Skip to content
Näin teet hiilifiksun osaston

Järjestä vastuullisesti

Näin teet hiilifiksun osaston, kokouksen ja tapahtuman

Miten huolehdit vastuullisuudesta messuosastolla? Miten järjestät kokouksen, konferenssin tai yritystilaisuuden vastuullisesti?

Osasto

Messuosaston hiilijalanjälkeä voi pienentää esimerkiksi valitsemalla uudelleen käytettäviä materiaaleja, kierrättämällä osastolla syntyvät jätteet ja panostamalla digitaalisuuteen. Yhteyshenkilösi Messukeskuksessa auttaa. Vastuullisuusmerkki tuoteluettelossamme on oppaasi ilmastoystävällisiin tuotteisiin.

Kokous ja konferenssi

Asiakkaasi arvostaa vastuullisia valintoja. Autamme sinua järjestämään pienintä yksityiskohtaa myöten vastuullisen kokouksen ja kongressin. Tilat, valaistus, somisteet, catering, saapuminen, kierrätys, opasteet – Messukeskukseen on hyvä lähteä rakentamaan ilmastoystävällistä tilaisuutta, sillä perusta on kunnossa.


”Määrittelimme konferenssimme ilmastotavoitteet ja -mittarit yhdessä Messukeskuksen huippuammattilaisten kanssa. On hienoa kehittää vuosittain eri puolilla Eurooppaa järjestettävän konferenssimme vastuullisuutta näin osaavan kumppanin kanssa!”

/ Sabrina Nielebock/ EAIE-konferenssin tapahtumakoordinaattori

Tapahtuma

Hyödynnä Messukeskuksen ammattilaisille kertynyt kokemus, kun mietit tapahtumasi vastuullisuutta! Kysy meiltä tapahtumasi opasteista, ruokatarjoilusta, jätteiden käsittelystä, logistiikasta, valaistuksesta ja saavutettavuudesta – muun muassa nämä kannattaa huomioida suurten tapahtumien vastuullisuuslaskemassa.


”Jätemääräämme pystyttiin pienentämään Messukeskuksessa merkittävästi. Energia- ja biojätemäärämme puolittuivat, ja uusiokäyttöasteemme nousi keskimäärin 98 %: iin. Nämä ovat paitsi tuotannollisesti tärkeitä lukuja, myös taloudellisesti merkittäviä tekijöitä.”

/ Sanna Lesonen, Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden tuottaja