Skip to content
Kävijälle Kohteena Helsinki Mitä tehdä Helsingissä

Mitä tehdä Helsingissä

Helsinki tarjoilee matkailijalle elämyksiä ympäri vuoden. Se on pieni suuri kaupunki, joka kätkee sisäänsä vaikka mitä luontomatkailusta ruoka- ja taide-elämysten ja arkkitehtuurin kautta vilkkaaseen kaupunkikulttuuriin. Olipa käytössäsi puoli päivää tai useampi päivä, Helsingissä ehdit tehdä monenlaista omien mieltymystesi mukaan! Tässäpä 20 sisäpiirin vinkkiä mitä innostavaa ja ilahduttavaa voit tehdä ja kokea pääkaupungissamme.

Nähtävyyksiä ja arkkitehtuuria

Keskustakirjasto Oodi

Senaatintorin alue

Aisti menneisyyden tunnelmaa Helsingin historiallisella keskusaukiolla, jota ympäröivät Helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna ja Helsingin yliopiston päärakennus, jotka edustavat uusklassista tyylisuuntaa.

Olympiastadion

Maailman kauneimmaksi olympiastadioniksi tituleerattu funkkisareena on Yrjö Lindegrenin ja Toivo Jäntin käsialaa vuodelta 1938. Täydellisen uudistuksen läpikäyneen stadionin suojissa voit osallistua tapahtumiin, tehdä stadionkierroksen tai kiivetä 72 metrin korkeuteen Helsingin ylle!

Keskustakirjasto Oodi

Kulttuurinen kaupunkitila ja kohtaamispaikka Kansalaistorilla. Arkkitehtuuristaan maailmankuulu Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää aivan Helsingin sydämessä.

Temppeliaukion kirkko

Kallion sisään louhittu Temppeliaukion kirkko vuodelta 1969 on Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema. Akustisten ominaisuuksiensa ansiosta kirkko on suosittu konserttipaikka, mutta siellä kannattaa vierailla myös arkkitehtuurin ja tunnelman vuoksi.

Sibelius-monumentti

Töölössä, Sibeliuksen puistossa sijaitseva kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen muistomerkki on kuvanveistäjä Eila Hiltusen käsialaa vuodelta 1967. Teos koostuu yli 600:sta urkupillistön muotoon sommitellusta yhteen hitsatusta putkesta sekä säveltäjän näköismuotokuvasta ja on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä.

Elämyksiä

Allas Sea Pool

Kauppatori & vanha Kauppahalli

Koe aitoa toritunnelmaa! Kauppatorilla on tarjolla perinteisten toriherkkujen lisäksi käsitöitä ja matkamuistoja. Toritunnelma on huipussaan erityisesti kesäkaudella, jolloin harmonikka soi ja tuoreet mansikat maistuvat. Talvellakin voit nauttia skupposen kuumaa tuoreen munkin kera ja mennä sitten lämmittelemään vanhan kauppahallin historialliseen miljööseen.

Kirpputorit

Pidätkö nostalgiasta tai onko vastuullisuus sinun juttusi? Haluatko tehdä uniikkeja löytöjä? Silloin kirpparit ovat kohteesi! Helsingistä löytyy kymmeniä, ellei satoja käytetyn tavaran ja vaatteiden liikkeitä. Kesäkaudella kannattaa tutustua Hietalahden torin tunnelmaan, jossa kaupunkilaiset ovat itse myyntipöytien takana. Talvikaudella palvelevat mm. Bella Kirppis ja Kaivarin Kanuuna ynnä monet monet muut!

Sauno ja pulahda mereen!

Helsingin keskustasta tai sen välittömästä läheisyydestä löytyy useampikin viihtyisä ympärivuotinen sauna, josta pääsee pulahtamaan mereen. Jos kaipaat fiiniä ympäristöä palveluineen, valintasi on Allas Sea Pool tai Löyly. Erikoisempaa yhteisöllistä tunnelmaa tarjoaa puolestaan Sompasauna, jossa pukuhuone on ulkona ja ainoana peseytymispaikkana meri.

Linnanmäki

Linnanmäki on vuonna 1950 avattu huvipuisto, josta löytyy yli 40 laitetta ja naurunremahduksia ja hurjia elämyksiä kaikenikäisille ja -kokoisille. Puisto on avoinna huhtikuun lopusta ja elokuun loppuun päivittäin sekä syys- ja lokakuussa rajoitetummin. 

