Siirry sisältöön
Ilmastotekoja, työtä ja tuloja

Ilmastotekoja, työtä ja tuloja

Messukeskuksen talousvaikutus pääkaupunkiseudulle on merkittävä. Tämän lisäksi yrityksellä on laaja työllistävä vaikutus. Messukeskus on myös Helsingin kaupungin ilmastokumppani.


Ilmastoystävällisen Helsingin puolesta

Helsingin kaupungin Ilmastokumppani

Helsinki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Vastuullisena yrityksenä Messukeskus haluaa toimia kotikaupunkinsa hyväksi ja sitoutuu pienentämään hiilijalanjälkeään osana Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoa.

Autamme valitsemaan vastuullisemmin

Messukeskus toimii aktiivisesti osana Helsingin kaupungin Valitse vastuullisemmin -verkostoa. Palvelu auttaa Helsingissä matkailevaa siivilöimään MyHelsinki.fin sisällöstä vastuullisimmat kohteet. Meitä se kirittää eteenpäin yhä vastuullisemmaksi tapahtuma-areenaksi. Mikään teko ei ole liian pieni.

Julkisilla Messukeskukseen

Messukeskus sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä, Pasilan ytimessä. Meille pääset junalla, bussilla tai ratikalla helposti mistä päin tahansa. Meillä on runsaasti tilaa pyörille ja lähistöllä useita kaupunkipyöräasemia. Messuparkista löytyy latauspisteitä sähköautoille ja hybrideille.

Sustainable Travel Finland -yritys

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelma edistää kestävää matkailua. Messukeskus sai ensimmäisen Sustainable Travel Finland -tunnustuksen syksyllä 2020. Ohjelma tuo pitkään jatkuneeseen vastuullisuustyöhömme lisää työkaluja ja vahvan kumppaniverkoston. 

Glasgow’n ilmastojulistuksen allekirjoittaja

Messukeskus on allekirjoittanut matkailualan ilmastojulistuksen, Glasgow Declaration for Climate Action in Tourism. Allekirjoituksellamme sitoudumme tekemään konkreettiset ilmastotoimintasuunnitelmat ja toimimaan kestävän matkailun esimerkkinä muille. Julistus tukee Messukeskuksen omaa tavoitetta olla 110-prosenttisesti hiilineutraali vuonna 2029.

Sertifioitua turvallisuutta

Messukeskus sai keväällä 2021 ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi. Lokakuussa 2022 saimme kansainvälisen SHORE-sertifikaatin laadukkaasta turvallisuudesta ja riskienhallinnasta. Molemmat sertifikaatit myöntää kansainvälinen, riippumaton riskienkartoitusasiantuntija SAFE Asset Group

Työtä ja tuloja pääkaupunkiseudulle

Talousvaikutus 128 M€

Messut, kokoukset, kongressit ja muut tapahtumat edistävät merkittävästi koko pääkaupunkiseudun työllisyyttä. Messukeskuksen talousvaikutus pääkaupunkiseudulle on 128 miljoonaa euroa vuodessa. Työllisyysvaikutus Helsingin seudulle on 1740 henkilötyövuotta, myynnin lisäys pääkaupunkiseudun hotelleille ja ravintoloille 33 miljoonaa euroa ja myynnin lisäys hotellitoimintaan 24 miljoonaa euroa (Taloustutkimus 6/2023).

100 vuotta kokemusta

Yrityksemme perustettiin vuonna 1919, yli sata vuotta sitten.  Meillä on vankat juuret, paljon kokemusta ja katse tulevassa. Satavuotisjuhlamme kunniaksi pyysimme asiakkaitamme ja vaikuttajia eri aloilta kertomaan, mikä merkitys tapahtumilla ja kohtaamisilla on ollut heidän elämälleen ja uralleen.

Työhyvinvointi #messuduunissa

Messukeskus on Suomen suurin tapahtumatalo ja 160 messulaisen työpaikka. Työympäristömme on kansainvälinen ja tarjoaa monenlaisia urapolkuja. Meillä on hyvät kehitys- ja koulutusmahdollisuudet, joustava työaika, työhyvinvointia ylläpitävä työympäristö ja laadukas työterveyshuolto. Tarjoamme myös harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Meillä saat tehokkaan perehdytyksen tehtävääsi.