Siirry sisältöön

Nordic Business Forum

Loistavasta asiakaskokemuksesta ja innostavista maailmanluokan puhujistaan tunnettu Nordic Business Forum kokoaa vuosi vuoden jälkeen kansainväliset yrityspäättäjät, asiantuntijat ja ajatusjohtajat yhteen. Agendalla ovat liike-elämän ajurit ja ilmiöt, mutta yhtä lailla ideoiden jakaminen ja verkottuminen.

Tulevana syksynä teemana on muutoksen luominen ja lavalla sellaiset nimet kuten maailman nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja Malala Yousafzai, yrittäjä ja kirjailija Tim Ferriss sekä Norjan öljyrahaston toimitusjohtaja Nicolai Tangen.

Kysyimme tapahtuman perustajalta Hans-Peter Siefeniltä, millaisin eväin kovaa mainetta nauttiva yritystapahtuma syntyy.

Tarina | Kunnianhimo

Nordic Business Forum järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 Jyväskylässä. Perustajat Jyri Linden ja Hans-Peter Siefen keksivät jo toisena vuonna, että haluaisivat amerikkalaisen ympäristöaktivisti Al Goren Suomeen puhumaan. Kun tämä kaikkien mutkien kautta lopulta onnistui, järjestäjätiimi tajusi, että Nordic Business Forumista voisi tulla isompikin tapahtuma.

”Think big. Asetimme kunniahimoisen tavoitteen: Nordic Business Forum maailman merkittävimpien business-tapahtumien kastiin kymmenessä vuodessa. Tulevana syksynä 2023 Nordic Business Forum järjestetään 12. kerran. Nyt unelmamme on monta kertaa suurempi: tapahtuman kansainvälistyminen.”

”Think big. Asetimme kunniahimoisen tavoitteen: Nordic Business Forum maailman merkittävimpien business-tapahtumien kastiin kymmenessä vuodessa. Tulevana syksynä 2023 Nordic Business Forum järjestetään 12. kerran. Nyt unelmamme on monta kertaa suurempi: tapahtuman kansainvälistyminen.”

Hans-Peter Siefen, Nordic Business Forumin perustaja

Varhaisen vaiheen myynti | Ahkeruus

Takana kymmenvuotinen menestys ja Nordic Business Forumin vetovoima vain kasvaa. Nordic Business Forumin myynti ampaisee liikkeelle edellisen tapahtuman vielä ollessa käynnissä. Tulevan syksyn seminaariin myytiin jo ensimmäisten puhujanimien julkistusvaiheessa runsaat 3000 lippua. Mikä on menestyksen resepti?

”Varhaisen vaiheen myynti on iso selittävä tekijä sille, että NBF voi olla Suomen-kaltaisessa pienehkössä maassa näin iso tapahtuma. Siihen taas vaikuttavat maine, ainutlaatuinen tarjoama ja ohjelma, johon isot esiintyjänimet kiinnitetään todella hyvissä ajoin. Eikä unohtaa sovi ahkeraa myyntityötä”, luettelee Siefen.

Tiimi | Intohimo

Nordic Business Forumin oma ydintiimi hoitaa myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja kansainväliset suhteet. Messukeskuksessa tapahtuma saa tuekseen tapahtumasuunnittelijan, projektipäällikön ja mm. turvaosaamista. Lisäksi Messukeskuksen av-osaaja Suomen Videoviestintä SVV toimittaa osan tekniikasta. Tapahtuman aikana joukkoon liittyy vielä tuhatjalkaisia: erittäin hyvin valmennettu joukko vapaaehtoisia opiskelijoita, joiden toiminnasta ja palvelualttiudesta sataa kehuja vuosi vuodelta.

”Nordic Business Forumin koko tiimi toteuttaa tapahtuman suurella intohimolla joka vuosi. Myyntityötä on tehty alusta alkaen ahkerasti ja määrällisesti paljon. Hyvä maine kantaa hedelmää mutta siihen ei pidä tuudittautua vaan asiakas on yllätettävä positiivisesti jokaisella kerralla, jotta saamme hänet taas palaamaan.”

Messukeskus | Ammattitaito

Nordic Business Forum suunnitellaan Messukeskuksen hallikartalle joka vuosi alusta alkaen uudelleen. Ei vain odotettu osallistujamäärä vaan myös tapahtuman eri toiminnallisuudet ja tunnelmaa luovat ratkaisut sanelevat pohjan. Viime kerralla käytössä olivat isoimmat hallit 6 ja 7 sekä lisäksi parikymmentä kokoustilaa Messukeskuksen kongressisiivessä.

”Messukeskus on tapahtuma-alusta, joka mahdollistaa mitä erilaisempia tapahtumia. Tunnen luottamusta ja näen vain mahdollisuuksia, sillä miljöö on loputtoman muuntuva ja henkilöstöllä notkea ja oppiva asenne. Tämä pätee tekniikkaan, turvaan, siivoukseen, cateringiin ja vastuullisuuteen. Opimme ja kehitymme vuosi vuodelta yhdessä. Nyt mietimme ensi syksyä varten uusia ratkaisuja kierrätykseen ja puhtaan suomalaisen hanaveden käyttöön.”

Asiakaspalaute | Nöyryys

Siefenin lempiaihe on asiakkaiden nöyrä kuunteleminen. Asiakaspalautteen merkitystä ideoiden ja tiedon lähteenä sekä tapahtuman kehittämisen dynamona ei hänen mielestään yksinkertaisesti voi liikaa korostaa.

”NBF-tiimi haravoi palautetta monin eri tekniikoin. Tekemällä omaa itsearviointia, katsomalla tapahtuman nauhoitteen tarkasti läpi, sähköisin kyselyin, soittamalla asiakkaille… Jopa ruuhkaantumiset tarkistetaan logistiikkakameroista jälkikäteen”, hän kertoo.

Yllätykset | Muistijälki

Mikä oli Hans-Peter Siefenin oma huippuhetki viime Nordic Business Forumissa? Vastaus paljastaa vielä yhden menestystekijän, joka tuo huippujohtajat Helsinkiin vuosi vuoden jälkeen.

”Yleisö kannattaa aina yllättää – yllätys myy! Viime tapahtumassa se yllätys ja samalla oma huippuhetkeni oli Garri Kasparovin tuominen lavalle. Venäläinen shakkimestari ja poliittinen aktivisti nousi lavalle Zoom-puheluleikittelyn jälkeen. Tällaiset käänteet räjäyttävät somen.”