Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vihreä siirtymä ja hyvinvointi kärkiaiheita ChemBio Finlandissa
Uutinen

Vihreä siirtymä ja hyvinvointi kärkiaiheita ChemBio Finlandissa

Kestävää kasvua sekä kemian ja bioteknologian tarjoamia ratkaisuja hiilineutraaliin tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. ChemBio Finland järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.4.2024.

Pohjoismaissa ainutlaatuinen kemian ja bioteknologia-alan ammattitapahtuma ChemBio Finlandin ohjelma keskittyy ensi keväänä hiilineutraaliin tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Aihepiirit näkyvät tapahtuman kattavan näyttelyn lisäksi laadukkaassa Kemian Päivien ja bioalan seminaarikokonaisuudessa, joka tarjoaa mahdollisuuden ammatillisen osaamisen päivittämiseen. ChemBio Finland järjestetään yhdessä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Ohjelmat pureutuvat sisällöissään alan ajankohtaisiin aiheisiin kuten varautumiseen, akku- ja vetytalouteen, uusiutuvaan energiaan, luontopositiivisuuteen, synteettiseen biologiaan, terveysdatan hyödyntämiseen sekä diagnostiikkaan ja lääkekehitykseen.

Kemian Päivien ja bioalan seminaarikokonaisuus on suunniteltu niin kemisteille, tutkijoille kuin kemian opettajille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle. Monipuolinen kokonaisuus sisältää mm. seuraavia aiheita:

 • optinen spektroskopia ja kuvantaminen
 • uuselintarvikkeet – lupaprosessin haasteet
 • kemiallisen analytiikan tulevaisuus ja uudet teknologiat
 • huomispäivän vety
 • 3D-tulostus ja terminen analyysi
 • Suomi, NATO ja joukkotuhoaseet
 • kriittiset materiaalit kaupunkien kiertotaloudessa
 • ilmastotutkimuksen seminaari
 • kestävä kemia opetuksessa
 • Symposium nuorille tutkijoille
 • synteettinen biologia
 • bioverstaat ja biotalous
 • terveysdatan hyödyntäminen
 • startup forum.

“Kemiaa tekevät ihmiset. ChemBio Finland on kemian alan tärkein tapahtuma Pohjoismaissa, jossa luodaan kontakteja ja verkostoidutaan alan toimijoiden kanssa. Tapahtuman ohjelma on suunniteltu vastaamaan kemian alan ajankohtaisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Käsiteltäviä kattoteemoja ovat esimerkiksi kemian mahdollisuudet kestävän kehityksen edistämisessä. Tapahtumassa pääsee kuulemaan alan eri osa-alueiden uusimmista tutkimuksista, opetusmenetelmistä ja innovaatioista”, kertoo Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja Sari Vihavainen.

"ChemBio Finland kokoaa bioteollisuuden ammattilaiset ja opiskelijat yhteen keskustelemaan alan tulevaisuuden näkymistä ja biotekniikan kehityksestä. Vuoden 2024 messuilla tarkastellaan monia kiinnostavia aiheita, kuten synteettisen biologian roolia lääkekehityksessä ja teollisen biotekniikan moottorina. Lisäksi pureudutaan personoitua lääketiedettä koskeviin kysymyksiin sekä terveysdatan hyödyntämiseen. Messuilla biotekniikan tohtoriopiskelijoilla on mahdollisuus jakaa näkemyksiään, ja startup-yrityksille tarjoutuu foorumi esitellä tuotteitaan ja palveluitaan", kertoo Suomen Bioteollisuus ry:n toimitusjohtaja, Alexandra Peth.

Kemianalalla tarvitaan lisää työvoimaa. Tapahtumassa vastataan tähän tarpeeseen järjestämällä Tulevaisuuden työnantaja -teemapäivä, johon liittyy ohjelmaa opiskelijoille ja muille kemian ja bioalan parissa uraa suunnitteleville sekä verkostoidutaan työnantajien kanssa.

Koko kansainvälinen kemianala Messukeskuksessa ensi huhtikuussa

Tuleva ChemBio Finland järjestetään samaan aikaan kemianalan kansainvälisen huipputapahtuma Helsinki Chemicals Forumin ja Pulp & Beyondin kanssa, mikä tekee tapahtumakokonaisuudesta kansainvälisesti entistä houkuttelevamman alan johtaville ammattilaisille.

”On hienoa saada laajasti kansainvälistä kemianalaa Messukeskukseen. ChemBio Finlandin ja Helsinki Chemicals Forumin sekä metsäpohjaisen biotalouden kansainvälisen Pulp & Beyondin järjestäminen samaan aikaan tarjoaa osallistujille mahdollisuuden täydentää osaamistaan uudella tavalla ja verkostoitua laajasti alan huippuammattilaisten kanssa”, iloitsee ChemBio Finlandin liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Lisätietoja: Tapahtumaviestintä, Helsingin Messukeskus, Anu-Eveliina Mattila, puh: +358 50 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

www.chembiofinland.fi #ChemBioFinland

Kuvia medialle ChemBio Finland 2022: http://mediabank.messukeskus.com  

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjoismaiden johtavan kemian ja bioalan ChemBio Finland 2024 -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa 10.–11.4.2024. Samaan aikaan Messukeskus järjestää kansainvälisen Helsinki Chemicals Forumin sekä uuden, kansainvälisen Pulp & Beyond -tapahtuman 10.–11.4.2024 yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.

Lue lisää