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha on perustettu vuonna 1889 Helsingin edustan saarelle, jonne pääsee siltaa pitkin tai kesäkaudella idyllisesti lautalla. Vastuullisesta toiminnastaan tunnettu eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja on ihanteellinen kohde myös talvella, kunhan vaatetta on riittävästi!

Taidetta ja kulttuuria

Amos Rex

Taidemuseoiden parhaat

Amos Rex on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen yksityinen taidemuseo, joka tarjoaa elämyksellisiä ja teknologisesti kokeellisia nyky- ja modernin taiteen näyttelyitä. Ateneum on maamme tunnetuin taidemuseo ja Suomen kansallisgalleria, jossa on näytillä merkittävimmät vaihtuvat kotimaiset kokoelmateokset.

Musiikkitalo

Musiikkitalo on kaikille avoin ja arkkitehtuuriltaan huikea konserttikeskus ja kohtauspaikka, joka tarjoaa monipuolisia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Talo toimii kotipesänä Sibelius-Akatemialle, Helsingin kaupunginorkesterille ja Radion sinfoniaorkesterille.

Design District Helsinki

Suomalainen design on maailmalla arvossaan. Mikäli se on sinun juttusi, vieraile Design District -alueen gallerioissa ja myymälöissä ympäri kaupunkia, jututa muotoilijoita ja tee ihania hankintoja

Nauti teatterista

Teatteritaiteen ystäville on Helsingissä tarjolla lukuisia taide-elämyksiä pienistä kortteliteattereista (https://teatterimatka.fi/paakaupunkiseutu/) aina suuriin laitosteattereihin ja usealla eri kielellä. Teatteriretki historialliseen ympäristöön onnistuu parhaiten Kansallisteatterissa tai Aleksanterin teatterissa.

Kaupunki- ja katutaide

Kaupungilla kävellessä esim. Baanalla, Kalliossa tai Itä-Pasilassa voi bongata hengästyttävän hienoa katutaidetta ja muraaleja. 1980-luvulta alkanut kaupunkikulttuuri on viime vuosikymmeninä singahtanut uuteen nousuun, kun katutaidetta ja graffiteja suitsinut nollatoleranssi loppui vuonna 1998.

Reippaile ja liiku luonnossa

Suomenlinnan lautta

Helsingin edustan historialliset saaret

Tutustu jalan Suomen historiaan, linnoituksiin ja idyllisiin arkkitehtuurisiin yksityiskohtiin pittoreskissä Suomenlinnassa ympäri vuoden tai kesäkaudella Vallisaaressa ! Kumpaankin on suora lauttakuljetus, vain 15-20 min Kauppatorilta.

Koe luonnon terveyshyödyt

Upea pääkaupunkimme on vehreä keidas laajojen puisto- ja viheralueidensa sekä luonnonsuojelualueidensa ansioista. Luontokävelylle ja patikoimaan pääset ympäri vuoden mm. Keskuspuistossa tai Viikissä.

Hyppää fillarin selkään

Helsinki on kesäkaudella pyöräilijän unelmakaupunki. Jos oma pyörä ei sattunut mukaan, voit ottaa helposti käyttöön kaupunkipyörän ja tutustua vaikkapa Helsingin kantakaupungin rantareittiin.

Melontaa ja SUP-lautailua kaupungin ytimessä

Aivan keskustan syleilyssä sijaitseva Töölönlahti tarjoaa kesällä moninaisia aktiviteetteja veden äärellä. Vuokraa SUP-lauta, kajakki, polkuvene, soutuvene tai vesipolkupyörä ja aisti kaupungin tunnelmaa lahdelta käsin!

Nauti talvesta liikkuen

Helsingistä löytyy talvikaudella mahtavia talviliikuntamahdollisuuksia. Luistelemaan pääsee useilla ulkokentillä , hiihtämään mm. Paloheinässä ja pulkkamäkeen mm. Kaivopuistossa. Omat välineet mukaan!

Kaipaatko lisää ideoita?

Tutustu Helsingin kaupungin kattavaan MyHelsinki-digioppaaseen!