Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Teknologia 23 startup-kilpailun voittaja on VitalSigns – kunniamaininta Finnadvancelle
Uutinen

Teknologia 23 startup-kilpailun voittaja on VitalSigns – kunniamaininta Finnadvancelle

Teknologia-alan startup-yrityksille suunnatun kilpailun on voittanut VitalSigns, joka kehittää lääkinnällistä laitetta mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja. Kunniamaininta osoitettiin Finnadvancen kehittämille organ-on-chip-alustoille, jotka mahdollistavat yhä yksilökohtaisemman lääkehoidon suunnittelun. Palkinnot jaettiin tänään Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Startup-kilpailun voittajalle lahjoitettiin Suomen Messusäätiön myöntämä 10 000 euron palkinto.

VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa lääkärin vastaanottoa ja parantaa diagnostista tarkkuutta. Yrityksen kehittämä lääkinnällinen laite pystyy samanaikaisesti mittaamaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille. Laitetta, sen sovellusta ja tekoälypohjaista analyysiä voivat käyttää myös esimerkiksi kuluttajat kotona, telelääketieteen alustat sekä eläinlääketiede.

Finnadvancen kehittämien alustojen tavoitteena on nopeuttaa lääkekehitystä ja mahdollistaa kullekin yksilölle henkilökohtaisesti räätälöity lääkehoito. Alusta perustuu laboratoriossa kasvatetuille ihmisen elimistä kehitetyille siruille. Kehitetty teknologia voi korvata eläinkokeet ja avata tietä yhä yksilökohtaisempaan lääkehoitoon ja kestävämpään tulevaisuuteen lääketieteessä.

Startup-kilpailun finaalissa oli VitalSignsin ja Finnadvancen lisäksi lisäksi neljä muuta startupia: Coldins, Datafarm, Nelinor ja Onit Sport.

Ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin

Teknologia-messujen startup-kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Raadin mukaan taso oli laadukkain koskaan, ja kisaan ilmoittautui mukaan yli 20 korkeatasoista teknologia-alan startupia. Raati valitsi finaaliin kuusi hyvää bisnesideaa erilaisilta markkinoilta, jotka ovat kaikki liiketoiminnaltaan skaalautuvia. Kisaan osallistuneiden startupien tuotteet ja palvelut tarjoavat ratkaisuja moniin ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten terveysteknologian kehittämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Startupeissa oli mukana laaja joukko monikansallisia tiimejä, joiden kaikkien huippuosaamista raati arvosti vahvasti.

Raadin mukaan startup-kilpailun voittaja VitalSignsin ratkaisu mahdollistaa hoitosuoritteiden nopeuttamisen ja tehostamisen helpolla tavalla. Aihe on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen. Raati näkee potentiaalia yrityksen kehittämän laitteen skaalautumiseen myös kuluttajamarkkinoille.

Raadin mielestä Finnadvancen kehittämällä ratkaisulla on suurta potentiaalia tulevaisuudessa. Raadin mielestä yrityksellä on tärkeä tehtävä edistää suomalaista osaamista lääkekehityksessä. Kunniamaininnalla raati kannustaa Finnadvancea jatkamaan kehitystyötä.

Startup-kilpailun raati koostui teknologia-alan asiantuntijaorganisaatioiden edustajista: Antti Lehtimäki ja Elina Koivumäki FIBANista, Veli-Matti Kankaanpää ELKOMIT ry:stä, Ossi Ojainmaa Finnish Fluid Power Association ry:stä, Nina Lehtinen Suomen Robotiikkayhdistys ry:stä, Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Erkki Mäkelä Promaint ry:stä, Marko Vuorio Automaatioseurasta, Jouni Partanen FIRPAsta, Tatiana Pospelova Women in Techista ja CEO Maria Bique CyberCoachista.

Startup-kilpailu järjestettiin yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa.

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 23 jatkuu Helsingin Messukeskuksessa vielä huomenna tiistaina 9.11. klo 9–16. www.teknologia23.fi | #teknologia23

Lisätietoja: 

www.vitalsigns.fi

www.finnadvance.fi

Lisätietoja Teknologia-tapahtumasta ja startup-kilpailusta: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvat palkinnonluovutuksesta Messukeskuksen kuvapankissa: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Teknologia+%7C+Technology/Kuvat+Teknologia+23+-+Photos+Technology+23/Startup-kilpailu+2023/

Lue lisää