www.teknologia22.fi   

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, Marcus Bergström, p. 044 562 4524, marcus.bergstrom@messukeskus.com
tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Hidas (Greenele Oy), toimitusjohtaja Lavan Khoshnaw, puh. 0400 767 541

Kuvia palkinnonjaosta Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com .

Lue lisää