Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vuoden vierasvenesatama 2020 -voittajat: Bodö ja Kuhmoisten Sahanranta
Uutinen

Vuoden vierasvenesatama 2020 -voittajat: Bodö ja Kuhmoisten Sahanranta

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin toistamiseen Bodö eteläisellä saaristomerellä sekä Kuhmoisten Sahanranta Päijänteellä. Vuoden vierasvenesatamat palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Suojainen Bodön satama sijaitsee eteläisellä Saaristomerellä. Äänestäjien palautteessa korostuivat loistava palvelu, sataman tunnelma, lauttasauna sekä saariston parhaat burgerit.

Bodö on luonnonläheinen ja lapsiystävällinen satama, jossa on satamapalveluiden lisäksi muun muassa BistroCafe, luontopolkuja, kajakki- ja SUP-lautavuokrausta sekä kanoja ja pupuja.

- Kulunut kesä 2019 oli Bodössä vilkas sekä veneilijöiden, lähisaarten mökkeilijöiden että ryhmämatkailijoiden osalta. Tulevana kesänä saamme tarjota vieraillemme aikaisempaa enemmän laituripaikkoja sähköineen ja laiturivalaistuksineen, uuden palvelurakennuksen, jossa on satamatoimisto, pieni kauppapuoti ja sauna, kertoo satamayrittäjä Nina Liski-Tirkkonen.Päijänteellä sijaitseva Kuhmoisten Sahanranta on monipuolinen palvelusatama. Kiitosta saavat kauppojen läheisyys, ravintolapalvelut sekä hyvä ja rento meininki.

- Kuhmoisten Sahanrannan satamapalvelut soljuivat tuttuun tapaan kauden 2019 aikana. Suuria uudistuksia ja investointeja ei tehty kauden aikana. Tulevaan kesään lähdetään innostunein mielin. Tarkoitus on uudistaa jälleen sataman viihtyvyyttä ja panostaa mutkattomaan ja turvalliseen satamavierailuun, satamayrittäjä Juha Hinskala kertoo.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Brännskär ja Hangon Itäsatama sekä Järvi-Suomesta Heinolan Rantapuisto ja Kiuasniemi Marina Padasjoen Laivarannassa.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Voittajasatamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2020 -äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2019 annettiin kaikkiaan noin 3400 ääntä, joista rannikolle 2 600 ja sisävesien satamille 800 ääntä. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 125:n ja sisävesillä 50 sataman kesken. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla 165 ja sisävesillä 87. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit.

Äänestyksessä veneilijät kertovat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä paremmuusjärjestyksessä kolme suosikkiaan. Äänestykseen osallistui 1262 veneilijää, joista rannikolla 950 ja sisävesillä 312.

Lisätietoja:

 Suomen Purjehdus ja Veneily ry - Segling och Båtsport i Finland rf: Mirja Rosenberg, veneilykoordinaattori ja koulutuspäällikkö: puh. 040 507 2953, mirja.rosenberg@spv.fi

Vene 20 Båt -messut: Teija Armanto, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 376 0804,

Teija.Armanto@messukeskus.com

Vuoden vierasvenesatamat:
Vuoden vierasvenesatamat 2020 osastolla 4D58/4C59

Bodö: Nina Liski-Tirkkonen, puh. 050 543 2905, ninanto@ninanto.fi, bodo.fi/fi/

Kuhmoinen, Sahanranta: Juha Hinskala, puh. 0400 811272,  huolto@paijanmarine.fi, paijanmarine.fi


KUVIA: http://MEDIABANK.MESSUKESKUS.COM

Lue lisää